• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurta sıkışması yardım!!

nedlloyd

Yeni Üye
Kuşum 2 hafta sonra tekrar yumurtlamaya başladı.İki adet yumurtası var. İkincisinde çok zorlandı. Sersem gibiydi, sürekli halsiz, uykulu ve ok fazla kusuyordu. Yumurtladiktan sonra düzeldi. Şimdi yine aynı belirtiler başladı. Arka kısmı şişkin. Kuşu yumurtlamaktan nasıl vazgecirebiliriz. Yumurtalar dolu. Erkek kuşum ile aynı kafesteler. Yemini mi degistirmeliyim ne yapmalıyım. Erkeği mi ayır malıyım?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşum 2 hafta sonra tekrar yumurtası.İki tane. İkincisinde çok zorlandı. Sersem gibiydi, sürekli halsiz ve kusuyordu. Yumurtladiktan sonra düzeldi. Şimdi yine aynı belirtiler başladı. Arka kısmı şişkin. Kuşu yumurtlamaktan nasıl vazgecirebiliriz. Yumurtalar dolu. Erkek kuşum ile aynı kafesteler. Yemini mi degistirmeliyim ne yapmalıyım.
Şuan sıkışma mı var?

Yuvalık takılıysa çıkarın. Kızıştırıcı yemler vermeyin. Olmadı eşleri ayırın. Çare olmazsa yapacak birşey yok.

nedlloyd

Yeni Üye
Şuan sıkışma mı var?

Yuvalık takılıysa çıkarın. Kızıştırıcı yemler vermeyin. Olmadı eşleri ayırın. Çare olmazsa yapacak birşey yok.
Şu an sıkışması var. Biraz önce 1 damla zeytinyağı damlattim poposuna. Yuvayı cikartirsam içeride ki yumurtalar bozulacak. Erkeğim de sağolsun gündüzleri yumurtalara o bakıyor. Sürekli yatıyor yumurtaların üzerine. Onu ayirsam yumurtalar bozulur diye korkuyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Şu an sıkışması var ise poposuna zeytinyağı sürün, eğer çıkartabilirim derseniz çıkarın yoksa kanatlı uzmanına götürün lütfen

nedlloyd

Yeni Üye
Tünek te durabiliyor fakat sürekli uyuyor. Uyandığı zaman sağ gözü hep kapalı, sol gözü açık vaziyette. Sabah yeniden zeytinyağı sürdük. Videosunu nasıl yükleyebilirim?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yuvada yumurtası var demişsiniz ama belliki kuşunuzda bu hep olacak. Onu üretime sokmamanız onun sağlığı için daha önemli. Bu nedenle yumurtaları alıp yuvalığı kaldırmanız en iyisi.
İstanbul'da neredesiniz.

nedlloyd

Yeni Üye
Veterinere götürdüm artık. Röntgende biraz yan dönmüş yumurta vardı. 2-3 gün içinde yumurtlamazsa müdahale edeceğini söyledi. Vitamin takviyesi ve ağrı kesici damla verdi. İstanbul Tuzla

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Veterinere götürdüm artık. Röntgende biraz yan dönmüş yumurta vardı. 2-3 gün içinde yumurtlamazsa müdahale edeceğini söyledi. Vitamin takviyesi ve ağrı kesici damla verdi. İstanbul Tuzla
İnşallah yapabilir 🌸🙏

nedlloyd

Yeni Üye
Veterinere götürdüm gun akşamı yumurtladi. Kuşun neşesi iştahı yerine geldi dedik. Pazar günü tekrar başladı aynı döngü. Yumurtlama isteğinden nasıl vazgecirebiliriz kuşu.

nedlloyd

Yeni Üye
Dişiyi başka bir kafese aldım. 4. yumurtadan sonra kesti yumurtlamayı. Erkek olan sağolsun 3 gündür o yatıyor yumurtalara. Günde bir kez 5-10 dk lık dişiyi yumurtaların yanına bırakıyorum.