LÜTFEN YAZDIĞIM HER CÜMLEYİ OKUMADAN CEVAP YAZMAYINIZ. Öncelikle merhabalar. Benim bir dişi kuşum var ve boş yumurtluyor. Bugün kuşumu karın şişliği sebebiyle veterinere götürdüm. Benim kuşum daha önceden çok fazla yumurtlayan yani aşırı yumurtlama durumuna sahip bir kuştu. Bu durumun bünyesini yorduğunu düşünerek vitaminlerini eksik etmedim. Yaz döneminde hiç yumurta yapmadı. Kışın bir yumurta dönemine girdi ve normalde dönemi bitince eski rutinine dönerdi her şeyi. Zaten hiçbir zaman aşırı hareketli bir kuş değildi. Ama son yumurta döneminde çok kilo aldı ve sadece 2 tane yumurtladı (eskiden aşırı yumurtlardı dediğim gibi, 3 ayda 50 yumurta yapmıştı aralıksız). 85 gramdı dönem bittiğinde ve yeşillik vererek, uçurarak 60 grama kadar düşürdük. Sonra bir bu kiloları eritmeye devam ederken yeniden ceresinin kızardığını fark ettim. Sürekli kafes dışında tutmama, oyunlar oynamama rağmen yine de oldu maalesef. Günlerce karnı şişti ama doğurmuyordu. Keyfi ise her zamanki gibiydi bu nedenle sıkışma olmasından şüphelenmedim. yem yemesinde falan hiçbir sıkıntı yoktu. Ancak şişlik ve sertlik artınca artık veterinere götürdüm. Veteriner almamız gerekiyor dedi ve karnına bastırarak aldı. Benim için ahiret dakikalarıydı eminim anlıyorsunuzdur. Bir elimle tutup sakinleştirmeye çalışıyorum bir yandan ağlıyorum... Her neyse, veteriner olayın sonunda ne sorularıma tam yanıt verdi ne de bir ilaç ya da krem. Bir öneri bile vermedi ki üniversite veterinerine gittim(şehrimde kuş veterineri yok). Şimdi merak ettiklerime gelirsek kuşumun karnı doğal olarak hala biraz şiş. Yeniden yumurta üretiyor mu bilmiyorum ama bu yapılan işlem bundan sonraki doğurmalarında sıkıntıya sebep olur mu? Ya da o yumurta hariç oluşmaya başlamış başka yumurta varsa ona zarar verilmiş midir? Kuşumda bu şişliğe bağlı morluk vardı ama gövdesinin tam orasında, taşlığın bittiği yerde. Bu durumu sadece yumurtadan mı kaynaklanmıştır? Zamanla geçer mi? Kuşuma gerwit vermeye devam ediyorum ama başka ne yapmalıyım? Bir de işleme bağlı olarak popo kısmında kanlanma var görsel ekliyorum. Temizlesem pamukla vs. canı acır mı? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Yazım hatası olduysa şimdiden kusura bakmayın yazarken ağlıyorum bir yandan
Ekli dosyalar
-
81.7 KB Görüntüleme: 27