• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtalama döneminden sonra kavga?

anilx

Yeni Üye
Merhabalar,

1 dişi 1 erkek muhabbet kuşum var. Dişi yaklaşık 4-5 ay önce 7 tane ayrı ayrı zamanlarda yumurta yaptı fakat hiç birinden yavru çıkmadığı için çoğunu yedi. Daha sonra yuvayı hemen almadım çünkü beni her gördüğünde yuvaya giriyordu yuvayı almaya çalıştığımda yuvasına uçuyordu alamıyordum. Geç olsa da Yuvayı 2 gün önce kafesten aldım. Ama dişi kuş çok mutsuz ve stresli duruyor yuva alındığı için. Bunun dışında eskiden erkek dişiden korkardı şimdi dişi erkekten korkuyor sesi çıkmıyor. Erkek kuş yuvadan çıktığında hep bağırıyordu şuanda da aldım yine bağırıyor. Özellikle dişi yem yemeye başladığında erkek kuş çok bağırıyor, yanına gidip dişiyi gagalıyor. Erkek kuş Sürekli bir kavga kur yapma peşinde ve dişiyi kusarak besliyor çoğunlukla.

Merak ettiğim şey; kafesi ayırmalı mıyım? Eğer ayırırsam erkek kuş dişiyi kusarak beslediğinden dişinin yem yememe durumları olur mu ve bu süreçte ne yapmalıyım? (Beslenme, vitamin, extra bakım vb.)

Yanıtlayan olursa çok sevinirim.

Teşekkürler.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yuvasını niye aldınız aradan o kadar zaman geçmiş bence ikinci bir şansi hakediyorlar😊 kuşlara e ve s vitamini verebilirseniz 👍 kalamar,grit kum ve güzel hazır bir mama vererek destekleyin bu sefer olur inşallah

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Merhabalar,

1 dişi 1 erkek muhabbet kuşum var. Dişi yaklaşık 4-5 ay önce 7 tane ayrı ayrı zamanlarda yumurta yaptı fakat hiç birinden yavru çıkmadığı için çoğunu yedi. Daha sonra yuvayı hemen almadım çünkü beni her gördüğünde yuvaya giriyordu yuvayı almaya çalıştığımda yuvasına uçuyordu alamıyordum. Geç olsa da Yuvayı 2 gün önce kafesten aldım. Ama dişi kuş çok mutsuz ve stresli duruyor yuva alındığı için. Bunun dışında eskiden erkek dişiden korkardı şimdi dişi erkekten korkuyor sesi çıkmıyor. Erkek kuş yuvadan çıktığında hep bağırıyordu şuanda da aldım yine bağırıyor. Özellikle dişi yem yemeye başladığında erkek kuş çok bağırıyor, yanına gidip dişiyi gagalıyor. Erkek kuş Sürekli bir kavga kur yapma peşinde ve dişiyi kusarak besliyor çoğunlukla.

Merak ettiğim şey; kafesi ayırmalı mıyım? Eğer ayırırsam erkek kuş dişiyi kusarak beslediğinden dişinin yem yememe durumları olur mu ve bu süreçte ne yapmalıyım? (Beslenme, vitamin, extra bakım vb.)

Yanıtlayan olursa çok sevinirim.

Teşekkürler.
Disi kuş birseyle ugrastiginda erkek gagasiyla sirtina ya da kanadina dokunabilir bu ciftlesme çağrısıdır. Çiftleşme ha diyince olacak bir hadise değildir bazen tatli sert kavgalar olabilir bazen guzel guzel birbirlerine öterler. Erkek disiyi besliyor demissiniz yuvaya girmeler varmış bunlar nimet :) bence yuvayi almak dogru olmamış. Geri takın ve @Şehmus BAKIR abinin dediklerini uygulayin derim. Ciftlesme olmamis ama dişi kizginlik yumurtalari atmış ya da tecrubesiz oldugu icin kırmış ya da cevirememis olabilir. Tekrar yapabilirler.

anilx

Yeni Üye
@Mustafa89 @Şehmus BAKIR Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim. Mesajı yeni gördüm.

Yuvayı çıkarttığımdan bu yana Yaklaşık 1 hafta oldu şuanda kavga etmeyi kestiler aynı zamanda dişi yem kabından kendi yemeye başladı.
Yuvayı yanlış hatırlamıyorsam yumurtalarını yedikten yaklaşık 3-4 ay sonra aldım. Yani bu süreçte tekrar bir yumurtlama yaşanmadı. Kavga, erkeğin dişiyi beslemesi yuvaya gidip hep oluyordu + son zamanda erkek kuş yuvayı pisliyordu sürekli. Dişide sürekli yuva içinde kanat çırpıyordu, yatıyordu pisleniyordu. (Dişi beyaz renginde ama grimsi olmuştu resmen) Bende bu yüzden alma gereği duydum olsa 3-4 ayda olurdu diyerekten. Ayrıca kalamar kemiği vs veriyorum. Vitamin bir kere kullandım o gün içinde dişi kuş hastalandı o gün bu gündür vitamin vs katmıyorum sularına. Eğer önerileriniz varsa marka olarak tekrardan verebilirim. Kuşlar hk pek fazla bilgim yok. Zaten kuşları da bakmaya durumu olmayan birinden almıştım yoksa öleceklerdi.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hangi vitamini kullanmıştınız acaba?
Son kullanma tarihi geçmiş bir ürün olabilir.

Bizim genel tavsiyemiz vitaminde gerwit, probiyotikte entrobac. 😊

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Geldiğinde kullanma kılavuzunda yarım suluga diyordu ona istinaden o şekilde uyguluyorum hep @Şehmus BAKIR hocam ne der bu duruma acaba

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Benim yaptığım ve uygun gördüğüm ölçek
Gerwit W 50 ml içme suyuna 5 damla
Entrobac 50 ml içme suyuna bir mercimek tanesi kadar
Bu şekilde sabah koyup akşam önünden alıyorum 😊

Üst Alt