• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurta sıralaması

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben kalemle tavsiye etmiyorum ama keçeli kalemle numara yazanlar var herhangi bir sıkıntı olmuyormus

korgi

Aktif Üye
Merhaba,

Dişim bugün ilk yumurtasını yaptı numaralandırma yapmak istiyorum nasıl yapabilirim acaba?
Hayırlı olsun.
Asetatlı ya da keçeli kalemle hemen küçük bir nokta bırak ve 1. Yumurta olarak tarihlendirip not al. Diğerindede bu şekilde devam edersin.

Esraömer

Paylaşımcı
Maşallah yumurtadan çıktığı günü görmekte nasip olur inşallah 😍

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir araştırma okumuştum yumurtada yavru ölümlerine bir sebep olarak görünüyordu bu durum. O yuzden yumurta üzeri sıralama yapmaktan ziyade tarih sıralaması yapabilirsin kuş tüm yumurtaları dizdikten bir süre sonra doluluk testi yapar boslari alirsin

AlicanG

Paylaşımcı
En doğrusu Tuğrul'un dediği gibi ama her bir yumurtanın kaydını takibini tutmak istiyorsan keçeli kalem ile ilk yumurta 1 nokta ,2. yumurta 2 nokta vb bir kağıda da çıkış tarihlerini not alıp takip edilebilir.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
En doğrusu Tuğrul'un dediği gibi ama her bir yumurtanın kaydını takibini tutmak istiyorsan keçeli kalem ile ilk yumurta 1 nokta ,2. yumurta 2 nokta vb bir kağıda da çıkış tarihlerini not alıp takip edilebilir.
zaten yumurtaların üzerine numara yazmanın dışında her yuvalıkta aşağıdaki takip çizelgesi var, her batın yeni bir çizelge. Böylece her çiftin sezon boyu nasıl bir performans sergilediğini de tutmuş oluyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 18631