• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurta Maması Tarifim

Yıldız35

Paylaşımcı
Arkadaslar merhaba çok memnun olduğum henüz hiç bir kuşun reddetmedigi yumurta mama tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler
-1 adet yumurta
- soydugumuz yumurtanın kabukları
-1 adet kırmızı pancarın 4/1 (çeyregi)
-10 dal maydanoz sapı
-1 yeşil kabağın 4/1 (çeyreği)
-4-5 dal dereotu
-2 adet sivri biber acı tatlı fark etmez( kapya biber de kullanabilirsiniz
-1 havuçun yarısı
-2 adet taze fasulye ( haşlanmış)
-buğday ruşeymi 2 yemek kaşığı

Malzemeler tamamsa yapıma geçelim
Öncelikle yumurtayı katı kıvamda 16 dakika hasliyoruz haşlanan yumurtayı soyalim ve peçete ile kurulayip kuru bir yerde beklemeye alalim, kabuklarını atmıyoruz elimizle ufaliyoruz.
Bir karıştırma kabına ufaladigimiz yumurta kabuklarimizi alalim.
Sıra ile havuç, kabak ve kırmızı pancarı rendeleyin iyice suyunu sıkıp karıştırma kabına ekleyelim. Ardından sivri biber ve taze fasulyeyi uzunlamasına ikiye bölelim ince ince doğrayalim karıştırma kabına ekleyelim. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyılmış bir şekilde karıştırma kabına ekleyelim.
Son olarak yumurtayı rendeliyoruz ve buğday ruseymi ile karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz mamamiz hazir.
Burada püf nokta malzemenin birbirine yapismayacak fakat nemli olması mutlaka rendelediginiz sebzelerin suyunu sıkın ve yumurtanın kurulandigindan emin olun.
Sizler için resimler ekliyorum. Umarım işinize Ekli dosyayı görüntüle 46736Ekli dosyayı görüntüle 46737Ekli dosyayı görüntüle 46738Ekli dosyayı görüntüle 46739Ekli dosyayı görüntüle 46740Ekli dosyayı görüntüle 46741

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Emeğinize sağlık. Kuşların manzarası çok güzel sanırım. 🤭
Afiyet şifa olsun canlara. 🤩

Yumurta kabuğunun zarını çıkartıyor musunuz?
Bende mamalara kabak koyuyordum ama @Mehmet Gürbüz bey önermiyor kabağı. Daha önce bununla ilgili mesajını bulabilirsem eklerim buraya.
Taze fasulye hiç denememiştim bir bakayım uygunsa bende koyarım bundan sonra. 🤭

Birde konuyla alakasız ama kafesleri siz mi yaptınız yoksa hazır mı aldınız?

hazaly

Paylaşımcı
Tarif için teşekkürler papağanım asla sebze yemiyor belki böyle yer yarın deneyeceğim bu arada kuşlarınız dünya güzeli maşallah

Yıldız35

Paylaşımcı

Bende mamalara kabak koyuyordum ama @Mehmet Gürbüz bey önermiyor kabağı. Daha önce bununla ilgili mesajını bulabilirsem eklerim buraya.

Tarife yazmayı unutmuşum kaynatilmasi gerekiyor fasulyenin hemen guncelliyorum.
Hayir çıkaramıyorum olduğu gibi ufaliyoruz:)
Ben öneriyorum kabak protein ve vitamin açısından zengin bir besin. Kişiye göre değişir tabi tercih meselesi.
Kafesi hazır aldım bolmeleri kendim yaptım :)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Afiyet olsun. Bende fasulye ve dereotsuz olanını yapıyorum. Yumurta kabuğunu bende böyle yapıyorum ama fırınlanması gerek diyenlerde var. Araftayım.

Ayrıca kuşların hepsi harika ama yine favorim pearl desen hw 😍

Yıldız35

Paylaşımcı
Tarif için teşekkürler papağanım asla sebze yemiyor belki böyle yer yarın deneyeceğim bu arada kuşlarınız dünya güzeli maşallah
Rica ederim bana sonradan gelen kuslar da severek yiyor mutlaka deneyiniz sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafesleri tam halini görememiz mümkünmü sakıncası yoksa tabii. Merak ettim açıkçası.

Yıldız35

Paylaşımcı
Afiyet olsun. Bende fasulye ve dereotsuz olanını yapıyorum. Yumurta kabuğunu bende böyle yapıyorum ama fırınlanması gerek diyenlerde var. Araftayım.

Ayrıca kuşların hepsi harika ama yine favorim pearl desen hw 😍
Tarifi güncelledim fasulye haslanarak konuyor ben ev hanımı olduğum için elimde hep oluyor ama olmasa da olur :D
Dereotunu öneririm :)
Çok teşekkür ederim o zaman komik bi fotosunu atayim :D Ekli dosyayı görüntüle 46747

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor

Merhabalar hocam şimdi gördüm taze fasülye zehirleyebilir. Kabak yavruların öz suyunu çekmesine neden olur öldürür. Yetişkin Kuşlarda kabak, havuç , yeşil yapraklı bitkiler oksalik asit kaynakları kuşlarda tehlikeli şuan bilir bir uzman veteriner. Açıklaması maalesef yok ama yurt dışı kaynakları açık açık yazmış makaleler var istediği kadar yumurta kabuğu versin arkadaşlar yumurta kabuğu firinlanmadigi takdirde içindeki kalsiyum miktarı düşük olacaktır. Tamamlamak için çok fazla tüketir kuşlar arı kalsiyum çıkarmak için fırınlama işlemi şart

Yıldız35

Paylaşımcı
Merhabalar hocam şimdi gördüm taze fasülye zehirleyebilir. Kabak yavruların öz suyunu çekmesine neden olur öldürür. Yetişkin Kuşlarda kabak, havuç , yeşil yapraklı bitkiler oksalik asit kaynakları kuşlarda tehlikeli şuan bilir bir uzman veteriner. Açıklaması maalesef yok ama yurt dışı kaynakları açık açık yazmış makaleler var istediği kadar yumurta kabuğu versin arkadaşlar yumurta kabuğu firinlanmadigi takdirde içindeki kalsiyum miktarı düşük olacaktır. Tamamlamak için çok fazla tüketir kuşlar arı kalsiyum çıkarmak için fırınlama işlemi şart
Merhabalar hocam biliyorum taze fasulye pismedigi takdirde toksiktir o yüzden haşlayıp veriyorum.
Yani neredeyse tüm üreticiler kabak havuç vs veriyor yurdisinda da üreticilerin mamalarina bu sebzeleri eklediklerini görüyoruz. Fakat daha sağlıklı daha yararlı bir yol varsa tabiki bende o yolu izlemek isterim.

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Merhabalar hocam biliyorum taze fasulye pismedigi takdirde toksiktir o yüzden haşlayıp veriyorum.
Yani neredeyse tüm üreticiler kabak havuç vs veriyor yurdisinda da üreticilerin mamalarina bu sebzeleri eklediklerini görüyoruz. Fakat daha sağlıklı daha yararlı bir yol varsa tabiki bende o yolu izlemek isterim.
Merhabalar hocam gün geçtikçe araştırmalar yeni etken maddeler çıkıyor. Bir çok mama girdisi aslında tehlikeli ben yaptığım araştırmalar ve ölü kuşlar üzerinde gördüğüm, tekrar araştırma yaptığım bir takim olay ve durumlardan çıkarım yapmaya bunları aktarmaya çalışıyorum bir şeyin faydasından önce zararına bakmalı bizim atladığımiz olay gelişim sürecini, gereksinimleri görmezden gelmemiz yoksa hindistan, Pakistan , buralara bir bakın ben aktif olarak farklı coğrafyalarda yaşayan insanlar ile iletişim halindeyim sadece Avrupa olarak bakmamak lazım ismi duyulmamış asyada daha farklı yerlerde çok iyi yetiştiriciler var kuşculuk zaman, mekan, imkan , bu 3 temel üzerinde gelişiyor. Hedefimiz yok maalesef , pardon tek hedefimiz kuşları sağmak üstüne kimse alınmasın camiada ben renk çalışmak istiyorum veya ben sadece çap çalışmak istiyorum diyen kişi sayısı çok az şöyle bir örnek vereyim bir çok kişi ile konuşuyorum ama frekansı çok az kişi ile yakalıyoruz ismini vermeyeyim çok saygı duyduğum bir kuşçu var yarışmalara giriyor aynı katagori hiç bir eksiklik yok renk olarak türün, mustasyonunun özelliklerini taşıyan kuş ile yarışmada eleniyor neden ? Kuşun standart boyu dışına çıktığı görüldüğü için yoksa 1. Olmasa ,2. kesin olacak bir kuş standart çapı boyu geçtiği için eleniyor sizce bu havuç ile kabak ile olur mu işkembe yok kursak taşlık bağırsak sindirim sistemi belli endokrin sistemi bilmez , kuşun gereksinimlerini bilmez isek bu eşleme konusuna soy kilitleme mekanizması görmezden gelirsek daha çok kuş telef olur. Lütfen yazdığım hiç birşeyi yanlış anlamayınız. Bu kitabı yazdığım için değil sistemin işleyişini öğrendiğim için yazıyorum bunları biraz uzun yazdım hakkınızı helal ediniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Konu gözümden kaçmış masallah kuşlara @Yıldız35 😊🧿 mama tarifi için ayrıca teşekkürler 👍 Kabak konusu tartışılacak bir konudur çünkü kalorisi yüksek ama a vitamini açısından zengin bir sebzedir ben mama içerisinde az miktarda verilmesinde bir sıkıntı görmüyorum ve taze fasülyenin hiçbir türlüsünü tavsiye etmem fitik asit oranı yüksektir, sindirimi zor ve hasarlıdir. @Mehmet Gürbüz kardeşim bilgilerin için teşekkür ederiz 🥰

Yıldız35

Paylaşımcı
Merhabalar hocam gün geçtikçe araştırmalar yeni etken maddeler çıkıyor. Bir çok mama girdisi aslında tehlikeli ben yaptığım araştırmalar ve ölü kuşlar üzerinde gördüğüm, tekrar araştırma yaptığım bir takim olay ve durumlardan çıkarım yapmaya bunları aktarmaya çalışıyorum bir şeyin faydasından önce zararına bakmalı bizim atladığımiz olay gelişim sürecini, gereksinimleri görmezden gelmemiz yoksa hindistan, Pakistan , buralara bir bakın ben aktif olarak farklı coğrafyalarda yaşayan insanlar ile iletişim halindeyim sadece Avrupa olarak bakmamak lazım ismi duyulmamış asyada daha farklı yerlerde çok iyi yetiştiriciler var kuşculuk zaman, mekan, imkan , bu 3 temel üzerinde gelişiyor. Hedefimiz yok maalesef , pardon tek hedefimiz kuşları sağmak üstüne kimse alınmasın camiada ben renk çalışmak istiyorum veya ben sadece çap çalışmak istiyorum diyen kişi sayısı çok az şöyle bir örnek vereyim bir çok kişi ile konuşuyorum ama frekansı çok az kişi ile yakalıyoruz ismini vermeyeyim çok saygı duyduğum bir kuşçu var yarışmalara giriyor aynı katagori hiç bir eksiklik yok renk olarak türün, mustasyonunun özelliklerini taşıyan kuş ile yarışmada eleniyor neden ? Kuşun standart boyu dışına çıktığı görüldüğü için yoksa 1. Olmasa ,2. kesin olacak bir kuş standart çapı boyu geçtiği için eleniyor sizce bu havuç ile kabak ile olur mu işkembe yok kursak taşlık bağırsak sindirim sistemi belli endokrin sistemi bilmez , kuşun gereksinimlerini bilmez isek bu eşleme konusuna soy kilitleme mekanizması görmezden gelirsek daha çok kuş telef olur. Lütfen yazdığım hiç birşeyi yanlış anlamayınız. Bu kitabı yazdığım için değil sistemin işleyişini öğrendiğim için yazıyorum bunları biraz uzun yazdım hakkınızı helal ediniz.
Hocam aslında haklısınız söylediklerinizde geçen gün bende biseye şahit oldum bir grupta bir kişi kuşlarına sebze veriyor diye diğer al satci yada üretici insanlar diyor ki
ne uğraşıyor bu anlamiyorum Al gulum ver gülüm diye dalga geçiyorlar. Yani turkiyede yetiştirme sektörüne bu tip insanlar çoğunlukta hükmediyor. Bizde çoğunlukla bu tip insanların gerçek yüzünden öte pazarlama taktiklerini görüyoruz ve uyguluyoruz. Keşke gerçek bir rehber olacak kuş yetiştirme kursları olsa.
Ben kuş bakmaya 1 senedir filan başladım çocukluk tutkum değildi merak ile başladım.
Simdi ki hedefim çok farklı şu an 8 kuşum var henüz bastayim fakat yapmak istediğim şey zamanla mutasyon değişikliğine gidip nadir türler ile çalışmak o sebeple her bilgiye açığım.
Yurt dışında özellikle hindistan yada asyada kuşların formlarinda çok belirgin farklılıklar var bakknca tüy yapısının gür ve sağlıklı olduklarını görüyorum ve diyorum ki ben nerde yanlış yapıyorum hep soruyorum. Bu sebeple yazdıklarınızı çok iyi anlıyorum.

Yıldız35

Paylaşımcı
Konu gözümden kaçmış masallah kuşlara @Yıldız35 😊🧿 mama tarifi için ayrıca teşekkürler 👍 Kabak konusu tartışılacak bir konudur çünkü kalorisi yüksek ama a vitamini açısından zengin bir sebzedir ben mama içerisinde az miktarda verilmesinde bir sıkıntı görmüyorum ve taze fasülyenin hiçbir türlüsünü tavsiye etmem fitik asit oranı yüksektir, sindirimi zor ve hasarlıdir. @Mehmet Gürbüz kardeşim bilgilerin için teşekkür ederiz 🥰
Rica ederim hocam :)
Aslında burada paylaşmak daha çok benim yararıma çevremde kuş yetiştiren kimse yok çünkü :D sürekli deneme yanılma yöntemleri ile harmanliyorum herseyi :D iyiki bu foruma gelmişim

Üst Alt