• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni üye

Hiraysen

Yeni Üye
Merhaba yeni sultan papağanı sahiplendim tecrübesizim cinsiyetine erkek dediler ve 3 aylık olduğunu söylediler. Emin olamadım resim yüklüyorum ilgilenirseniz çok sevinirim. Birde bugün evde 4. Günü kafeste tutuyorum. Nasıl yol izlemeliyim ele alışsın istiyorum.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hayırlı olsun hanenize ☺ Elinizi kafes içinde bir hafta boyunca sabit şekilde her gün 15 dakika bekletin, elinizi tanısın bu şekilde başlayabilirsiniz ☺ Ötüş videosu varsa streamble.com üzerinden atabilirseniz net bir şey söyleyebilirim 🙏🌸

Hiraysen

Yeni Üye
Çok fazla ötmüyor açıkçası günde birkaç kere ama yem yemesi su içmesi bugün daha iyi mesela kafeste sabit durmuyor ilk günkü gibi çekingen değil. Kafese alıştı baya. Banada alışır umarım kısa sürede elimle bişy verdiğim zaman birden gaga atıyo elimi çekmiyorum sonra yemeye devam ediyor. İlk günkü tıslamasıda yok derecede azaldı. ☺🥰

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok fazla ötmüyor açıkçası günde birkaç kere ama yem yemesi su içmesi bugün daha iyi mesela kafeste sabit durmuyor ilk günkü gibi çekingen değil. Kafese alıştı baya. Banada alışır umarım kısa sürede elimle bişy verdiğim zaman birden gaga atıyo elimi çekmiyorum sonra yemeye devam ediyor. İlk günkü tıslamasıda yok derecede azaldı. ☺🥰
Maşallah zamanla alışacaktır siz bu şekilde devam edin 🌸

papagai33

Aktif Üye
Teşekkürederiz inşallah🥰 kaç aylık olduğunu bide cinsiyetini bi anlasam daha iyi olcak zira isim konusunda sıkıntı yaşamasın 😁
sıfır bilgi %90 altıncı his ile bence bu dişi. zaten çok ötmüyor dediniz gerçi o daha yeni fazla ötmemesi normal de bir video atarsanız bizim uzman arkadaşlar kesin bilgi verir

Hiraysen

Yeni Üye
Peki ayaklarını ve kanat altını çekip resimlerini koysam kaç aylık olduğunu anlayabilirmiyiz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Doğru söylemişler ☺ Ötüşünü videolarsanız net şekilde cinsiyetini söyleyebilirim ☺

Ahmed

Müdavim
Yanliş anlamadıysam kuşunuz yuvarlak kafeste eğer öyle ise kesinlikle o kafesi bir an önce kuşunuzda kullanmamanizi öneririm kuşların yön algısını bozuyor yuvarlak kafesler bu çok önemli aynı zamanda da teller dikey buda kuşlarımız için pek uygun değil lütfen diğer şekillerde kafeslwre yonelin

Hiraysen

Yeni Üye
Yanliş anlamadıysam kuşunuz yuvarlak kafeste eğer öyle ise kesinlikle o kafesi bir an önce kuşunuzda kullanmamanizi öneririm kuşların yön algısını bozuyor yuvarlak kafesler bu çok önemli aynı zamanda da teller dikey buda kuşlarımız için pek uygun değil lütfen diğer şekillerde kafeslwre yonelin
Evet haklısınız bilmiyordum biri daha söyledi hemen araştırdım öyleymiş. Bugün 5. Gün evde kafese anca alıştı şimdi başka kafes yine başa döndürür diye korkuyorum ama en kısa zamanda kafesi değştiricem teşekkürler