• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yumurtayı yere düşürdüm

omerkaya

Yeni Üye
Arkadaşlar herkese merhabalar bir çift sultan papaganım var, kuşlarım kuluçkadalar ve ilk yumurtanın üzerinden 16-17 gün geçti ve bugün yumurtalardan cik cik sesleri geliyordu. İlk tecrübem olduğu için heyecanlandım kontrol etmek istedim ve yanlislikla bir yumurtayı düşürdüm göğüs hizasından yere düştü ama yerde şansıma havlu vardi. Tahminimce ilk yumurtaydı o çünkü tekrar elime aldığımda hem hareket ediyordu hem ötmeye devam ediyordu. Düştükten sonra kabuğu çatladı sanırım daha fazla uğraşmadan yuvaya koydum o an kontrol etme imkanım olmadı. Ayriyeten başka bir yumurtada da içe doğru göçük vardi büyük ihtimalle dişi kuş yaptı ve üzerinde hala damarlar vs vardi gelişimi durmuş görünüyordu. Belki son yumurtadır o sebeple öyledir bilmiyorum. Yumurtayı düşürdüğüm için çok kötü hissediyorum. Her şeye rağmen o yavru çıkar mı? Bilgili, tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Darbeden etkilenmediyse çıkar. Çatlaması günü gelmişse sorun teşkil etmeyecektir. Yapabileceğiniz hiçbirşey yok maalesef.

omerkaya

Yeni Üye
Darbeden etkilenmediyse çıkar. Çatlaması günü gelmişse sorun teşkil etmeyecektir. Yapabileceğiniz hiçbirşey yok maalesef.
Teşekkür ederim olaydan kısa süre sonra ilk yavru çıktı. Bu sabah patates haşlaması ve yumurta vermiştim bu süreçte nasıl ek gıda vermeliyim. Bu soru için ek konu acmam gerekiyorsa öyle yapayım

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim olaydan kısa süre sonra ilk yavru çıktı. Bu sabah patates haşlaması ve yumurta vermiştim bu süreçte nasıl ek gıda vermeliyim. Bu soru için ek konu acmam gerekiyorsa öyle yapayım
Merhabalar yumurta maması verebilir siniz. Sebzeler karıstırıp. Kızıstıracak şeyler vermeyiniz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Forumda değişik mama tarifleri var arama kısmından ulaşabilirsiniz.

Haşlanmış yumurtaya mevsim sebzeleri ekleyip hergün verin. Havuç olmasın kızıştırırır.

Üst Alt