• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yeni ve Hasta Muhabbet Kuşu

Bupper

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hapşırık, değişik nefes sesleri
Hastalık Belirti Tarihi
11 Ağu 2026
Bugün 2 tane yeni muhabbet kuşu aldım. Daha yavrular. Bir tanesi ara ara hapşırıyor videosunu ekleyecegim. Neyi olabilir ve ne yapmalıyım acaba. İlk kuşlarım değiller ama bu hastalık ilk defa başıma geliyor. Aldıgım yerde ayrıca hasta degillerdi pek gögüslerini vs kontrol ettim. 2 gündür git gel yaparak bakıyordum kuslara nasıllar diye. Eve gelince böyle oldu

Video

Sesi fullerseniz hayvanın çıkarttığı sesleri de duyabilirsiniz

Elimde ayrıca eski kuşumun kursak mantarı oldugu zamandan kalan ilaçları var. Bu yılın başında alındı ilaçları. Besleme tozu/manası da var yem yemezse diye onları da ekleyecegim

Son dıskısını da elimde yaptı onu da ekliyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun elinizde Probiyotik varsa bir 4-5 gün Probiyotik verin daha sonra konu Altında güncelleme yapabilirsiniz Eğer dışkılarda değişim olmazsa mutlaka bir uzmandan yardım alın Ocak ayında alınan takviyeler kesinlikle kullanılmaz bilginiz olsun.

Bupper

Yeni Üye
Yeni ilaçlar aldım, yem yemedigini fark edip elle mama hazırlayıp yedirdim biraz hâlâ aynı. Ara ara tekrar güncelleyeceğim burayı

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yeni ilaçlar aldım, yem yemedigini fark edip elle mama hazırlayıp yedirdim biraz hâlâ aynı. Ara ara tekrar güncelleyeceğim burayı
Tamam Probiyotik verin O halde bir 10 gün Probiyotik sonrası güncelleme yapabilirsiniz.

Bupper

Yeni Üye
Bu videoyu da buraya eklemek istedim güncel hali böyle degisik sesler cıkarıyor ve ayrıca sormak istedigim bir sey var. Bu cocugun kanatlarını kırpmıslar sanırım aldıgımda böyleydi. Ne zaman normalde döner de bu hayvan düzgün ucmaya baslar acaba?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu videoyu da buraya eklemek istedim güncel hali böyle degisik sesler cıkarıyor ve ayrıca sormak istedigim bir sey var. Bu cocugun kanatlarını kırpmıslar sanırım aldıgımda böyleydi. Ne zaman normalde döner de bu hayvan düzgün ucmaya baslar acaba?
Merhaba veteriner hekime tekrar gitmeniz lazım solunum problemi çekiyor büyük ihtimal ilaç kullanması gerekiyor

Üst Alt