• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurta Kırılması

Muhabbet Kuşumm

Yeni Üye
Yumurta muhabbet kuşunun içinde kırılırsa ölür mü?Kurtulma şansı hiç yok mu?

aykutucar

Aktif Üye
Gecen hafta benim sultanım yumurta çıkarırken oldu muhtemelen yumurtayı çıkaramadı ve içinde kırıldı böyle bir ihtimal var ama veteriner hekim kontrolünde kurtarilabilir

Muhabbet Kuşumm

Yeni Üye
Kanatlı uzmanı içerdeki kalıntıları çıkarırsa kurtulur. Aksi takdirde çok zor. Böyle bir durummu yaşadınız. ?
Tam emin değilim kuşuma zeytinyağı sürdüm birazda içine şırıngayla sıktım yumurta sıkışmasından şüpheleniyordum ama karnı yumuşaktı 10 dakika sonra falan kafesinin altında yumurta kırılmış kabuğu tüm gibi sarısı akmış gördüm acaba için de mi kırıldı yoksa düşüp mü kırıldı emin olamadım halsiz uyuyor fazla yem yemiyor

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tam emin değilim kuşuma zeytinyağı sürdüm birazda içine şırıngayla sıktım yumurta sıkışmasından şüpheleniyordum ama karnı yumuşaktı 10 dakika sonra falan kafesinin altında yumurta kırılmış kabuğu tüm gibi sarısı akmış gördüm acaba için de mi kırıldı yoksa düşüp mü kırıldı emin olamadım halsiz uyuyor fazla yem yemiyor
Kusunusun videosu'nu görelim düşüpte kırılmıs olabilir yuvalık takılı değilmiydi

Muhabbet Kuşumm

Yeni Üye
İncideki parçalar çıkarılması gerekir buda çok risklidir. Benim basıma geldi . Şehmus hocamla iletişime geçip. Onun bilgilendirmesiyle. Kurtardık canı
Geçmiş olsun kurtarmışsınız çok şükür.Elime alıp yağ sürmüştüm elimde tutuğum için kırılır mı yumurtası?içinde başka yumurtalar vardır belki ilk yumurtasıydı bu

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun kurtarmışsınız çok şükür.Elime alıp yağ sürmüştüm elimde tutuğum için kırılır mı yumurtası?içinde başka yumurtalar vardır belki ilk yumurtasıydı bu
Baskı flan uygulamıssanız kırılmıs olabilir

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Halsiz olması normal. Çıkarmışsa sorun olmaz. Takip edin.