• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtalar sürekli boş çıkıyor ve kırıyor

enescanqq

Aktif Üye
Çiftim ilk kuluçkasında 4 tane yavru verdi. Hepsi sağlıklı çok şükür. Yeme düşmeye 1 hafta kalmışken çiftleşip yavrulara bakmadılar. Ben kendim baktım. Bundan sonraki kuluçkasında 6 yumurta yaptı hepsi boş çıktı. Sonra bir 6 daha yaptı yarısı doluydu yarısı boştu yavruların çıkma günü geldiğinde kontrol ettim dolu olanların emriyoları ölmüş. Şimdi tekrar yumurta yaptı. İlk yumurtasını parçalamış 2 ci yumurta yı da kırdı 3. Yumurta boştu ben attım şuan altında 1 tane yumurta var büyük ihtimalle oda boştur. 2 yumurta daha yapar bırakır. Bu kadar boş yumurta çıkmasının sehebi nedir? Dişinin popo tüylerini falan da kestim hani sprem girişini engellesin. Bu saydığım kuluçka zamanları ilk kuluçka eylülde yaptı. O zamandan buzamana kadar 4. Kez kuluçkası bu . Boş çıkmasının sebebi nedir? Dişinin yumurtaları kırmasının sebebi nedir? Tavsiyeniz nedi ? Ne yapmalıyım?
ilginize teşekkürler

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Biraz dinlendirmeye hiç dusunmediniz mi kuş yorulduğu için boş çıkıyor olabilir mi? 🤔 Bir de kuyruğunu kesmişsiniz hayvanın 🤦🏼‍♀️ çok üzüldüm o canlara şu an 😔

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle o kuslari tedaviye almanız gerekiyor. Zayıf kalmış olabilirler. Düzenli bir çiftleşme olmadığı için ve stresin olduğu bir yerde ise yumurtalar boş çıkmıştır. Birde nasıl bir ortamda besliyordunuz odanın ısısı nedir nem oranı nedir, kuluçka dönemlerinde uzun süre yuvalikta vakit geçirdiler mi bunlar onemli. Ve kuşlarinizin özellikle yerini değiştirme ve ya kuşlarinizin bulunduğu yer altta mi yoksa sehpa masa gibi üst bir yerde mi kafesleri duruyor? Birde sürekli rahatsız ettiyseniz kuşlar kuluckayi sonlandırmak istemiş olabilirler.

enescanqq

Aktif Üye
Biraz dinlendirmeye hiç dusunmediniz mi kuş yorulduğu için boş çıkıyor olabilir mi? 🤔 Bir de kuyruğunu kesmişsiniz hayvanın 🤦🏼‍♀️ çok üzüldüm o canlara şu an 😔
Kuyruğunu kesecek kadar. Cani değilim popo tüylerinin ucundan aldım biraz poposu biraz açılsın ortaya çıksın diye kuyruğa faln bir müdehale yok

enescanqq

Aktif Üye
Öncelikle o kuslari tedaviye almanız gerekiyor. Zayıf kalmış olabilirler. Düzenli bir çiftleşme olmadığı için ve stresin olduğu bir yerde ise yumurtalar boş çıkmıştır. Birde nasıl bir ortamda besliyordunuz odanın ısısı nedir nem oranı nedir, kuluçka dönemlerinde uzun süre yuvalikta vakit geçirdiler mi bunlar onemli. Ve kuşlarinizin özellikle yerini değiştirme ve ya kuşlarinizin bulunduğu yer altta mi yoksa sehpa masa gibi üst bir yerde mi kafesleri duruyor? Birde sürekli rahatsız ettiyseniz kuşlar kuluckayi sonlandırmak istemiş olabilirler.
kilo olarak baya etine dolgunlar.Normal oda sıcaklığında sürekli. Nem koşullarını bilmiyorum. Kuluçka döneminde sürekli yuvalıktalar zaten bir dışkılamaya çıkıypr dişi erkek yuvalık ağzından besliyor dişiyo. Kafes konumu raflı aksesuar dolabım var onun üzerinde tavana baya yakın kafesin konumu. Epey yüksekteler. Rahatsız hiç etmiyorum bir suyunu değiştiriyorum günlük.Akıllı yemlikleri var sürekli yem falan değiştirmiyorum.
Nasıl bir tedavi var ki bununla ilgili?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuyruğunu kesecek kadar. Cani değilim popo tüylerinin ucundan aldım biraz poposu biraz açılsın ortaya çıksın diye kuyruğa faln bir müdehale yok
Yine de önerilen bir uygulama değil yaptığınız. Bu işin uzmanı değilim fakat benden çok daha tecrübeli ve bilgili arkadaşlar da doğrulayacaktır kuşu strese sokar bu davranışınız

enescanqq

Aktif Üye
Yine de önerilen bir uygulama değil yaptığınız. Bu işin uzmanı değilim fakat benden çok daha tecrübeli ve bilgili arkadaşlar da doğrulayacaktır kuşu strese sokar bu davranışınız
Hanımefendi bunu üretimci bir şahsın tavsiyesi üzerine yaptım. Kafama göre değil yani. Adam 26 yıllık üretimci. Söylüyorsa vardır bir bildiği. Popo tüyleri çok yoğunsa çiftleşme esnasında sperm girişini engelliyormuş. Az popo ortaya çıkacak kadar tüylerini kes dedi verimli bir çiftleşme olsun dedi. Yoksa bunun hayvana bir zararı yok. Biz hayvanseveriz. Değer veririrz sağlığı için ne gerekiyorsa yaparız.

Esraömer

Paylaşımcı
Canım bazı kuşlarda popo tüğleri açılıyorki bir nevi hafif kırpılıyorki yumurtalar dolu olabilsin bazı kuşlar çiftleşmeden önce kendileri yolar bazıları yolmaz üretici kendisi kırpar arkadaşın dediği gibi bunun kuşa bir zararı yok

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Hanımefendi bunu üretimci bir şahsın tavsiyesi üzerine yaptım. Kafama göre değil yani. Adam 26 yıllık üretimci. Söylüyorsa vardır bir bildiği. Popo tüyleri çok yoğunsa çiftleşme esnasında sperm girişini engelliyormuş. Az popo ortaya çıkacak kadar tüylerini kes dedi verimli bir çiftleşme olsun dedi. Yoksa bunun hayvana bir zararı yok. Biz hayvanseveriz. Değer veririrz sağlığı için ne gerekiyorsa yaparız.
kuşa bir zararı yok, üreticiler arasında (özellikle kanarya) bilinen ve uygulanan bir yöntemdir.

Bahar Y.

Müdavim
E vitamini vermeyi denediniz mi e vitamini yumurta doluluk oranını artırır

Esraömer

Paylaşımcı
Vitamin ve mama takviyesi yapıyormusunuz? Neler veriyorsunuz birde?

Grpet

Müdavim
Üretici
kuşu öncelıkle biraz dinlendirin ek takivye alabilirsiniz süreci hızlandırır takviye mamalar var yada fertivit e50 gibi ek sıvı katkıları var dodouk oranını ciddi anlamda yükseltir ayrıca nem oranına bakmalısınız embiro ölümleri bundan yada cok fazla rahatsiz ettiğiniz icin kusların uzun süre yumurtaya yatmamasındandır ve yumurta yemesi kalsiyum eksikliğini gösterir yeteri kadar yumurta kabuğu üretemediğinde yumurtaları kırabilir kalamar kemiğine bakın gerekırse kalsyum takviyesi yapın bazı kuslarda alıskanlıktan kırarlar malesef

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Canım benim ya nasıl da üzülmüşsun☺ bana da popo tüyünü al dediler de valla ben makasla direk organlara dalarım elimin ayarı yok ve sakarimbu yöntem düzgün yapıldığında kuşlara hiç bir zararı yok
Valla üzüldüm canım ya hiçbir şey olmasa kuşu zorla eline alınca strese girer hayvan diye bile üzüldüm ama dediğin gibi yanlış bir işlem yapılsa hayvana zarar verme riski de taşır 😔

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hiç o topa girmedim benim uykularım kaçar ölene kadar kendimi katil hissederim eğer birşey yaparsam 😔
Aynen öyle 😔 ben hala elimde ölüp giden yavrum için üzülüyorum ya benim hatam varsa diye bi de gerçekten benim hatam olursa hiç dayanamam

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşu dinlendir bu sezon için bu kadar aktivite yeter. Kuşun Jumbo show tarzı değilde popo tüylerini kesmeye gerek yok.

Turkuaz

Yeni Üye
[QUOTE="Tuğrul Bey, post: 103663, member
Muhabbet kuşum 6 tane yumurta yaptı yaklaşık 27 gün sonra hepsini kırdı kırdıktan 5 gün sonra tekrar yumurta yapmış hayvana zararı olurmu ne yapmam lazım. Yardımcı olursanız sevinirim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Muhabbet kuşum 6 tane yumurta yaptı yaklaşık 27 gün sonra hepsini kırdı kırdıktan 5 gün sonra tekrar yumurta yapmış hayvana zararı olurmu ne yapmam lazım. Yardımcı olursanız sevinirim
Kaçıncı kuluçka? Bir kuluçka daha yapsın sonra iki ay dinlendirin calsiyum ve mineral ihtiyacını verin 👍

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kırma huyu varsa yumurtaları sahtesi ile değiştir kırmaayınca pes eder dahada kırmaz