• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyetini Sor! Yeni Sultan Papağanımız

dero

Aktif Üye
Merhabalar,

Bugün bana gri bir Sultan papağanı hediye edildi. Dünyalar tatlısı bir şey 😊 Birkaç sorum var:

1. Dişi mi erkek mi?
2. Kaç yaşında?
3. Elimde muhabbet kuşlarım için mamaistten aldığım karışık yem var. Onu yer mi?
4. Yarın ilk iş kafesini güzelce temizlemek istiyorum ama yeni geldiği için korkar mı acaba?
5. Eve alışması için ne kadar süre kafeste kalmalı?
6. Muhabbet kuşlarımı yetişkin ve biraz yabani olmalarına rağmen elime alıştırdım. Bu da alışır mı acaba? Ne yapmalıyım sizce?

Şimdiden teşekkürler 🙏🏻

kuşumuz Kaptan 🤍😇
Ekli dosyayı görüntüle 90824

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba

Aynı yeni yiyebilir.
Kafesiniz maalesef uygun değil. Köşeli geniş bir kafes tercih edin.
Kanatları yok gibi geldi bana. Sırttan fotoğraf eklermisiniz. Eğer yoksa çekilme mi kesilme mi hastalık mı tesbit etmek gerek. Haftada iki kez BT amin Forte b vitamini takviyesi mutlaka kullanın.

Cinsiyeti görsel olarak dişi gibi duruyor. Melodik ötüşü yoksa dişidir.

dero

Aktif Üye
Merhaba

Aynı yeni yiyebilir.
Kanatları yok gibi geldi bana. Sırttan fotoğraf eklermisiniz. Eğer yoksa çekilme mi kesilme mi hastalık mı tesbit etmek gerek. Haftada iki kez BT amin Forte b vitamini takviyesi mutlaka kullanın.

Teşekkür ederim Semiha hanım.
Şimdi uyumaları için kararttım odayı, yarın atayım fotoğraf inşallah.
Melodik ötmüyor, "Babacık" dediği videolar var ama henüz söylemedi hiç.
Yeni kafesi de inşallah en yakın zamanda temin etmeye çalışacağım.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim Semiha hanım.
Şimdi uyumaları için kararttım odayı, yarın atayım fotoğraf inşallah.
Melodik ötmüyor, "Babacık" dediği videolar var ama henüz söylemedi hiç.
Yeni kafesi de inşallah en yakın zamanda temin etmeye çalışacağım.
Babacık söylüyorsa melodiside vardır. Ohalde erkek olabilir.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Erkek, yetişkin bir hafta kadar da kafeste kalsın ama mutlaka köşeli kafes alın ☺

dero

Aktif Üye
@Semiha S. Hayırlı günler Semiha hanım.

Pek yerinde durmadığı için böyle çıktı fotoğrafları. Ürkek olduğu için de kafesten çıkmaya zorlamak istemedim.

dero

Aktif Üye
Merhaba

Aynı yeni yiyebilir.

Semiha hanım iyi akşamlar 🌸 fotoğraf ekledim de bakabilir misiniz

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba,
Kuşun kanadı yok, uçurmaya çalışmayın uçamayacak aksine uçmak için cok sert hareket edip kanadı dahi incitebilir.
En az 10 Gün normal şartlarda yeni gelen kuş zaten çıkartılmaz bilginiz olsun.

Semiha hocamın dediği b vitamini kesinlikle tavsiye ederim aynı durumdaki kuşum 1 ay da çıkarttı kanatlarını.
Hayırlı akşamlar dilerim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kanatları kesilmiş mi kontrol edin lütfen. Kendiliğinden dökülme ise tüy hastalığı yada yoğun vitamin eksikliği olabilir.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Haftada 2 gün bt amin forte verip takip edin eğer çıkarsa sorun yok ama biraz uzun bir süreç olabilir inşallah kesmemişlerdir 😞

dero

Aktif Üye
Merhaba,
Kuşun kanadı yok, uçurmaya çalışmayın uçamayacak aksine uçmak için cok sert hareket edip kanadı dahi incitebilir.
En az 10 Gün normal şartlarda yeni gelen kuş zaten çıkartılmaz bilginiz olsun.

Semiha hocamın dediği b vitamini kesinlikle tavsiye ederim aynı durumdaki kuşum 1 ay da çıkarttı kanatlarını.
Hayırlı akşamlar dilerim.
Teşekkür ederim. Diğer kuşlarım da tüyde olduğu için onlarla beraber BT Amin Forte takviyesine başlayacağım. İnşallah benim kuşumun da tüy sağlığı yerine gelir 🙏🏻

Son düzenleme:

dero

Aktif Üye
Kanatları kesilmiş mi kontrol edin lütfen. Kendiliğinden dökülme ise tüy hastalığı yada yoğun vitamin eksikliği olabilir.
Kesilmiş mi dökülmüş mü nasıl anlayabilirim Semiha hanım? Pek bilgili değilim bu konuda

dero

Aktif Üye
Haftada 2 gün bt amin forte verip takip edin eğer çıkarsa sorun yok ama biraz uzun bir süreç olabilir inşallah kesmemişlerdir 😞
İnşallah Burçak hanım 🥺 Kesildiyse düzelmez mi? Tüy değişimine girerse eski haline gelir mi yoksa?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bana pek tüy rahatsızlığı var gibi gelmedi. Tüyleri canlı duruyor. Kuş uçabiliyor mu peki denediniz mi hiç. Kesildiyse yerine gelir bir iki aya merak etmeyin. 🌸

dero

Aktif Üye
Merhaba bana pek tüy rahatsızlığı var gibi gelmedi. Tüyleri canlı duruyor. Kuş uçabiliyor mu peki denediniz mi hiç. Kesildiyse yerine gelir bir iki aya merak etmeyin. 🌸
İnşallah Aslı hanım, teşekkür ederim 🌸 Evde henüz ikinci günü diye çıkarmadık kafesten uçurmaya. Yeni kafese taşıdık, tünekten tüneğe uçuyor arada. Kısa mesafe ama atlamıyor, kanat çırparak gidiyor.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Önce kafes içi eğitim verin. Daha sonra evdeki tüm önlemleri alarak uçurmayı deneyin. Uçamıyorsa bana göre kanatları kesilmiştir. B kompleks vitamin ve gerekli takviyeler ile zamanla tüyler yerine gelir. 🙂🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İnşallah Aslı hanım, teşekkür ederim 🌸 Evde henüz ikinci günü diye çıkarmadık kafesten uçurmaya. Yeni kafese taşıdık, tünekten tüneğe uçuyor arada. Kısa mesafe ama atlamıyor, kanat çırparak gidiyor.
Merhaba tüyler kesilmemiş içiniz rahat olsun, fakat uçuş tüyleri bağışıklık düşük olduğu için gelişmemiş, bt amin forte takviyesi yapın haftada iki gün probiyotik ve multivitamin ile de destekleyin@Aslı Ö. hocama katılıyorum

Üst Alt