• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuka bitkisi Sultan papağanı için zehirlimidir ?

kekikoli

Yeni Üye
Merhaba ben kuşumun kafesini açtım ilk defa yuka bitkisinin oraya gitti 10 12 dakika civarı orda durdu 2 kez yaprsğı ısırmaya çalıştı zehirli olabilir diye ısırtmadım kedilerde soluması bile zehirli olabiliyormuş sultan papağanındada öylemi hiçbir etkisini görmedim 30 dakika geçmesine rağmen ama salonda bir süre yalnız bırakmam gerekiyor bıraktığımda oraya gidip ısırırsa zehirlenirmi ?

kekikoli

Yeni Üye
Birde yeni konumu açmak lazım bilmiyorum kuşumun tüylerine elimle değince çok kızmıyor hatta elimle tutup omzuma falan koyuncada korkmuyor bir süre omzumda kalıyor (genellikle ben indirene kadar kalıyor) ama ele asla gelmiyor ayağını hiçbirzaman elimize koymadı ele alışması için napabilirim elimde daldarı bile olsa gelmiyor galiba travması var

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Odada tek başına bırakmayın kuşu zaten bitki olmasa bile. Bitkiyi bilmiyorum ama kedi için zararlı olan muhtemelen kuş için de zehirlidir

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Birde yeni konumu açmak lazım bilmiyorum kuşumun tüylerine elimle değince çok kızmıyor hatta elimle tutup omzuma falan koyuncada korkmuyor bir süre omzumda kaoıyor ama ele asla gelmiyor ayağını hiçbirzaman elimize koymadı ele alışması için napabilirim elimde daldarı bile olsa gelmiyor galiba travması var
Travması varsa çok zor olur atlatması, bir süre hiç elinizi göstermezseniz bir iki ay kadar hiç deneme yapmazsanız belki sonrasında yavaş yavaş alışabilir

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
ben değil diye biliyorum ama riske atmayın.Saldığınız zaman odada tek bırakmayın zehirlenme olmasa bile daha başka sonuçlarla karşılaşabilirsiniz

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
En iyi koruma bilmediğiniz bir konu varsa ondan uzak durmak... Kuşunuzun sağlığını böylece riske atmamış olursunuz... :) (y)

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Merhaba ben kuşumun kafesini açtım ilk defa yuka bitkisinin oraya gitti 10 12 dakika civarı orda durdu 2 kez yaprsğı ısırmaya çalıştı zehirli olabilir diye ısırtmadım kedilerde soluması bile zehirli olabiliyormuş sultan papağanındada öylemi hiçbir etkisini görmedim 30 dakika geçmesine rağmen ama salonda bir süre yalnız bırakmam gerekiyor bıraktığımda oraya gidip ısırırsa zehirlenirmi ?
Ya bitkiyi ya da kuşu başka odaya almalısınız o tür bitkiler çok tehlikeli ve ölümcül olabilir. Sizce bu riski göze almaya değer mi?

Cansu424

Aktif Üye
Odada pek yanlız bırakmayın çok yaramazlar herşeyi gagalıyorlar kumanda tuşları ,kablolar ,deri koltuk, süpürgelikler, alçı tavan yapay çiçekler hepsi sizlere ömür. Benim oğlan görünce kızdığım için kapının arkasına saklanıp oradaki süpürgelikleri kemiriyordu okadar gaga taşı kalamar kemigine rağmen 😂

Üst Alt