• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yumurta sıkışması

Meryem demir

Paylaşımcı
Merhaba,
4 gece 5 gün Kilis’te olamayacağım ve kuşlarımı bırakacak kimsem yok. Şu an hastayım; bademciklerim iltihaplı. Bu durum beni çok endişelendiriyor. Lütfen yargılamayın, gerçekten elimde değil.
5 gün çok mu, kuşlarıma bir şey olur mu bilmiyorum. Bu konuyla ilgili çok soru soruyorum, kusura bakmayın. Kuşlarım hastalanır diye çok korkuyorum.
Ayrıca birkaç ay önce BT Amin Fortre almıştım. Bir kere kullandım ama suyu içmediler. Ürün çok kötü kokuyordu (ölü balık gibi) ben de hemen kaldırdım. Atmalı mıyım acaba?
Şu an yapabileceğim bir şey var mı? Çok endişeliyim.
Allah’ın izniyle yarın sabah yola çıkmalıyım

Meryem demir

Paylaşımcı
+
Şu an kuşlarımın hasta olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Dışkıları normal görünüyor ishal çok şükür yok Ben şu an kalkamıyorum ama en kısa zamanda dışkılarının fotoğrafını atacağım 😊

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Dışkı resimlerini ekleyin lütfen ancak 5 gün uzun bir süre yem ihtiyaçlarını fazla fazla yemlik takarak giderebilirsiniz ama suyun değişmesi gerekiyor. Ortam ne durumda sıcaklık vs. Bırakmasanız da en azından günde bir kere suyunu değiştirip yem kabuklarına bakacak, ızgarasını silecek güvenilecek bir arkadaşınız yok mu? Bt amin forte nin zaten evet kokusu var ancak fazla ekşi yada acı kokuyorsa bozulmuş olabilir saklanma koşulları, ışık, ısı, nem herşey etkiliyor içiniz rahat etmese bile direk atın gerek yok.

Meryem demir

Paylaşımcı
Dışkı resimlerini ekleyin lütfen ancak 5 gün uzun bir süre yem ihtiyaçlarını fazla fazla yemlik takarak giderebilirsiniz ama suyun değişmesi gerekiyor. Ortam ne durumda sıcaklık vs. Bırakmasanız da en azından günde bir kere suyunu değiştirip yem kabuklarına bakacak, ızgarasını silecek güvenilecek bir arkadaşınız yok mu? Bt amin forte nin zaten evet kokusu var ancak fazla ekşi yada acı kokuyorsa bozulmuş olabilir saklanma koşulları, ışık, ısı, nem herşey etkiliyor içiniz rahat etmese bile direk atın gerek yok.
Teşekkürler ama daha açık bir konum var çok konu açmak yasak olduğundan buraya yazıyorum ishal yok dediğim kuşum kanlı ishal yaptı 2 tane çok korkuyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkürler ama daha açık bir konum var çok konu açmak yasak olduğundan buraya yazıyorum ishal yok dediğim kuşum kanlı ishal yaptı 2 tane çok korkuyorum
Dışkı paylaşın lütfen
Kanlı dışkı iç organlardan gelir

Meryem demir

Paylaşımcı
Yumurtluyor ve yumurta bir türlü çıkamıyor kabus gibi kızım ne kadar itmeye çalışsa olmuyor aylarca bende olan talaş ise bugün yok yarın alırım diye söylendim bu saate cevap verecek var mı o ayrı dert Rabbim kimseye göstermesin

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ben size daha öncede söylemiştim. Sizin böyle uzun kısa seyahatleriniz sık oluyor ve bırakacak kimse bulamıyorsunuz. Size üretime sokmamanızı söylemiştim ama siz üretmeyi tercih ettiniz. Söylenenleri uygulamıyorsunuz. Neyse ben susuyorum kızmadan duramıyorum çünkü. arkadaşlar gerekenleri yazıyor zaten umarım dikkate alırsınız.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çıkarabildiniz mi yumurtayı?

Meryem demir

Paylaşımcı
Ben size daha öncede söylemiştim. Sizin böyle uzun kısa seyahatleriniz sık oluyor ve bırakacak kimse bulamıyorsunuz. Size üretime sokmamanızı söylemiştim ama siz üretmeyi tercih ettiniz. Söylenenleri uygulamıyorsunuz. Neyse ben susuyorum kızmadan duramıyorum çünkü. arkadaşlar gerekenleri yazıyor zaten umarım dikkate alırsınız.
elimde olan birşey değil ayrıca kuşum bu durumdayken hareket bile etmem

Meryem demir

Paylaşımcı
Yumurta gelmiş rahim ağzı dar
Tüm iş sizde ellerinizi sabunla iyce yıkayın, hafif bastırmadan sağ sol parmaklarınız hafif itin dikkat edin basmayın kırılabilir
İtin bırakın nefes alın tekrar itin göründükçe bırakın nefes alıp tekrar itin
tutuyorum zeytinyağı koymaya çalışıyorum uçuyor ne kadar doğru tutsamda 🤦‍♀️internetten araştırdım olmuyor izin vermiyor Bir veteriner var kiliste bi o kuşlara bakıyor sanırım kac veterinere sordum cevap verilmiyor o veterinerde pek iyi değildi açıkçası ilgisiz ve katıydı ama elimden gelenini yapacağım kızımı bu halden kurtaracağım inşallah 😢

Meryem demir

Paylaşımcı
belki kuşlarıma ilgisiz davrandığım canlarına kıydığımı sanıyorsunuz bende olsam öyle düşünürdüm açıkçası ama aksi durum oldugu için çok soruyorum bilsemde bilmesemde onlar benim yavrularım canıma kıyarım canlarına kıyamam o yurtdışını iptal ettim zaten bu haldeyken bir zahmet gitmiyim ama korkmayın lutfen yargılamayında belki biraz bilgisizim hatta evet siz benden çok şey biliyorsunuz ama her insanda hata yapar kuşlarımı evde tek bırakmadım bir ablam baktı bir babam ara sıra geldi bi komşuya söyledim ama bu sefer kimsyeye bırakamadım komşum doğum yaptı ve eminim ki evine alamaz küçük çocukları var ne olur ne olmaz bilmeyiz ki ben evine şuan alabilirmisin diye sordum gerçekten şuan alamayacağını söyledi evet haklısınız belki ama her konu açtığımda da yargılanmam ya lütfen beni yanlış anlamayın

Meryem demir

Paylaşımcı
ama o öncesindeki kanlı ishal sebebi yumurta mi o zaman ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
belki kuşlarıma ilgisiz davrandığım canlarına kıydığımı sanıyorsunuz bende olsam öyle düşünürdüm açıkçası ama aksi durum oldugu için çok soruyorum bilsemde bilmesemde onlar benim yavrularım canıma kıyarım canlarına kıyamam o yurtdışını iptal ettim zaten bu haldeyken bir zahmet gitmiyim ama korkmayın lutfen yargılamayında belki biraz bilgisizim hatta evet siz benden çok şey biliyorsunuz ama her insanda hata yapar kuşlarımı evde tek bırakmadım bir ablam baktı bir babam ara sıra geldi bi komşuya söyledim ama bu sefer kimsyeye bırakamadım komşum doğum yaptı ve eminim ki evine alamaz küçük çocukları var ne olur ne olmaz bilmeyiz ki ben evine şuan alabilirmisin diye sordum gerçekten şuan alamayacağını söyledi evet haklısınız belki ama her konu açtığımda da yargılanmam ya lütfen beni yanlış anlamayın
Amacım sizi yargılamak değil. Bilmeyip soru sormanız gayet normal onda problem yok. Öyle bahsettiğiniz gibi şeylerde düşünmedim. Ama söylenenleri yapmamanız üzücü. B vitaminini bile sadece birkez verdim demişsiniz mesela sizede söylendi, bizzat bende söyledim, forumuda biraz olsun karıştırdırdıysanız b vitaminini, probiyotiği düzenli kullanın diye ısrarla söyleniyor. Ölçüsünde kattığınıza emin olun. Kokusu normal ama 6 saatten fazla tutmamanız gerekir. Siz içmedi demişsiniz ama sürekli yanlarında olmanız mümkün değil siz yokken illaki içmiştirler. Kuşlar açlığa dayanır ama susuzluğa dayanamaz. Elimde değil diyorsunuz ama burada da yuvalık takmayın demiştim size ben. Ortam sunmazsanız üreme dürtüsü azalır. Neyseki sağsalim atlatmış.

Meryem demir

Paylaşımcı
Amacım sizi yargılamak değil. Bilmeyip soru sormanız gayet normal onda problem yok. Öyle bahsettiğiniz gibi şeylerde düşünmedim. Ama söylenenleri yapmamanız üzücü. B vitaminini bile sadece birkez verdim demişsiniz mesela sizede söylendi, bizzat bende söyledim, forumuda biraz olsun karıştırdırdıysanız b vitaminini, probiyotiği düzenli kullanın diye ısrarla söyleniyor. Ölçüsünde kattığınıza emin olun. Kokusu normal ama 6 saatten fazla tutmamanız gerekir. Siz içmedi demişsiniz ama sürekli yanlarında olmanız mümkün değil siz yokken illaki içmiştirler. Kuşlar açlığa dayanır ama susuzluğa dayanamaz. Elimde değil diyorsunuz ama burada da yuvalık takmayın demiştim size ben. Ortam sunmazsanız üreme dürtüsü azalır. Neyseki sağsalim atlatmış.
1 kere verdim çünkü bozuk olabileceğini düşündüm kokusunun cok agir olduğu için

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
1 kere verdim çünkü bozuk olabileceğini düşündüm kokusunun cok agir olduğu için
Başka bir Bt amin sipariş etseniz içeriğindeki aminoasit lerden dolayı onunda kokusu ağır olacaktır. Renginde kıvamında sorun yoksa saklama koşullarınız iyiyse altı aydan fazla bile gider.