• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Yumurtalar boş mu ?

ceren.96

Yeni Üye
Hayırlı akşamlar. Dişi kuşum ilk kuluçkasinda 4 adet yumurtladi.2 si boş olduğu için sadece bunların fotoğraflarını çektim. Dişi hep yatıyor cok nadir yumurtalardan kalkıyor. Yumurta içindeki SİYAHLIK beni korkuttu yavrular sağlık li mi yoksa içinde mi öldü bilmiyorum. Yumurtalar 15 ve 17 günlük. Acil bilgili tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Video ekler misiniz ortamın ve kuşları görmemiz lazım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Hocam ortam ısısı çok etkiler mi evimiz 10-15 gündür normalden soğuk.
Isı ve nem değişimi, annenin acemi olup dışarıda fazla zaman geçirip yumurtaları soğutması, iç parazit, kursak mantarı, protozoa ya da bakterilerin yumurtaya geçmesi, kabukta oluşan minik çatlaklar, kabuğun olması gerekenden farklı bir yapıda, ince olması, genetik unsurlar vs gibi bir çok erken var. Kafesinizin altında ızgara olmalıydı mesela. Anne baba dışkılara basıp yuvaya girdiklerinde hastalık yapıcı etkenleri yumurtaya da bulaştırırlar en basitinden

ceren.96

Yeni Üye
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Yumurtaları alayım mi yanından
Isı ve nem değişimi, annenin acemi olup dışarıda fazla zaman geçirip yumurtaları soğutması, iç parazit, kursak mantarı, protozoa ya da bakterilerin yumurtaya geçmesi, kabukta oluşan minik çatlaklar, kabuğun olması gerekenden farklı bir yapıda, ince olması, genetik unsurlar vs gibi bir çok erken var. Kafesinizin altında ızgara olmalıydı mesela. Anne baba dışkılara basıp yuvaya girdiklerinde hastalık yapıcı etkenleri yumurtaya da bulaştırırlar en basitinden
Izgaralı kafesim 60x45 var. Şehir dışına gittimiz için idareten bu kafese almıştım ve yumurta bu kafeste geldiği için ellemedim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici

Izgaralı kafesim 60x45 var. Şehir dışına gittimiz için idareten bu kafese almıştım ve yumurta bu kafeste geldiği için ellemedim.
Yumurtalar bozulmuş, içindeki siyah noktalar olmamalı. ama ben garanticilikten, bozuk yumurtanın içindeki pembe damarlar yok olup sarı renge bürünene kadar almıyorum. Bir umut işte 😔 Şimdiye kadar aksi olmadı ama nedense alamıyorum. Bozulduğunu bildiğim halde

ceren.96

Yeni Üye
Yumurtalar bozulmuş, içindeki siyah noktalar olmamalı. ama ben garanticilikten, bozuk yumurtanın içindeki pembe damarlar yok olup sarı renge bürünene kadar almıyorum. Bir umut işte 😔 Şimdiye kadar aksi olmadı ama nedense alamıyorum. Bozulduğunu bildiğim halde
Yumurtanın birisini erkek kus yanlışlıkla kırmış sabah farkettim. Yavru içinde vardi nefes alıyordu işe gitmeden önce baktım annesi follugun kenarına katmış popo kısmında sarı yumurta kesesi vardı

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Başınız sağ olsun. Zamanından önce yumurta kırılırsa maalesef çıkamıyorlar. Bir de genetik unsurlar ya da başka bir patojenin yumurta içine sızması, embriyoda hasar bırakıp gelişimini bozuyor. İnsanlardaki düşük olayı gibi. Vücut hasarlı embriyoyu nasıl dışarı atıyorsa, kuşlarda da bazden yumurta içi gelişim bozuklukları olabiliyor.

Yumurtada minik delik, hasar olunca ben oje ile kapatıp elimde ısıtarak altını, kurumasını bekliyorum. Öyle yuvaya koyuyorum. Kırılma tipine göre kurtardığım yavrular oldu. Kurtaramadıklarım da. Aklınızda olsun.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
İkisininde ilk kuluçkaları mı? Anne babayı biraz dinlendirin. Tekrar o şekilde kuluçkaya yatırın. Sürekli yatmasına rağmen diğer kuluçkalarda böyle oluyorsa genetik problemde olabilir.

Üst Alt