• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurta

Mehmet kaya

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar araniza yeni katıldım şimdiden bilgi veren arkadaşlara çok tesekur ederim sorum bir çift sultan papağanın var geçen yaz 3 yavrumuzu aldık 10 gün önce yvaligi taktım ilk 2 yumurta meşe kadar 3. Yumurta normal çıktı kucuk yumurtalar neden böyle ve bunları ne yapayım?

erenunl

Müdavim
Merhaba arkadaşlar araniza yeni katıldım şimdiden bilgi veren arkadaşlara çok tesekur ederim sorum bir çift sultan papağanın var geçen yaz 3 yavrumuzu aldık 10 gün önce yvaligi taktım ilk 2 yumurta meşe kadar 3. Yumurta normal çıktı kucuk yumurtalar neden böyle ve bunları ne yapayım?
Yumurta boyutlarının değişmesi kuşun vitamin eksikliği veya kalsiyum eksikliğinden olur diye düşünüyorum daha bilgili kişiler yorum yapacaktır elbet kalamar kemiği falan bulunduruyor musunuz

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
resim alabilir miyiz?

resim öncesinde şunu söyleyebilirim, 10 gün önce takılan yuvalıkta şuan 3 yumurta varsa ve bu kuşların 2 günde 1 yumurta yaptığı düşünülürse gelen ilk 2 yumurtanın kızgınlık/kılavuz yumurta olabileceğini düşünüyorum.
Eğer ki yumurtalar kızgınlık yumurtası değilse kalsiyum eksikliğinden olabilir.

yapılması gereken yumurtanın oluşumundan sonra 10 gün bekleyip, içinde oluşum yoksa yuvadan almanızdır.