• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni tüyleri neden böyle?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tamam teşekkürler.
Göbeği için ne yapabilirim? Kahta veterinerlik yüksekokuluna götürdüm ama aletleri vs yokmuş. Göbeğinin siyah olması normal değil dedi sadece. Yarın röntgen çektirmeye götüreceğim. Uçamamasının kanatlarında olan bir kırığın yanlış kaynaması ile olabileceğini söyledi. Veterinere göbeğini de göstereceğim. İlaç vs yazarsa size sormam uygun mudur?
Gerekenleri yapmışsınız 🙏 Götüreceğiniz yerin kanatlı uzmanı olduğundan emin olun lütfen. Her veteriner anlayamayabiliyor, ama anlamış gibi bazen tedavi uyguluyorlar bu da üzücü sonuçlara neden olabiliyor :( göbeğindeki renk değişimi solunum yolları hastalığıyla alakalı olabilir, ama en doğru cevabı veterineriniz söyleyecektir. İlaçlarla ilgili de buradan yazabilirsiniz. Lütfen bizi de gelişmelerden haberdar edin 🙏🙏

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Maalesef yaşadığım ilde kanatlı uzmanı yok. Yüksekokuldaki veterinerin önerdiği bir veterinere götüreceğim. Röntgen çeksinler. Göbeği için de ilaç vs verirlerse size sorayım. Kuşlardan anlamıyor olabilirler. Göbeği için ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum.
Nerede ikamet ediyorsunuz, bildiğimiz varsa önerelim?

Goccoke

Paylaşımcı
Gerekenleri yapmışsınız 🙏 Götüreceğiniz yerin kanatlı uzmanı olduğundan emin olun lütfen. Her veteriner anlayamayabiliyor, ama anlamış gibi bazen tedavi uyguluyorlar bu da üzücü sonuçlara neden olabiliyor :( göbeğindeki renk değişimi solunum yolları hastalığıyla alakalı olabilir, ama en doğru cevabı veterineriniz söyleyecektir. İlaçlarla ilgili de buradan yazabilirsiniz. Lütfen bizi de gelişmelerden haberdar edin 🙏🙏
Veterinere götürdüm. Göbeği için “Bu kuşlar hassas, bir yere sürtmüştür, değmiştir geçer” dedi. İlaç da vermedi. Ve Bt amin forte için önerebileceğiniz bir site var mı? Bendekinin miktarı çok değil, biterse almam gerekecek

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Veterinere götürdüm. Göbeği için “Bu kuşlar hassas, bir yere sürtmüştür, değmiştir geçer” dedi. İlaç da vermedi. Ve Bt amin forte için önerebileceğiniz bir site var mı? Bendekinin miktarı çok değil, biterse almam gerekecek
Bu kuşun derisinin bu şekilde olması hiç normal değil, röntgen niye çekilmedi 😔

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Adıyaman’da röntgen çeken tek veteriner olduğu için fiyatı uçurmuştu hocam yanımda da o kadar yoktu
@Şehmus BAKIR hocam siz de bir baksanız, düşüncelerinizi öğrenmek isterim derisi için
Keşke böyle yapmasalar 😩 röntgene mecbur insan zaten gelecek işte demek ki, yardımcı olmaya çalışmak varken 😢😢

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Feyza ile aynı düşünüyorum karaciğerde var bir sorun ayrıca tüy virüsü yani bu hayvanın röntgeni çekilse sonuca bakması için kanatlı uzmanina kendim gösteririm

Goccoke

Paylaşımcı
Feyza ile aynı düşünüyorum karaciğerde var bir sorun ayrıca tüy virüsü yani bu hayvanın röntgeni çekilse sonuca bakması için kanatlı uzmanina kendim gösteririm
Tekrar götürmeye çalışacağım hocam birkaç gün içinde

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hocam röntgen sonuçları.
Tüy virüsü falan bilmiyordu sanırım, stresten dökmüştür dedi. Eşi yüzünden strese girmiştir dedi
Göbek kısmını da “çarpmış, zamanla geçer, stresten uzak kalsın. Aynı probiyotiği kullanmayın farklı farklı kullanın dedi. Arada boşluk bırakın 5 gün verirseniz arada 1 hafta bırakın dedi”
Farklı farklı probiyotik neymiş ya 🙄 farklı meyve sebzelerle ihtiyacını gider dese tamam dicem, ama bütün takviyelerin içeriklerini birbirine karıştır kuşun karaciğerini böbreğine iyice yüklen demiş resmen 😒😒 neyse, biz röntgen sonucuna bakalım en iyisi, Şehmus hocamız görünce yazacaktır 🙏🙏 kuşunuzun son durumu nedir bu arada

Goccoke

Paylaşımcı
Farklı farklı probiyotik neymiş ya 🙄 farklı meyve sebzelerle ihtiyacını gider dese tamam dicem, ama bütün takviyelerin içeriklerini birbirine karıştır kuşun karaciğerini böbreğine iyice yüklen demiş resmen 😒😒 neyse, biz röntgen sonucuna bakalım en iyisi, Şehmus hocamız görünce yazacaktır 🙏🙏 kuşunuzun son durumu nedir bu arada
Söylediğiniz gibi yeni çıkan tüyleri de döküldü ve kanadı. Mısır unuyla durdurdum ama kırık tüy yoktu, geçen sefer de böyle olmuştu.
Aynı şekilde B vitamini haftada 2 kez, birer kez de gervit ve entrobac veriyorum. Kuşları ayırdım.
ikisinin de dışkısında biraz problem var gibi
Kafeslerini temizlediğimde yeni yaptıkları dışkıyı da eklerim. Teşekkür ederim yardımlarınız için, hakkınızı helal edin gerçekten ödeyemem 😊

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Söylediğiniz gibi yeni çıkan tüyleri de döküldü ve kanadı. Mısır unuyla durdurdum ama kırık tüy yoktu, geçen sefer de böyle olmuştu.
Aynı şekilde B vitamini haftada 2 kez, birer kez de gervit ve entrobac veriyorum. Kuşları ayırdım.
ikisinin de dışkısında biraz problem var gibi
Kafeslerini temizlediğimde yeni yaptıkları dışkıyı da eklerim. Teşekkür ederim yardımlarınız için, hakkınızı helal edin gerçekten ödeyemem 😊
Estağfurullah, bunun için buradayız 🙂 amacımız dostlarımızın sağlıkla yaşaması 🙏

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Pazartesi entrobac , çarşamba bt amin forte, cuma gervit, pazar bt amin forte
Şu an kuşunuz çok ağır bir tüy döneminde mi, veya tüy hastalığı mı var? Bu kadar şey yorar kuşun iç organlarını. Eğer ağır bir tüy dönemi geçirmiyor ve tüy hastalığı da yoksa sadece gervit ve entrobac yeterlidir

Üst Alt