• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtalı çift aldım

Sami

Paylaşımcı
Merhabalar bugün kuzenim benim için bir tanıdığımızdan yumurtalı çift aldık ama adam yumurtaları çıkartmış sadece kuşları verdi sizce gidip yumurtaları alsak o yumurtalardan yavru çıkar mı yoksa ölmüş mü olur kuzenim bugün kuşlarin kafeslerine yuvalık takacak bende cumartesi trene atlayıp gidip kuşları alıp getireceğim sizce kuşlar yumurtlamazsa eve getirdikten 1 ay sonra yumurta alabilir miyim aldığımız yer 2 3 defa yumurtlasi bu çift diyor

Melisa41

Tutkulu
Merhabalar bugün kuzenim benim için bir tanıdığımızdan yumurtalı çift aldık ama adam yumurtaları çıkartmış sadece kuşları verdi sizce gidip yumurtaları alsak o yumurtalardan yavru çıkar mı yoksa ölmüş mü olur kuzenim bugün kuşlarin kafeslerine yuvalık takacak bende cumartesi trene atlayıp gidip kuşları alıp getireceğim sizce kuşlar yumurtlamazsa eve getirdikten 1 ay sonra yumurta alabilir miyim aldığımız yer 2 3 defa yumurtlasi bu çift diyor
Yılda 3 4 kez kuluçka yaptıklarını okumuştum bence ortama alışınca bir sorun olmaz ama kesin bilgim yok arkadaşlar görünce yardımcı olurlar size 🙂

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yumurtalı takımları mümkünse yuvası ile alınmalı. Yoksa alıp gelincede farklı yuvaya yumurtasını koysanızda bakmayabiliyorlar. Aldığınız kişi muhtemelen o yumurtaları başka kuşa koymuştur. Yeni ortama alışmaları gerekebilir. Belki sizi bir süre bekletirer ama alışınca illaki yumurta verirler. Eve gelince mamalarını vitaminlerini vs verip beklerseniz neden olmasın.

Mert.

Eski Forumcu
İllaki yumurta verebilcekler yumurtlarsa bakmıyorlar. Yer değişince yadirgiyorlar sultanlar oyuzden riskli ama eve gelince alışınca yumurtlar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şimdi size bir soru sorayım, her gün 3 litre süt veren bir ineğiniz var sağlığı da yerinde ve sütleri satarak çok iyi para kazanıyorsunuz sütün geldiği zaman ve miktar hiç değişmiyor. Siz şimdi iki günlük süt fiyatına bu ineği satar mısınız? Bu adam sizce neden düzenli yumurta veren sağlıklı kuşları size sattı? Ki muhtemelen de bir kuluçkada üretip satacağı yavruların toplam fiyatından daha ucuza?

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Şimdi size bir soru sorayım, her gün 3 litre süt veren bir ineğiniz var sağlığı da yerinde ve sütleri satarak çok iyi para kazanıyorsunuz sütün geldiği zaman ve miktar hiç değişmiyor. Siz şimdi iki günlük süt fiyatına bu ineği satar mısınız? Bu adam sizce neden düzenli yumurta veren sağlıklı kuşları size sattı? Ki muhtemelen de bir kuluçkada üretip satacağı yavruların toplam fiyatından daha ucuza?
Genelleme yapmak istemiyorum belki kızacak olanlarda vardır ama bu kus isini ticarete dökenlerin çoğu sıkıntılı tipler.
Evet ticaret yapılmasına karşı değilim ama işin içine işgüzarlik sokuyorlar.
Hasta kuşu satarlar, dışı istersin erkek verirler ve genelde gördüğüm hepsi kuşun yanında saçma sapan seyleri de zorla satmaya kalkarlar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Genelleme yapmak istemiyorum belki kızacak olanlarda vardır ama bu kus isini ticarete dökenlerin çoğu sıkıntılı tipler.
Evet ticaret yapılmasına karşı değilim ama işin içine işgüzarlik sokuyorlar.
Hasta kuşu satarlar, dışı istersin erkek verirler ve genelde gördüğüm hepsi kuşun yanında saçma sapan seyleri de zorla satmaya kalkarlar
Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalıştım, genelde sağlıklı, düzenli kuluçkaya yatan ve yavrularına güzel bakan büyüten çifti satmazlar. Bunu ben bizzat yaşadım, çok sağlıklı görünen haftaya yumurtlar denen çiftin erkeği sabah çiftleşip öğlen vefat etti çünkü pankreas problemi varmış, yumurtalı diye aldığım çiftin tüm yumurtaları boş çıktı ve bir daha kur bile yapmadılar belki çift bile değillerdi 🤷 ve öğrendim ki, çoğu iyi üretici kümesine çift kuş almaz, ayrı ayrı alıp kendi eşler, böylece daha sağlıklı eşleme olur, kuşların eş tuttuğundan emin olurlar

Sami

Paylaşımcı
Tanıdığımız kişi yeni bir eve taşındı orda da komşulari rahatsız oldukları sabahları çok öttüklerini söylemiş adam da rahatsızlık vermemek için satıyor

Mert.

Eski Forumcu
Tanıdığımız kişi yeni bir eve taşındı orda da komşulari rahatsız oldukları sabahları çok öttüklerini söylemiş adam da rahatsızlık vermemek için satıyor
Oda çok sacma satmak. Komşuların yüzünden

Sami

Paylaşımcı
Oda çok sacma satmak. Komşuların yüzünden
Gerçek sebebini kimse bilemez ama öyle dedi sözüne de güvenirim çok hoş bir insan, eve getirince görürüm artık eşler mi değiller mi . Evde bir kaç tane daha muhabbet kuşu var acaba onları gördükleri zaman daha hızlı alışırlarmi

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
O yumurtaları alırsan adam yumurta başı da para alır bu işin üslubu budur. Eve gelince yatmayı keserse de bozulmus yumurtalara para vermiş olursun

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Atlasi ve tüm kardeşlerini sattım annesini de sattım. Satilabilinir yani sen bir defa kötü bakilmis takım aldın diye hep böyle düşünme. Kalite yükseltmek için mevcut kuş verilebilir farklı türe geçmek için verilebilir bikarsin verirsin vs

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Atlasi ve tüm kardeşlerini sattım annesini de sattım. Satilabilinir yani sen bir defa kötü bakilmis takım aldın diye hep böyle düşünme. Kalite yükseltmek için mevcut kuş verilebilir farklı türe geçmek için verilebilir bikarsin verirsin vs
Senin durumunda eyvallah abi, ama verdiği fiyata göre ve sebebine göre de değişir evet. Yani yumurtalı çift kuşu 200e veriyorsa o kuşlarda sorun vardır bence (200ü temsili olarak söyledim). Senin Atlas'ı o fiyata vermediğine yemin edebilirim başım da ağrımaz 😁

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Piyasasi ortalma 200 lira zaten tecrübeli takımların düşüğünede bulabilirsin

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Atlasi yumurtlayip buyuteni atlastan ucuza verdim oradan pay biç 😉

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Atlasin fotosu yok kardeşim.annesini satmamin sebebini soruyorsan sebebi yok sattım.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Annesi de bu. Kafamdaydi kardeşim satmak zaten daha ucuza gitmesinin sebebi tanıdığa vermiş olmam
Screenshot_2022-07-03-22-29-14-667_com.miui.videoplayer.jpg