• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurta yardım

AlaraMasal

Yeni Üye
Öncelikle herkese mrblar☺
Uzun süredir bizlerle olan kuşlarımız çiftleşti. 15 şubat, 17 şubat, 20 şubat ve 22 şubat olmak üzere 4 yumurta var. Erkek kuşumuzdan biraz korktuğum için ara ara yumurta kontrolü yapıyorum. Birazda heyecan var galiba🫣 yumurtaların resimlerini yüklesem bana durumları hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
1 numaralı yumurtanın üzerinde dışkı olduğu için, bide diğerlerine göre rengi farklı (boş gibi geliyor) olduğu için 2 tane foto yükledim. Şimdiden teşekkürler 🥰

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Öncelikle herkese mrblar☺
Uzun süredir bizlerle olan kuşlarımız çiftleşti. 15 şubat, 17 şubat, 20 şubat ve 22 şubat olmak üzere 4 yumurta var. Erkek kuşumuzdan biraz korktuğum için ara ara yumurta kontrolü yapıyorum. Birazda heyecan var galiba🫣 yumurtaların resimlerini yüklesem bana durumları hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
1 numaralı yumurtanın üzerinde dışkı olduğu için, bide diğerlerine göre rengi farklı (boş gibi geliyor) olduğu için 2 tane foto yükledim. Şimdiden teşekkürler 🥰
Merhaba , yumurtaların hepsi dolu, ve oluşuyorlar problem görünmüyor:) sarı olanlar için 5 gün daha bekleyiniz oluşum görünürse kırmızı renge bürünecektir :)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kırmızı olanlar dolu sarı olanlar boş. Doluymuş ama gelişim durmuş

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
3 yumurta dolu görünüyor. Sarı olan sanki embriyo içinde ölmüş gibi ama siz yinede atmayın yumurtayı,dursun.

AlaraMasal

Yeni Üye
Cevaplar için teşekkürler. İyi ki varsınız 🥰dişi kuşum yaşlı, hiç ummazdım çift olacaklarından. Hem heyecan hem de endişe içindeyim açıkcası. Beyaz olan 1.yumurta.inşallah rabbim hepsinin sağlıkla gelmesini nasip eder🤲
Ikinci yumurtadan hesaplıyorum günü ve 23 gün sayıyorum bundan da emin olayım, sizin bilgilerinizle☺

AlaraMasal

Yeni Üye
Watch unnamed | Streamable

Tekrardan mrblar;
Bugun itibariyle 2numaralı yumurtadan yavrumuz çıktı🥰forumdan bulduklarımı okumaya, anlamaya çalıştım. Ama beynim bulandı desem yeridir. İlk olunca bizde panik yaptık galiba🫣 çok farklı bi duyguymuş Rabbim herkese nasip etsin 🤲
Sorum kursak kontrolü yapmak gerekir mi, ne kadar zaman arayla kontrol etmem gerekir?yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler☺

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Watch unnamed | Streamable

Tekrardan mrblar;
Bugun itibariyle 2numaralı yumurtadan yavrumuz çıktı🥰forumdan bulduklarımı okumaya, anlamaya çalıştım. Ama beynim bulandı desem yeridir. İlk olunca bizde panik yaptık galiba🫣 çok farklı bi duyguymuş Rabbim herkese nasip etsin 🤲
Sorum kursak kontrolü yapmak gerekir mi, ne kadar zaman arayla kontrol etmem gerekir?yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler☺
Yumurtadan çıktıktan iki saat sonra beslenip beslenmesini yani kursak kontrolü yapmalısınız. Beslemezlerse siz müdahale etmelisiniz. Zaten ilk beslemeye başlarlarsa devamı geliyor. Sonra yine üç saatte bir baksanız yeter.

AlaraMasal

Yeni Üye
Yumurtadan çıktıktan iki saat sonra beslenip beslenmesini yani kursak kontrolü yapmalısınız. Beslemezlerse siz müdahale etmelisiniz. Zaten ilk beslemeye başlarlarsa devamı geliyor. Sonra yine üç saatte bir baksanız yeter.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Tam olarak saati bilmiyorum ama. Farkettiğim andan yaklaşık 2 saat sonrasına ait bu foto. Bana süt ile dolu gibi geldi hatta miniğin gagasının ucunda da gördüm🥰. Tabii ben sizler gibi tecrübeli değilim. Umarım bu işi de hakkıyla becerebilirim 🫣

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Beslemişler evet. Acemilik birazda hava basmışlar sanırım. Siz iki üç saat arayla fazla rahatsız etmeden kontrol edin.

AlaraMasal

Yeni Üye
Beslemişler evet. Acemilik birazda hava basmışlar sanırım. Siz iki üç saat arayla fazla rahatsız etmeden kontrol edin.
Teşekkür ederim. Cevap biraz geç oldu. Kızımda rahatsızlanınca buraya yazmayı unuttum, kusura bakmayın semiha hnmcım.☺
Güncelleme yapmak gerekirse bebişi ara ara kontrol ediyorum. Bebişine bakabilir miyim diyince çoğu zaman azcıkta olsa gösteriyor akıllı kızım. Diğer yumurtalardan bi ses yok hala😔umut ve sabırla bekliyorum. Çıkan yavrunun göbüşü biraz şiş gibi ama bilemedim de açıkcası 🤔

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim. Cevap biraz geç oldu. Kızımda rahatsızlanınca buraya yazmayı unuttum, kusura bakmayın semiha hnmcım.☺
Güncelleme yapmak gerekirse bebişi ara ara kontrol ediyorum. Bebişine bakabilir miyim diyince çoğu zaman azcıkta olsa gösteriyor akıllı kızım. Diğer yumurtalardan bi ses yok hala😔umut ve sabırla bekliyorum. Çıkan yavrunun göbüşü biraz şiş gibi ama bilemedim de açıkcası 🤔
Görmeden kesin birşey diyemem ama normal olduğunu düşünmüyorum. Alt tarafı büyükçe olur. Diğer yumurtalar kaç günlük oldu. Bazen yuvanın neminden de yumurta dolu olsada yumurtada yavrular ölebiliyor. Şuan için çıkamasalarda yastık göreviyle bir hafta daha tutup alabilirsiniz.

Üst Alt