• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Yumurtalar boşmu dolumu ?

Merveli00

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1,5 yaşında 2 aylıktan bu yana erkek sultanımız vardı. Ve son 4-5 aydır asabileştir saldırmaya başladı değişik sesler kurlar yapmaya başkayınca yetişkin dişi alalım dedik ve petshopta kızgınlık yumurtası atmış bir dişiye denk geldik dişi cok uysal sakin bir dişiydi ve ertesi gün gun boyu evde degildim ama aksama doğru çiftleştiklerini gördüm benim gördüğüm 1 kez eşleştiler ama evde degıldım gündüz eşleştilerse bu süreçte bilemiyorum bunarada yuvalığıda takmıştım heme dişi takar takmaz icine girdi ve hemen 2-3 gün sonra dişi yumurta atmıştı yuvalıktan cıkmıyordu erkekte kapısında nöbetteydı dişi 3 gün üst üste yumurta yaptı ve sureklı yuvalıktaydı sonra bıraktı yumurtlamayı. Yani suan 3 yumurtamız var ve bugun 12. Gğn yumurtalara bakıyorum ama ne damar var ne atan minik bir kalp göruyırum ama boşta değil gibi bı ksımda boşluk var bı kısımda hafif bı turunculuk şimdi bu yumurtalar boşmu dolumu , boş ise alayım mı cunku dişi tamamen kendını adadı yumurtalara

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1,5 yaşında 2 aylıktan bu yana erkek sultanımız vardı. Ve son 4-5 aydır asabileştir saldırmaya başladı değişik sesler kurlar yapmaya başkayınca yetişkin dişi alalım dedik ve petshopta kızgınlık yumurtası atmış bir dişiye denk geldik dişi cok uysal sakin bir dişiydi ve ertesi gün gun boyu evde degildim ama aksama doğru çiftleştiklerini gördüm benim gördüğüm 1 kez eşleştiler ama evde degıldım gündüz eşleştilerse bu süreçte bilemiyorum bunarada yuvalığıda takmıştım heme dişi takar takmaz icine girdi ve hemen 2-3 gün sonra dişi yumurta atmıştı yuvalıktan cıkmıyordu erkekte kapısında nöbetteydı dişi 3 gün üst üste yumurta yaptı ve sureklı yuvalıktaydı sonra bıraktı yumurtlamayı. Yani suan 3 yumurtamız var ve bugun 12. Gğn yumurtalara bakıyorum ama ne damar var ne atan minik bir kalp göruyırum ama boşta değil gibi bı ksımda boşluk var bı kısımda hafif bı turunculuk şimdi bu yumurtalar boşmu dolumu , boş ise alayım mı cunku dişi tamamen kendını adadı yumurtalara
Merhaba büyük ihtimalle kızgınlık yumurtası yapmış, çifleşme devam ediyorsa yaklaşık 10 gün sonra tekrar yumurtlama olur
Flaş üzerinde yumurtaların fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen boş yere yatmasın

Merveli00

Yeni Üye
Hayır sadece dedigim gibi geldıkten ertesı gun çiftleşme oldu sonra yuvalıktan hıc bır sekılde cıkmıyor sadece yem ve su icin cıkıp 5sanıye sonra gerı giriyor yuvaya

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hemen atalım mu anne strese girermi tepkisi ne olur nasıl yol izleyeyim
Hemen atın hiç sıkıntı olmaz girer bakar yok dışarda durur, çifleşme başlar 10 güne döllü yumurta gelir😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur, yumurta için önceliğimiz dir, haftada 1 /2 sebze salatası verin

Merveli00

Yeni Üye
Kalamar kemiğini geldiği gün taktıkm haftada 1-2 kez yumurta haşlıyorum onun haricibde sebze salataları yapıyorum gaga taşımızda var 3 adet yemliğiniz var haftada 1 kez sirkeli su koyuyorum 1-2 damla ama geldıgının gunun ertesı gunu eslestı ve 2 gune yumurtladı bı terslım seziyordum ama yinede bi ihtimal diyordum kıyamam kendınıde adadı yumurtalara hıc cıkmıyor yuvalıktan yarın alayım yumurtaları en iyisi 🥲 teşekkürler cevaplar icin 💕

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kalamar kemiğini geldiği gün taktıkm haftada 1-2 kez yumurta haşlıyorum onun haricibde sebze salataları yapıyorum gaga taşımızda var 3 adet yemliğiniz var haftada 1 kez sirkeli su koyuyorum 1-2 damla ama geldıgının gunun ertesı gunu eslestı ve 2 gune yumurtladı bı terslım seziyordum ama yinede bi ihtimal diyordum kıyamam kendınıde adadı yumurtalara hıc cıkmıyor yuvalıktan yarın alayım yumurtaları en iyisi 🥲 teşekkürler cevaplar icin 💕
Rica ederim 😊
⚠ haftada 1 kez sirkeli su ⚠ kesinlikle vermeyin bağırsak florasını bozar, asidiktir, zamanla kursak, sindirim ve bağırsağı zedeleyip yakar
Yumurta kuşu yormaz kuluçka dönemi yorar

Üst Alt