• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurta bakımı :))

alinane

Yeni Üye
Merhabalar şükür ki sonunda, öyle mi böyle mi derken kusumun gebe olduğunu ve ilk mujde yumurtamizin follukta olduğunu gördüm🤗
İkinci yumurtadan sonra daha düzenli olmakla birlikte yumurta üzerine yatmalarda başladı
Fakat (4. Yumurtadayiz) şu an eskisi kadar uzun durmuyor yumurtaların üzerinde,Sürekli bi kafes içine bi yuva içine mekik dokur halde
Bu şekilde yumurtalar soğumaz mi
Ne kadar süre onlarla olmaz ise çürür ya da ölürler 🥹
Dışı kusumun ikinci yumurtadan itibaren yem yediğine hiç denk gelmedim bu da ek bilgi olursa sevinirim

Nur Y.

Paylaşımcı
Merhabalar. 7. Yumurtaya kadar 2 günde bir yumurtlarlar. Soğuma çürümü durumu bildiğim kadarıyla olmuyor. Dişiyi erkeğin beslemesi gerekir. Erkek yer ve yuvaya girip dişinin ağzına kusar. Yeö yeterli gelmeyebilir bu süreçte özellikle yavrular çıktığında ek mama yapmanız gerekir.

alinane

Yeni Üye
Merhabalar. 7. Yumurtaya kadar 2 günde bir yumurtlarlar. Soğuma çürümü durumu bildiğim kadarıyla olmuyor. Dişiyi erkeğin beslemesi gerekir. Erkek yer ve yuvaya girip dişinin ağzına kusar. Yeö yeterli gelmeyebilir bu süreçte özellikle yavrular çıktığında ek mama yapmanız gerekir.

alinane

Yeni Üye
Bugün yeterince üzenlerin de değil sürekli Bi iceri Bi dışarı durumunda onun için endişelendim