@pofidik ismini bilmiyorum ama ben senin gibi yaptığımda hatamin farkına vardım aslında. Biraz geç oldu ama aklım başıma geldi diyelim
biliyorsun sultan papağanı üreten birisiyim ve kuşumun ilk kuluckasindan 4 canlı yavru almıştım kendime dişi ayırdım geri kalan yavruları sahiplendirdim gittikleri yerde zorluk cekmediler. Şuan kendime ayirdigim dişi papağan 2 aylık ve onunla nasıl ilgilendiysem mamadan kesemedim ve mama olmadan sürekli evde bağırıyor ve kendini aç bırakıyor. Oysaki yeme düştü.
Diğer sultan çiftim bana geldiğinde 4 yavrulu olarak geldi, onları mama ile buyuttugumde ilk önce yaptigim hata geldi. Erkenden yeme düşürmek için çabaladım ve mamadan kestim kendim için olanı ayırmış olsamda ona da mama vermiyorum yem yiyor. Başıma geldiği için söylüyorum birdahaki yapacağın kuluckalarda yavru aldığında Sana alismalarina izin vermemeye calis elinden geldiğince ki 15-20 günlük olduklarında ki ürkek hallerinde bırak sana hep ürkek kalsınlar alışma çabasına girmesinler. Çünkü hepsini kendine alistirip sonrasında sahiplendirmek daha çok zor..