• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurta maması dolapta saklama

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dişi kuşa her gün yumurta maması veriyorum. Rendelenmiş yumurtayı kapalı bir kapta dolapta sade şekilde saklıyorum. 1 hafta dolapta saklanabilir mi? Her gün kendim tadına bakıp veriyorum sıkıntı yaratır mı kaç gün dolapta saklanmalı?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Dişi kuşa her gün yumurta maması veriyorum. Rendelenmiş yumurtayı kapalı bir kapta dolapta sade şekilde saklıyorum. 1 hafta dolapta saklanabilir mi? Her gün kendim tadına bakıp veriyorum sıkıntı yaratır mı kaç gün dolapta saklanmalı?
Rendelenmiş yumurta değilde haşlanmış yumurtanın dolapta en fazla 1 hafta saklandığını biliyorum sadece. Büyük ihtimalle rendelenmiş fazla saklanmaya bilir.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ben açıkçası yumurta maması verdigimde artmadigi için dolapta falan hiç bulundurmuyorum. Artan olsa da dökerim çöpe

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yumurta sıkıntılı bir durum dolapta vs yerde durmasından taraf değilim yediğini yesin yemedigini sen ye şöyle soyliyim ilk kuslarimda yumurtanın yarısından fazlasını ben yiyodum kalanını onlara rendeliyodum. Onlar yüzünden yumurta yiyodum aslında. Hiç sevmem normalde kendisinide kokusunuda.😁

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yumurta sıkıntılı bir durum dolapta vs yerde durmasından taraf değilim yediğini yesin yemedigini sen ye şöyle soyliyim ilk kuslarimda yumurtanın yarısından fazlasını ben yiyodum kalanını onlara rendeliyodum. Onlar yüzünden yumurta yiyodum aslında. Hiç sevmem normalde kendisinide kokusunuda.😁
Ben normalde bi hafta dolapta tutuyordum bugün kuşa verdim içime kurt düştü çok fazla yemeden aldım önünden. Bende artık her gün taze veririm

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ben açıkçası yumurta maması verdigimde artmadigi için dolapta falan hiç bulundurmuyorum. Artan olsa da dökerim çöpe
Bende öyle yapıcam bugün verdim ama içime kurt düştü çok yemeden aldım önünden döktüm riske girmeye gerek yok

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bende öyle yapıcam bugün verdim ama içime kurt düştü çok yemeden aldım önünden döktüm riske girmeye gerek yok
Normal yaptığımız bir yemeği bile dolaba koyduğumuzda 3. Gün yenmiyor yani acikcasi biz yemiyoruz öyle. Yumurtada sıkıntılı olduğu için sizde kapalı kutuda falan saklamayın ben 1 yumurta haşlayıp yarısını rendeliyorum yarısı da direk çöp

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ben her gün yumurta versem babam kuşlarımla beni kapı önüne koyar artık 😁😁😁
Yavrulu diye veriyorum yoksa bende vermem normalde🥲 yumurta bitmişti bende 1 yumurtayı 1 hafta verdim mecburiyetten inşallah bişey olmaz bundan sonra her gün taze yumurta evdekiler duymasın😅

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sen en iyisi yarısını kuşa ver diğer yarısını da şöyle kekikli pul biberli kendin ye... Ne güzel oluyor... Şimdi canım çekti işte... ☺

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kuşlar sağolsun hepimiz alıştık yumurtaya. Bende 40 yıl olmasa aramam. Kuşa yaptığımda tadına bakıyorum. Pek yemiyor benim kuşta. Havuçlu seviyor mamayı.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşlar sağolsun hepimiz alıştık yumurtaya. Bende 40 yıl olmasa aramam. Kuşa yaptığımda tadına bakıyorum. Pek yemiyor benim kuşta. Havuçlu seviyor mamayı.
Ben arada yiyebiliyorum her gün yesem hastanelik olurum😂 ama kuşa her gün taze vericem mecbur. 1 hafta verince pişman oldum tadında kokusunda sıkıntı yoktu ama besin değeri düşüyordur büyük ihtimalle

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bizim Trakya da soğanlı, sirkeli yaparlar çok güzel olur. Bilir misin @Kartal-1903?