• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurta kabuğu tozu yapımı

kuşsever3461

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar 👋
1 haftadır yumurta kabuğu biriktiriyordum bugün kabukları tencerede kaynattim içine biraz beyaz sirke kattım mikropları öldürsün diye sonrasinda fırın tepsisine koyup firinladim 150 derecede 20 dakikaya yakın sonrasında soğutup rondodan geçirdim iyice ufalttim bunu bu şekilde vermemin zararı olurmu ben kuş kumunun içine karıştırdım kafes içinde bulunan kuma ve mamalarina katmayı düşünüyorum doğru olurmu
Daha önce kuş baktığım dönemde mama yaptığımda kalan kabuklari mamaya katıyordum bu şekilde ilk defa denedim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kaynattıktan sonra kabukların içindeki zarı aldınız mı peki?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben mamalarına koyuyorum, kuş kumunun içinde bir şey olmaz sanırım ama yinede tecrübeli arkadaşlar görünce daha net bilgi verir size.

kuşsever3461

Aktif Üye
Ben mamalarına koyuyorum, kuş kumunun içinde bir şey olmaz sanırım ama yinede tecrübeli arkadaşlar görünce daha net bilgi verir size.
Tamam yumurta manasına katacagim bende ekstra yumurtlamasi devam eden iki çiftim var özellikle onlara kumlugada koydum ki çabuk faydalansinlar mama günümüz yarın ozamanda koyucam
Çok teşekkürler yorumunuz için 🙏

Üst Alt