• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yılan Hikayesi

vsahin

Yeni Üye
Yakın zamanda 5 aylık civarı erkek kuşum için bir genç (satan kişi dişi diye sattı ) bir de yavru Lutino nun cinsini sormuştum çok farklı yanıtlar aldım kafamda acayip karıştı. Şimdi bu dişi denilen genç kuşu ayrı kafeste tutup yavru olanı kuşumun yanına koydum. Bu sarı yılan kendi yem gediği yetmezmiş gibi kuşumun duygularını sömürüp ondan da yem alıyor ama küçük olduğu için yanaşmıyor zaten dişi mi onu da bilmiyoruz şuan mesela kuşa 5 dakika rahat vermiyor yavuruyu kafesten alıp başka odaya götürdüm genç olanı koydum yanına olay çıktı kafeste kafasına darbe atmaya çalıştı hemen geri ayırdım illa küçüğü istiyor.
Video 1
Kafes içi video

kuşların resimleri

Ekli dosyayı görüntüle 37006Ekli dosyayı görüntüle 37007Ekli dosyayı görüntüle 37008Ekli dosyayı görüntüle 37009Ekli dosyayı görüntüle 37010

vsahin

Yeni Üye
Şimdi genç olan Lutino yu geri vermek istiyorum yerine alabilirsem kızgın dişi alıcam ama benim kuş onu da kabullenmeyebilir mi ? yavru dişi mi erkek mi bilmiyorum dün veresi mavi gibiydi dişi denildi şimdi biraz değişik geldi gözüme o ne olacak bilmiyorum düşüncelerinizi okumak isterim.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tam olarak sizin gördüğünüz renk kaçıncı fotoğraftaki gibi, onu söyler misiniz çünkü açıdan mı, ışıktan mı bilmem iki kuşunuz da her fotoğrafta farklı görünüyor. Ama genç kuşun dişi olduğunu düşünüyorum, yavru için de dişiye yakınım ama son fotoğrafı erkek gibi görünüyor 🤔🤔

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
İkisi de dişi bu kuşların bence.

vsahin

Yeni Üye
Tam olarak sizin gördüğünüz renk kaçıncı fotoğraftaki gibi, onu söyler misiniz çünkü açıdan mı, ışıktan mı bilmem iki kuşunuz da her fotoğrafta farklı görünüyor. Ama genç kuşun dişi olduğunu düşünüyorum, yavru için de dişiye yakınım ama son fotoğrafı erkek gibi görünüyor 🤔🤔
Yavru kuşun ceresi maviydi dişi diye düşünüyordum öyle de yorum geldi bugün beyaz ışıkta çektim sanki lilayı andırdı resimde gördüğünüz gibi değişti mi ne oldu yarın gün ışığı da tekrar bakacağım. genç olana hem erkek hem dişi dendi biraz önce beyaz ışıkta baktığımda Cerenin dip kısmı mavi gibi sanki ortası lila (veya kahverengi ye) dönmüş gibi
Ekli dosyayı görüntüle 37011
Buda yavru
Ekli dosyayı görüntüle 37012Ekli dosyayı görüntüle 37013

Bu yavru kuş dişi olmasa erkek bu kadar üstüne gider mi sizce ?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet dişi kuşunuz, yalnız o kanıda yanlışınız var. İki erkek veya iki dişi birbirine kur da yapar, öpüşür de, hatta yem de kusar ve ayak da atar.b20 kuşum olduğu dönemde çoğuna şahit oldum bizzat 😂

vsahin

Yeni Üye
Evet dişi kuşunuz, yalnız o kanıda yanlışınız var. İki erkek veya iki dişi birbirine kur da yapar, öpüşür de, hatta yem de kusar ve ayak da atar.b20 kuşum olduğu dönemde çoğuna şahit oldum bizzat 😂
Hangisi dişi en alt iki resim mi (yavru olan )

vsahin

Yeni Üye
Yorumunuz için teşekkürler sitedeki @Süleyman EKİNCİ bey genç olanı erkek olduğuna kanaat getirmişti yavru olanın dişi.

benim kuş yavru olanı kabul etti ama tabi yavru olduğundan mı yoksa cinsiyeti yine yanıltıyor mu bilmiyorum yanaşmıyor. ötekini geri vericem gibi 3 kuş fazla geldi hem.

Mert G.

Paylaşımcı
Yorumunuz için teşekkürler sitedeki @Süleyman EKİNCİ bey genç olanı erkek olduğuna kanaat getirmişti yavru olanın dişi.

benim kuş yavru olanı kabul etti ama tabi yavru olduğundan mı yoksa cinsiyeti yine yanıltıyor mu bilmiyorum yanaşmıyor. ötekini geri vericem gibi 3 kuş fazla geldi hem.
Bana ucude dişi gibi geldi açıkçası

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Siz çıplak gözle baktığınızda cereyi nasıl görüyorsunuz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici