• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurta sıkışması mı

cimennnn

Tutkulu
Merhaba nerdeyse tüm gece boyunca kuşa baktım fakat sanırım yumurta sıkışması değildi çünkü ben yardım dahi etsem yumurtlama olayına girmedi saldırdı elime daha sonra kardeşim dün bardakla masaya soğuk su koyduğunu orda bıraktığın da bardağın üstüne çıkıp su içtiğini söyledi bununla alakalı olabilir mi birde tünek de de dursa kanatları açık bir şekilde duruyo sıcaklamış gibi bir hali var

Bahar Y.

Müdavim
Yumurtası olan kuşu kafes dışına salmak doğru değil

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Havalar çok sıcak sık sık banyo yaptırın kuşlarınızı. Popo kısmında sertlik var ise yumurta vardır ve birkaç gün şurup kuşun hareketlerinde yavaşlama vs var ise sıkışmadır bunun içinde bi damla ağzına zeytinyağı damlatabilirsiniz popo kısmına da biraz sürebilirsiniz.

cimennnn

Tutkulu
Havalar çok sıcak sık sık banyo yaptırın kuşlarınızı. Popo kısmında sertlik var ise yumurta vardır ve birkaç gün şurup kuşun hareketlerinde yavaşlama vs var ise sıkışmadır bunun içinde bi damla ağzına zeytinyağı damlatabilirsiniz popo kısmına da biraz sürebilirsiniz.
Soğuk su içmesi onda bir sıkıntı yapmaz yani öyle mi? Günlük banyo suyu koydum ama yapmadığı için artık fıs fıs ile üzerine su sıkarak yıkanmasını sağlıyorum.

cimennnn

Tutkulu
Soğuk su usutmesine sebep olabilir. Zehirlenme belirtileri de var gibi geldi bana. Başka birşey yiyip icti mi takviye vs veriyorsanız skt lerini kontrol ettiniz mi
Dün yem yemeyince dal darı verdim Eylül ayının hasatıydı taze dal darıydı. Suyunu zaten değiştirmiştim onun dışında herhangi bir bisey yemedi içmedi. Birde yemli dışkı yapıyodu kuşum birinin tavsiyesi üzerine iki günde bir olmak kaydıyla probiacti bird probiyotik vermiştim ama dün vermedim onu en son perşembe vermiştim

cimennnn

Tutkulu
Yemli dışkı sorunu geçti mi peki. Şuan başka rahatsızlıklar düşündürüyor. Bide probiyotiği alalı nekadar oldu. 6 ay içinde tüketmek gerekiyor
Mart ayında almıştım 6 ay geçmedi henüz üstünden. Yemli dışkı sorunu bitti yapmıyo artık. Şuan ki hali de böyle duruyo

Semihzz123

Tutkulu
Kafeste tuttuğum zaman küsüyo yavrulama olayı yok kızgınlık yumurtası yapıyo zaten kafesten çıkması için zorlamıyorum kapısı açık oluyo çıkmak isterse çıkıyo
Kuşu 6 ay önce mi aldınız kuşunuzun yaşı da var biraz

cimennnn

Tutkulu
Kustugu için banyo yaptırmak istiyorum kafesini vs herseyini yıkadım sirkeli su ile de sildim heryerini kuşu yıkayıp yıkamama konusunda danışmak istiyorum yıkasam bir sorun olur mu

Bahar Y.

Müdavim
Kustugu için banyo yaptırmak istiyorum kafesini vs herseyini yıkadım sirkeli su ile de sildim heryerini kuşu yıkayıp yıkamama konusunda danışmak istiyorum yıkasam bir sorun olur mu
Hayır siz yıkamayın, su koyun kendisi girsin, girmezsede spreyle sirkeli su fısfıslayın

cimennnn

Tutkulu
Şimdi yumurtladı. Sabah 10 buçuk da çıkarttım o saatten beri kusma yok sadece dari veriyorum kolay sindirebilmesi için yem de verim mi? Bir de kafesine kuş kumu koyayım mı? Düne göre daha iyi durum da diyebilirim şuan da fıs fıs sıkarak banyo yapmasını sağladım camın önüne de koydum güneş tam vurmayan yere koydum yanlış yaptığım bisey varsa söyleyin lütfen

Son düzenleme:

Semihzz123

Tutkulu
Şimdi yumurtladı. Sabah 10 buçuk da çıkarttım o saatten beri kusma yok sadece dari veriyorum kolay sindirebilmesi için yem de verim mi? Bir de kafesine kuş kumu koyayım mı? Düne göre daha iyi durum da diyebilirim şuan da fıs fıs sıkarak banyo yapmasını sağladım camın önüne de koydum güneş tam vurmayan yere koydum yanlış yaptığım bisey varsa söyleyin lütfen
Yumurtladıysa zaten boş olur bana göre kafeste çok tutmamak gerekir kizginlik yumurtasini çünkü anne kuş yumurtayı sıcak tutmak ister kendini yorar.Diğer üyelerin yorumuna göre hareket edersiniz.

Üst Alt