O zaman kuşun başka sorunu yoksa bekleyiniz. Tüy işi biraz sabır işi.Bt amin forte kullanıyorum zaten haftada iki kez. İki haftadır falan kullanıyorum. İyi gelir İnşallah
Bir resim alalım o zaman net olarak. Hem dışkının hem kuşunuzun.Başka sorunu var mı bilmiyorum. Hâli eskisine göre daha iyi. Yem yiyor ama tüyleri acayip ve uçamıyor
Kuşun tüylerinde pek birşey göremedim BT amin Forte kullanmaya devam edin iyi havalarda duş alsın almak istemiyorsa fıs fıs kullanın diskisinda bir sıkıntı yoksa bence zamana birakmak en iyisi benim muhabbet kuşunun tüyleri acayip kötüydü şuan çok iyi durumda zaman ve BT amin Forte yetiyor birde bahar hocaminizin kekik suyu spreyi adlı makalesi var isterseniz o suyu yapıp sikabilirsiniz oda çok fayda sağlıyorKuşun fotoğraflarını ekledim. Dışkısını da ekleyeceğim.
Oda olur farketmezTeşekkür ederim. Duş alırsa hasta olmaz mı? Üşütmesinden korktuğum için sadece yazın sprey ile su sıkıyorum.
Hafif cıvıklık var gibi yem ve su dışında kullandığınız birşey var mı veya kuşa verdiginiz@Melisa41 @Mustafa89 dışkısı bu şekilde
Kuruyemiş yiyor bazen, yumurta sarısı yiyorHafif cıvıklık var gibi yem ve su dışında kullandığınız birşey var mı veya kuşa verdiginiz
Çok teşekkür ederim. Ama böyle bir durumu yoktu bu zamana kadar. Uçabiliyordu.Ölümcül değil, bulaşıcılığı da sadece yavrularına olur, şu an yanında başka kuş varsa bulaştırmaz, ama bu kuşu üretirseniz o zaman yavruları ya hasta ya da taşıyıcı olur. Çoğu zaman tüy hastası kuşlar uçamaz, kanat ve kuyruk tüyleri çıkar ama yine düşer. Bu tüyler olmadan ya da eksik olduğunda da kuşların uçması mümkün değil zaten. Sizin özellikle de ikinci ve üçüncü yolladığınız fotoğrafta net görülüyor tüylerindeki sıkıntı. Muhtemelen anne veya babası da ya hasta, ya da atalarında bu hastalık varmış bu kuşa geçmişTedavisi yok, ama biotin takviyesiyle tüylerin sağlıklı çıkmasını sağlayabilirsiniz. BT Amin Forte öneririm, uzun vadede işe yaraması mümkün. Geçmiş olsun
![]()
Tüy hastalığı doğuştan veya daha sonra görülebilir, sizin kuşunuzda tüy değişiminden sonra sağlıksız tüyler gelmeye başlamış normaldirÇok teşekkür ederim. Ama böyle bir durumu yoktu bu zamana kadar. Uçabiliyordu.
Bt amin forte haftada iki defa veriyorum. Ayrıca gervit ve entrobac da veriyorum haftada bir kez. Toplam 4 gün. Çok olmaz değil mi? Yanındaki kuş da içiyor onun için bir sıkıntı olur mu?
Aynı düşüncedeyimTüy hastalığı doğuştan veya daha sonra görülebilir, sizin kuşunuzda tüy değişiminden sonra sağlıksız tüyler gelmeye başlamış normaldiryanındaki kuş eşiyse kuluçkalarına izin vermeyin derim, yavrular ya taşıyıcı ya da hasta olur, yani her türlü bu hastalığın yayılmasına sebep olur
ve eğer eşi sağlıklıysa o kadar vitamin fazla gelecektir, ayırabilirsiniz ama bu konuda hocalarımızın da yorumlarını bekleyin derim
Benim tüy hastası kuşumun derisi pespembeydi, yani tüy hastalığıyla ilgili bir sorun olmayabilirAyrıca göbek kısmı şu şekilde koyu renk. Veteriner normal olmadığını söylemişti. Ne olabilir? Bu virüsten kaynaklı mıdır?
Eğer onda da bu tarz bir durum yoksa o zaman ona haftalık 1 er kez entrobac ve gerwit yeterlidirEvet eşi. Ayırırsam ona ne kadar vitamin vermeliyim?
Tüy virüsü olup olmadığını neye göre anladınız hocam ben bu kuşa bakınca birşey göremedim başıma gelirse anlayamamBen kuşun tüylerinde çok şey gördüm ve bu durum bağışıklık sistemi düştükçe çok daha kötüye gidecek tüy virüsü öyle iyileşecek bir hastalık değil sadece beslenmesi ve dönüşümlü probiyotik verebilirsiniz.bu durum ayrıca mutasyonun zayıflığı ile birlikte hızlı seyreder üzgünüm canınızı sıkmak için değil tedavi altına alınması için tecrübe ettiğimi yazdım.Nerede ikamet ediyorsunuz?
İkinci fotoğraftaki kırık tüyler, üçüncü fotoğraftaki kanat üstünde derinin görülmesi, kuşun yüzünde göz çevresindeki tüylerin seyrekliği..Tüy virüsü olup olmadığını neye göre anladınız hocam ben bu kuşa bakınca birşey göremedim başıma gelirse anlayamam
Peki bunların hepsinin bir arada mi olması lazım Feyza hocam tüy virüsünün olması içinİkinci fotoğraftaki kırık tüyler, üçüncü fotoğraftaki kanat üstünde derinin görülmesi, kuşun yüzünde göz çevresindeki tüylerin seyrekliği..
Yani her tüy sorunu bu şekilde olmayabiliyor, benim tüy sorunlu kuşlarım vardı adam sağlıklı diye bana satmıştı 10 yavru, kimisinin kuyruğu yoktu, kimisinin hem kanat hem kuyruğu yoktu, biri vardı ki, sırt tarafı komple keldiPeki bunların hepsinin bir arada mi olması lazım Feyza hocam tüy virüsünün olması için
Sağolun Feyza hocamYani her tüy sorunu bu şekilde olmayabiliyor, benim tüy sorunlu kuşlarım vardı adam sağlıklı diye bana satmıştı 10 yavru, kimisinin kuyruğu yoktu, kimisinin hem kanat hem kuyruğu yoktu, biri vardı ki, sırt tarafı komple keldihepsinin biotin takviyesiyle yavaştan tüyleri çıkmaya başlamıştı, gerekli açıklamaları nasıl tedavi edileceğini açıklayarak sahiplendirdim. Bir tek sırtı tüysüz olan hiç tedavi olmadı, onunki de zaten ümitsiz vakaydı
Bu konudaki papağan arkadaşın sorunu onlar kadar büyük görünmüyor, tedaviye başlanırsa inşallah kısa sürede toparlar, hastalık sahibinden taşıyıcı konumuna döner uçmaya da başlar
ama tedaviyi kesince muhtemelen bu haline geri döner, yani tüy problemli kuşların hastalığı malesef yaşam boyu
![]()