• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurta maması

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar, 2,5 aylık bir muhabbet kuşum var. Mamalar ve vitaminler hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum. Yumurta maması tarifleri de aldım ama şu kısmı anlamadım: yumurta maması derken içinde yumurta olduğu için mi adı böyle yoksa çiftleşmeye çalışan kuşlara özel olarak mı veriliyor?
Anladığım kadarıyla herkes Röhnfried entrobac gervit-w ve bt-amin forte’yi önermiş. Tüy döneminde olduğu için haftada 2 defa B vitamini veriyorum. Düzenli olarak probiyotik ve multi vitamin de vermeli miyim? Şimdiden teşekkürler.

Merve00

Paylaşımcı
Merhabalar, 2,5 aylık bir muhabbet kuşum var. Mamalar ve vitaminler hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum. Yumurta maması tarifleri de aldım ama şu kısmı anlamadım: yumurta maması derken içinde yumurta olduğu için mi adı böyle yoksa çiftleşmeye çalışan kuşlara özel olarak mı veriliyor?
Anladığım kadarıyla herkes Röhnfried entrobac gervit-w ve bt-amin forte’yi önermiş. Tüy döneminde olduğu için haftada 2 defa B vitamini veriyorum. Düzenli olarak probiyotik ve multi vitamin de vermeli miyim? Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar, yumurta maması ikisi içinde kullanılır ama içinde yumurta olduğu için adı yumurta maması. Çok fazla vermemek şartıyla arada bir kullanılabilir. Ben kuşuma sadece probiyotik veriyorum. Meyve yediğinden diğer vitamin işine çok girmedim meyvelerle karşılamaya çalışıyorum. Meyve falan sık yemiyorsa multi vitamin desteği yapabilirsiniz. Hatta genel zamanda da belli periyotlar halinde kullanıyorlar ama dediğim gibi ben kendi adıma sadece probiyotik kullanıyorum. Kuşunuz şu an tüyde olduğu için dediğiniz gibi b vitamini desteğiniz iyi olur.

Çimen.2ii

Aktif Üye
Merhaba hoşgeldiniz. Bende buradan öğrendiğim bilgileri aktarayım sizlere daha yeni konuştuk bu konuyu bizde :) benimde 2 2.5 aylik bir muhabbet kuşum var şuana kadar hic vitamin veya baska bir sey kullanmadım ama yarından itibaren düzenli olarak başlıyorum herhangi bir hastalığı yok tüy döneminde de degil ben destekleyici olmasi icin kullanacağım. Gerwit-w ve diyazm 256 aldım. Gerwit-w icin en iyi multivitamin diyorlar içinde her türlü vitamin var 10 15den fazla vitamin mecvut diyazm 255 probiyotik de zaten en iyilerinden. İlk gün gervit ikinci gun sade su üçüncü gun 256 dördüncü gün sade su şekline düzenli olarak kuşumun gösterdiği reaksiyonlara göre devam edeceğim duruma göre kullanımı azaltıcam veya sabit tutacağım. Bu konuları @Şehmus BAKIR ve @Furknmurat58 sorabilirsin fazlasıyla bilgililer. Benim suan aktardiklarim da onlardan öğrendiklerim 👍 sağlıkla büyütün yavrunuzu... :)

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar, yumurta maması ikisi içinde kullanılır ama içinde yumurta olduğu için adı yumurta maması. Çok fazla vermemek şartıyla arada bir kullanılabilir. Ben kuşuma sadece probiyotik veriyorum. Meyve yediğinden diğer vitamin işine çok girmedim meyvelerle karşılamaya çalışıyorum. Meyve falan sık yemiyorsa multi vitamin desteği yapabilirsiniz. Hatta genel zamanda da belli periyotlar halinde kullanıyorlar ama dediğim gibi ben kendi adıma sadece probiyotik kullanıyorum. Kuşunuz şu an tüyde olduğu için dediğiniz gibi b vitamini desteğiniz iyi olur.
Çok teşekkür ederim 🌸

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba hoşgeldiniz. Bende buradan öğrendiğim bilgileri aktarayım sizlere daha yeni konuştuk bu konuyu bizde :) benimde 2 2.5 aylik bir muhabbet kuşum var şuana kadar hic vitamin veya baska bir sey kullanmadım ama yarından itibaren düzenli olarak başlıyorum herhangi bir hastalığı yok tüy döneminde de degil ben destekleyici olmasi icin kullanacağım. Gerwit-w ve diyazm 256 aldım. Gerwit-w icin en iyi multivitamin diyorlar içinde her türlü vitamin var 10 15den fazla vitamin mecvut diyazm 255 probiyotik de zaten en iyilerinden. İlk gün gervit ikinci gun sade su üçüncü gun 256 dördüncü gün sade su şekline düzenli olarak kuşumun gösterdiği reaksiyonlara göre devam edeceğim duruma göre kullanımı azaltıcam veya sabit tutacağım. Bu konuları @Şehmus BAKIR ve @Furknmurat58 sorabilirsin fazlasıyla bilgililer. Benim suan aktardiklarim da onlardan öğrendiklerim 👍 sağlıkla büyütün yavrunuzu... :)
Çok teşekkürler 🌸

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İşinde yumurta olduğu için

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Öncelikle merhaba kardeşim sana vereceğim tavsiye şu olur düzenli olarak mama vereceksen eğer suyuna katmana gerek yok kuşlarını Mamaya alıştır probiyotiğini multi vitamini aynı ölçüde mamasına katabilirsin ekmolarak galeta kırmızı pancar havuç pirinç unu bebe bisküvisi haşlanmış süt mısır. Kırmızı biber siyah havuç gibi besinlerlede ek olarak toz şeklinde tarçın , keçiboynuzu tozu (kuşlarda gerçek oranda kızıştırıcıdır) mavi yada gri haşhaş katabilirsin. Özel vitamin olarak yavru alacaksan buğday çimlendirme nekton e veya s alıp içerisine ekleyerek besleyebilirsin bu yumurta mamalarının özelliği yavru almak için verilir kuşları kızıştırmak için kullanıyoruz. Veya yavru bakan çiftlerede veriyoruz ama kızgınlık yapan besinleri eklemiyoruz (nekton e,s, keçiboynuzu tozu,vs gibi) son olarak mama içerisine soyduğun yumurtanın kabuğu ve kalamar kemiğini toz haline getirip ekleyebilirsin kuşların tüy döneminde ise bira mayası gerçekten iyi iş yapıyor tüy bakımı olarak :) Afiyet olsun birde yumurtayı haşladığında sıcağıyla ezme :) biraz soğusun dinlendir öyle ezmeye başla çatalla daha kolay karışım olur sıcak yaparsan mamanın kıvamı hiç güzel olmaz kuşlarda beğenmez :) yapış yapış olur. Havucun suyunu biberin suyunu sıkmanı öneririm ishale sebep olur son olarak mama yapacak arkadaşlsra tavsiyem 7-12 saatten fazla tutmayınız yumurta çok çabuk bozulur kuşunuza vitamin derken küflü yiyecek yedirmiş olur kursak mantarı iç parazite davetiye çıkartırsınız. :)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Senin kuşunun henüz yavru olduğunu varsayarak mama işine girmeni önermem ek bilgi olsun diye anlattım :) Probiyotik ve suyuna kattığın vitamin fazlasıyla yeterli olacaktır ufak ufak yumurta sarısı veya havuç rendeleyip verebilirsin :) havuçta tüy yapısına iyi gelir suyuna 2,4 damla arası sirke katarsan tüyleri parlak olur iç paraziti engeller içini temizler elma vs kendin yedirebilirsin yavru olduğu için yumurta maması yapmanı önermem :)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Probiyotiği ben haftada 2 defa öneriyorum ilk alındığında sonra ayda 2 defa kullandırıyorum kafeste kuş kumunu eksik etmemelerini öneriyorum diğer üstadlar nasıl der bilmem ama ben bu şekilde kullanmasını öneriyorum vitaminiti takviyesinide yavruladıklarında veriyorum veya eğer ki bir hastalık olursa antibiyotik tedavisi uygularsam tedavi sonrasında kuş kendisini daha çabuk toparlaması için veriyorum. Diğer zamanlarda hastalık vs yok ise mama ile besliyorum ama benim kuşlarım çift eşli ve sürekli dönem dönem yavrulayan çift olduğundan böyle yapıyorum :) sizde evdeki besinlerle bakabilirsiniz düzenli olarak haftada 1 gün suyuna probiyotik katabilirsin kuş kumu yoksa 3 günde bir 1 mercimek tanesi kadar

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Probiyotiği ben haftada 2 defa öneriyorum ilk alındığında sonra ayda 2 defa kullandırıyorum kafeste kuş kumunu eksik etmemelerini öneriyorum diğer üstadlar nasıl der bilmem ama ben bu şekilde kullanmasını öneriyorum vitaminiti takviyesinide yavruladıklarında veriyorum veya eğer ki bir hastalık olursa antibiyotik tedavisi uygularsam tedavi sonrasında kuş kendisini daha çabuk toparlaması için veriyorum. Diğer zamanlarda hastalık vs yok ise mama ile besliyorum ama benim kuşlarım çift eşli ve sürekli dönem dönem yavrulayan çift olduğundan böyle yapıyorum :) sizde evdeki besinlerle bakabilirsiniz düzenli olarak haftada 1 gün suyuna probiyotik katabilirsin kuş kumu yoksa 3 günde bir 1 mercimek tanesi kadar
Teşekkür ederim, kafamda bir çok şey netleşti ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar gereken bilgileri aktarmıslar bize pek bişey kalmamış 😊 ailemize hoşgeldiniz

Üst Alt