• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtadaki yavruyu çıkarmaya çalıştım

Umutbaba2702

Aktif Üye
Arkadaşlar ben bi hata yaptım önceki iki yavrum ses vermiyodu tık tık ses geliyodu ve akşama falan çıkıyodu bende 3. Yumurtada aynı ses geliyodu biraz kırdım boş kısmını kafası falan açıkta ama içinde sarı damarlı bişey var eski kuşumdada aynı hatayı yapmıştım ama onu komple yumurtadan çıkartmıştım göbeğindeki sarı çekilmemişti öldü ama bunun vicudu yumurtada kafası falan içinde ama üstü full açık bi sıkıntı olurmu düzelirmi sizce 🤲

EnesGenç

Eski Forumcu
Niye acele ediyorsunuzki cikacak belli gün sonra çıkmazsa gerekeni yapardınız

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Üzgünüm ama ölür büyük ihtimalle.

pofidik

Paylaşımcı
aynı şeyi ben de ilk yavrularımda yapmıştım ve maalesef biri ölmüştü. biraz kafasını çıkardım sonra anneye verdim o tamamen kabuklarını kırıp çıkarmıştı ama ayağında sarı iltihap gibi bir şey vardı. sanırım daha tam oluşmamıştı. sonra orası kanadı ve öldü bir süre sonra. umarım öyle olmaz. bence annesinin yanına bırakın

Umutbaba2702

Aktif Üye
aynı şeyi ben de ilk yavrularımda yapmıştım ve maalesef biri ölmüştü. biraz kafasını çıkardım sonra anneye verdim o tamamen kabuklarını kırıp çıkarmıştı ama ayağında sarı iltihap gibi bir şey vardı. sanırım daha tam oluşmamıştı. sonra orası kanadı ve öldü bir süre sonra. umarım öyle olmaz. bence annesinin yanına bırakın
Benimkisi resimdede görüldüğü gibi kafasını çıkartmadım o sarı şeyden var altta damarlı böyle annesi şuana kadar çıkartmadı inşallah yaşar o çekilirse düzelir diye düşünüyorum yoksa ağzını falan açıp kapatıyo kanadını oynatıyo azar azar ölmedi Allaha şükür şuan inş düzelir

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Umarım yaşar...

Umutbaba2702

Aktif Üye
Kuşumuz öldü nalesef çok üzüldüm gelişimini tamamladı sandım bidaha asla elimi vurmam

pofidik

Paylaşımcı
Benimkisi resimdede görüldüğü gibi kafasını çıkartmadım o sarı şeyden var altta damarlı böyle annesi şuana kadar çıkartmadı inşallah yaşar o çekilirse düzelir diye düşünüyorum yoksa ağzını falan açıp kapatıyo kanadını oynatıyo azar azar ölmedi Allaha şükür şuan inş düzelir
benimkini annesi çekmeye çalıştı ama o oluşmayan kısım sanırım. kanamıştı ve bir süre sonra öldü. olsun üzülme bilemezdin böyle bir şey olacağını. artık daha temkinli olursun

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yumurtadan ses geliyor ötüyor diye bir yumurtayı açmamalısınız. Çünkü 2-3 gün sonra çıkıyor genelde o şekilde olan yumurtalar. Eğer şuan tam vaktini doldurmamış bir yumurtayı actiysaniz o kuş yasamayacak bilginiz olsun. İşte merakinizin bedeli bu şekilde sonuçlanabilir.

Son düzenleme:

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşumuz öldü nalesef çok üzüldüm gelişimini tamamladı sandım bidaha asla elimi vurmam
İlk yumurta geldikten sonraki 2. Yumurtadan 17 gün sayın ve o yumurtalara bir damla su damlatın. Bu şekilde yazın yavru alırsınız. Nem oranı için ölçüm cihazı alın evdeki nemi ona göre ayarlarsınız. Yada bütçe meselesi buhar makinesi alın. Ev ortamında kalabalık olduğu için nem oranı düşüyor. Bodrum yada boş bir evde üretim yapması o sebepten daha kolaydır çünkü nem oranını ayarlamanız kolay olur. Ben üretim haneme akvaryum koymuştum boş bir odaydı. Nem konusunda hiç sorun yaşamamıştım o yüzden. Hem kırıp mebale girmeyin. Hemde bazı yavrular yumurtadan hasta olarak gelişim bozukluğu olarak çıkar siz müdahale ederseniz

Üst Alt