• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni yavru kuşum

Duygubulut

Aktif Üye
Profil deki kuşla aynı erkek dediler yalan diceklerini sanmıyorum. Erkek olsa daha iyi ama su saattn sonra farketmez tek derdim bir an evvel alışması. Elimi şıklatıyorum ötüyor ordan oraya ucuyor ama bize gelmiyor ele gelme yok🤔😆 cekmıs oldugum resimlerden koydum suan cok tepelerde😆

Duygubulut

Aktif Üye
Ay telefon dondu diğer resim yanlıs geldi pardon 😆😆😆

Merve00

Paylaşımcı
Profil deki kuşla aynı erkek dediler yalan diceklerini sanmıyorum. Erkek olsa daha iyi ama su saattn sonra farketmez tek derdim bir an evvel alışması. Elimi şıklatıyorum ötüyor ordan oraya ucuyor ama bize gelmiyor ele gelme yok🤔😆 cekmıs oldugum resimlerden koydum suan cok tepelerde😆
Künefe harika görünüyor bende kuşu arıyorum künefe etrafında 😂 onu gösterin kesin gelir yemek için 😂

Merve00

Paylaşımcı
Kuşunuz eğitilmeye çok müsait, üst yerlere konması da çok normal. Yüksek yerlerde kendini güvende hissettiği için oralara konuyor. Siz devamlı parmağınıza alın. Avizenin üstüne gidince onun keyfini beklersek ordan gelmesi uzun sürer ya siz gidip alın, kuş sesi falan açın ya da sevebileceği bir şeyler gösterin ki size doğru gelsin. Yanlış yapmıyorsunuz zamanla alışacak 🥰

Duygubulut

Aktif Üye
Ay silemedimde gönderiyi 😆 erkek ya oyle umuyorum ama artık alıştım dişide olsa farketmez 😆 müziğe aşırı tepkili hemen ötüyor 😆 ah işte bir de elime konsa eğitim veremiyorum suan işte ünitenin tepesinde bizi izliyor elimi uzatıyorum kaçıyor yeme bile kanmıyor böyle uğraştıran kuş gördünüz mü hiç ilk bulutmu😆

Duygubulut

Aktif Üye
Kuşunuz eğitilmeye çok müsait, üst yerlere konması da çok normal. Yüksek yerlerde kendini güvende hissettiği için oralara konuyor. Siz devamlı parmağınıza alın. Avizenin üstüne gidince onun keyfini beklersek ordan gelmesi uzun sürer ya siz gidip alın, kuş sesi falan açın ya da sevebileceği bir şeyler gösterin ki size doğru gelsin. Yanlış yapmıyorsunuz zamanla alışacak 🥰
Tamam ozaman parmağıma alamıyorumda işte uzatıyorum o kaçıyor ben sandalyeyle peşinde geziyorum odada 😆 kafesini uzattıgım an giriyor içeri hemen ama cok tatlı ablaları kafeste buyuk geliyordu gozume minicikmiş😆

Merve00

Paylaşımcı
Ay silemedimde gönderiyi 😆 erkek ya oyle umuyorum ama artık alıştım dişide olsa farketmez 😆 müziğe aşırı tepkili hemen ötüyor 😆 ah işte bir de elime konsa eğitim veremiyorum suan işte ünitenin tepesinde bizi izliyor elimi uzatıyorum kaçıyor yeme bile kanmıyor böyle uğraştıran kuş gördünüz mü hiç ilk bulutmu😆
Rapor yazan yerin yanında üç tane nokta var oradan düzenleye basıp kaldırabilirsiniz fotoğrafı :) karnı acıkmamıştır yoksa çoktan gelirdi 😂

Merve00

Paylaşımcı
Tamam ozaman parmağıma alamıyorumda işte uzatıyorum o kaçıyor ben sandalyeyle peşinde geziyorum odada 😆 kafesini uzattıgım an giriyor içeri hemen ama cok tatlı ablaları kafeste buyuk geliyordu gozume minicikmiş😆
Benim kuşlarımda yüksek yerlere konarlardı ama hep sevdiği şeyleri buldum. İple, hışırtılı şeylerle oynuyorlardı onları gösterince hemen geliyorlardı. Öyle şeyleri deneyin hatta salıncağını seviyorsa kafesten çıkartıp gösterebilirsiniz. Aklıma başka bir şey gelmiyor Bulut Bey'in gönlünü yapmak biraz zor anlaşılan 😂

Duygubulut

Aktif Üye
Benim kuşlarımda yüksek yerlere konarlardı ama hep sevdiği şeyleri buldum. İple, hışırtılı şeylerle oynuyorlardı onları gösterince hemen geliyorlardı. Öyle şeyleri deneyin hatta salıncağını seviyorsa kafesten çıkartıp gösterebilirsiniz. Aklıma başka bir şey gelmiyor Bulut Bey'in gönlünü yapmak biraz zor anlaşılan 😂
Öyle malesef asla gelmiyor kaçıp ötüyor cik cik en son alcam avucuma görecek😆 darının bile yüzüne bakmıyor

Duygubulut

Aktif Üye
Hadi hayırlısı kafeste köşeye sıkışınca bir ayağını attı parmağıma durdu öyle ama sonra kaçtı 😆😆 enazından tek ayağını atıp bekledi bıkac saniye 😆😆😆

Merve00

Paylaşımcı
Hadi hayırlısı kafeste köşeye sıkışınca bir ayağını attı parmağıma durdu öyle ama sonra kaçtı 😆😆 enazından tek ayağını atıp bekledi bıkac saniye 😆😆😆
Acıdı herhalde kuş size, sevindireyim biraz demiş 😂 Şaka bir yana böyle devam, alışıyor yavaş yavaş maşallah 🥰

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Maşallah çok tatlı bir kuş ve de çok minik.

Duygubulut

Aktif Üye
Merhaba gunaydın arkadaşlar cok afedersiniz sabah sabah ama bu ishal değil dimi kafesinin içindekiler normal bir tünekteki böyle. Dunde sanırım arada boyle yaptı ben üstüne çişini yaptı diye dusundum cunku diğerleri hep normaldi

Duygubulut

Aktif Üye
Bulut hala ele gelmiyor 😒 dün bir iki kere kondu parmağıma kafes içinde o da kaçamadı bıyere cunku bir dakika felan durmadı bile uctu hemen. Şimdi kafesini actım yine ama ne mama ne darı gelmiyor 😒😆 nese dun kazara felan kondu alışır heralde şuan gene en tepeye ünitenin oturdu bakıyor 😆

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Herkese merhabalar kuşum 1haftadır bizde petsoptan aldık bir bucuk aylık erkek ama henüz elime gelmiyor bugun yine denedim biraz göbeğini sevdirdi ama kaçıyor asla konmuyor ne yapabilirim çok üzülüyorum
Kuşa biraz zaman veriniz... Ortama alışması lazım... Petshop kuşları birçok kuşun arasından insanlı eve gelince bir tedirginlik hali vardır... Sizi görüp size alışması lazım... Ani hareketlerden ve yüksek seslerden uzak dursun... Televizyonlu odadan uzak tutun...

Duygubulut

Aktif Üye
Hep televizyonlu odada. Hatta tv açınca ötüyor sabahları yada ben eve gelince . Müziğede tepki veriyor bazen oyun oynar gibi bu yükseğe konması zaman içinde geçer sanırım. Bir iki defa kondu parmağıma acele etmiyorum böyle böyle alışır inşallah hergunde acmıyorum kafesi iki uc gunde bir bu ikinci çıkışı henuz

Üst Alt