• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtalar neden gelmiyor

Ferda aybi

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar kuslarim ciftleseli neredeyse 1 ay oldu hala ortada yumurta yok yuvaliga girişler devam ediyor bazen bayağı uzunda kalıyor yuvalikta instagramdan takip ettiğim hesaba msj attım neden yumurta olmadı diye yazmiski erkegin tüylerini yolun pul biber ve tarçın verin döl tutar demiş çıldırdım nasıl tüylerini yolum hayvanın 🤔🤔🤔Ekli dosyayı görüntüle 11527

Ferda aybi

Yeni Üye
Lütfen biri bana yazsın neden gelmiyor yumurtalar

Ferda aybi

Yeni Üye
Mavili olan dişi beli çıkıntılı görüyorsunuz yumurta varmi yokmu siz söyleyin

Ferda aybi

Yeni Üye
Hayır gayet iyi hareketli ötüyor yuvalikta dışarıda takip ettiğim kadarıyla iyi durumda

Bahar Y.

Müdavim
Yeteri kadar kalsiyum verdiniz mi? Daha doğrusu tüketim yeterli miydi

Ferda aybi

Yeni Üye
Evet haftada bir katı yumurta maması veriyorum kalamar kemiği mevcut gaga taşı vs.ama kalamar fazla tuketmedi

Bahar Y.

Müdavim
Evet haftada bir katı yumurta maması veriyorum kalamar kemiği mevcut gaga taşı vs.ama kalamar fazla tuketmedi
Yumurta oluşumu var fakat neden yumurtlamıyor bilemedim, diğer üyeler yardımcı olacaktır şunu söyleyeyim halsizlik yürüyememe kabarma olursa yumurta sıkışması mevcut demektir, bilen biri yardımcı olsun eğer karşılaşırsanız

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tüy yolmadan kasıt popo tüylerini kesmektir sizin kuşunuz için gerekli değil. E vitamini takviyesi deneyebilirsiniz

19.merttt

Müdavim
Merhaba arkadaşlar kuslarim ciftleseli neredeyse 1 ay oldu hala ortada yumurta yok yuvaliga girişler devam ediyor bazen bayağı uzunda kalıyor yuvalikta instagramdan takip ettiğim hesaba msj attım neden yumurta olmadı diye yazmiski erkegin tüylerini yolun pul biber ve tarçın verin döl tutar demiş çıldırdım nasıl tüylerini yolum hayvanın 🤔🤔🤔Ekli dosyayı görüntüle 11527
Erkek kısır olabilir yada ilk deneyimi olabilir bunlar olabilecek şeyler tunekleri sağlam tut

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bence hayvanda enerji kaybı çok halsiz duruyor bayağı. Kuşunuza ek vitamin vermenizi öneririm haşlanmış yumurta ve kabukların iç zarlarını soyarak verin hazır mama alın gıda takviyesi yapın açtığım buğday çimlendirme hazırlanışı ve faydaları olan konuyu okuyup verebilirsin. İyi bakım şart kaliteli kuluçka dönemi için hayvanları dirençlendirmek lazım enerji vermeniz lazım hayvanda yumurta oluşuyor popo kısmı şiş daha öncesinde o şişlik yoksa eğerki eğer aldığınızda beri popo kısmı şiş ise büyük ihtimalle tümör yada dişinizde yağlanma var. Buna dikkat edelim :)