• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni yavru kuşum

crivelli

Paylaşımcı
Arkadaşlar yaklaşık 3 gün önce yavru bir muhabber kuşu aldım . İlk geldiği gün hızlı adapte oldu ve bende buna güvenerek bugün kafesten cikardim odayi tanimasini istedim. 3 4 kere uctu ve 3 saat sonra felan tekrar kafese geri koydum fakat kuşum şuan çok kabarık ve halsiz gibi duruyor endişeleniyorum lütfen tecrübesi olan varsa yardımcı olsun

gilbert

Aktif Üye
Uçunca bir yerlere çarpıp düştüğü oldu mu
Yem yeme su içme durumu nasıl
Dışkı fotoğrafı çekip koyabilirmisin

crivelli

Paylaşımcı
Dışkısı iyi yemlikten yediğini görmedim ama uçarken konucak yer olamadığı için sağa sola çarptı sürekli suya gelecek olursak dün 2 kere içtigine sahit oldum

gilbert

Aktif Üye
İnş çarpma kaynaklı bir şey olmamıştır. Şuan duruşu hoş değil açıkçası. Ama dinlenme pozisyonu kaynaklı da olabilir. Yaklaşıp konuş, parmapını tellerden sok tepki verip vermediğini ölç. Eline yem alıp yedirmeye çalış. Bir de dışkısını fotoğraflayıver

crivelli

Paylaşımcı
İnş çarpma kaynaklı bir şey olmamıştır. Şuan duruşu hoş değil açıkçası. Ama dinlenme pozisyonu kaynaklı da olabilir. Yaklaşıp konuş, parmapını tellerden sok tepki verip vermediğini ölç. Eline yem alıp yedirmeye çalış. Bir de dışkısını fotoğraflayıver

crivelli

Paylaşımcı
Elimi yaklaştırdığım da tepki veriyor ama yem yemiyoe elimden. Bazen kendini kaşıyor bazen de kabarıyor ve gözlerini kapiyor

Mert.

Eski Forumcu
Elel besleme yapmanız gerekir elle yiyemezz çok YouTube yazarsanız cikar

crivelli

Paylaşımcı
Beslenmeden kaynaklı olduğunu mu düşünüyorsunuz. Kafesten cikardigim da yerde ki yemleri yemişti yani yem kırabiliyor

Mert.

Eski Forumcu
Tamam sorun yok beslenmeden kaynaklı olduğunu düşünüyoruz değil kiramiyorsa yemiyorsa aç olmaması için elle besleme gerekir durumu kötüye gitmesin diye

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkıları beyaz kağıt üzerinde atın. Ballı kraker vermeyin. Kuşu bir daha kafesten çıkarmayın. Aspur daldarı var mı elinizde

crivelli

Paylaşımcı
Dışkıları beyaz kağıt üzerinde atın. Ballı kraker vermeyin. Kuşu bir daha kafesten çıkarmayın. Aspur daldarı var mı elinizde
Evet var dün zemine atmıştım ama hiç oralı olmadı ve yemligin yerini bildigini sanmiyorum. Ne zaman kafesfen cikarmami onerirsiniz

Mert.

Eski Forumcu
Yukarı aşın kusa yakın bir görsün aşağı halsizlik ten inememistir yakınına koyun derim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Evet var dün zemine atmıştım ama hiç oralı olmadı ve yemligin yerini bildigini sanmiyorum. Ne zaman kafesfen cikarmami onerirsiniz
Kaç aylık kuş yemliği yere koyabilirsiniz ya da kafes içine takılanlardan alın onu kullanın. Daldarı yerse iyi olur. Kuş şuan travma geçiriyor da olabilir. Hava akımında kalmadı dimi

Mert.

Eski Forumcu
Katılıyorum Tuğçe hocama olabilir travmadan kaynaklı olabilir

crivelli

Paylaşımcı
Kaç aylık kuş yemliği yere koyabilirsiniz ya da kafes içine takılanlardan alın onu kullanın. Daldarı yerse iyi olur. Kuş şuan travma geçiriyor da olabilir. Hava akımında kalmadı dimi
Yok kesinlikle olduğu odayı çok az havalandırdım dün çok canlıydı aslında fakat kafesten çıkardıktan sonra kabarmaya ve halsizleşmeye başladı

crivelli

Paylaşımcı
Arkadaşlar dediğiniz gibi yemliği kuşumun tüneğine astım ve astığım gibi resmen saldırmaya başladı yemlere . Gelişmeleri aktaracağım başka tavsiyesi olan varsa bilgilendirirseniz sevinirim

Mert.

Eski Forumcu
Halsiz düşmüş ek olarak takviye ne veriyorsunuz

gilbert

Aktif Üye
Çarpma kaynaklı olduğunu sanmıyorum hayvan şok geçiriyor. Çarpmayla birşey olsa olurdu şimdiye kadar. Yine de sabaha kadar tetikte ol. Kafes dibine iner kabarık durursa şimdiden bir veteriner telefonu bulundur. Tüneğini kafesin mümkün mertebe en üstüne tuttur orada tünesin. Kafes yerden birnuçuk metre yukarıda olsun. Tvden uzak sana yakın olsun. Yarın plastik tüneği çıkar at yerine ahşap tünek koy. Tırtıklı tünekliği de çıkar. Ballı kremi çıkar asla verme. Kaliteli yem, kum, dal darı , aspur edin. Şuan yemlerini avcunu al. Kafesin içine avcunu sokup konuşa konuşa yemleri göster ve yemesini sağla hem sana da alışır. Su da tut önüne. 3 5 gün sonra çıkar tüm perdeleri ört çıkarınca. Çıktığında eline almaya çalış. Kafesin üstüne tellere konmayı öğret. Kuşunla bol keyifler

Üst Alt