• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni sultan papağanım ishal

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Çarşambadan beri papağanımın dışkıları iyiydi günde 1-2 kez bazen hafif sulu oluyordu ama bugün dışkıları hiç iyi değil yine. Hareketlerinde yemesinde içmesinde hiç sıkıntı yok. Bu süreçte hiç ek olarak bir şey vermedim dışarıda olduğu her saniye yanındaydım farklı bir şey asla yemedi garden mix papağan yemi, aspur ve bazen de yulaf yiyor. Ek besine geçmeye korkuyordum tam düzelmeden. Şuan dışkısı böyle. Çarşambadan beri sade su veriyordum herhangi bir takviye vermedim. Geldiği günden beri tam olarak hiç düzelmedi kendimi kötü hissediyorum neyi yanlış yapıyorum diye. O kadar çok üstüne düşüyorum o kadar seviyorum ki yine de yetemiyorum sanki ona
Ekli dosyayı görüntüle 45403
Tüm dışkıları mı böyle? Belki o an bir şeyden korktu, stres dışkısı yapmış olabilir. Diğer dışkıları takip edip paylaşın bizimle

hazaly

Paylaşımcı
Yok şimdi baktım yine aynı şekil

hazaly

Paylaşımcı
Az önce veterineriyle konuştum. Geçen verdiği antibiyotik karışımından yine 5 gün kullanmamı söyledi. Yakın zamanda 5 gün yine kullandık sorun olur mu dedim yok dedi. Elazığda bildiğiniz kanatlı veterineri varsa önerilere açığım başka bir yere de gösterebilirim ama araştırdığım kadarıyla bizim gittiğimiz veterinerden herkes çok memnundu

hazaly

Paylaşımcı

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Şimdilik dışkılar bu şekilde sabah güncel halini de atarım. Dışkılar beyaz olunca aç mı kaldı diye yanıma aldım bolca aspur yedi şimdi kafesine girdi normal yeminden de yiyor. Aç değil gibi. Stres için de tüm gün çok mutlu görünüyordu hep yan yanaydık korkacağı bir şey de yaşanmadı. Bakalım sabah nasıl olacak
Ekli dosyayı görüntüle 45412Ekli dosyayı görüntüle 45413Ekli dosyayı görüntüle 45414
Gardenmix papağan yemi yiyen kuşlarda son bir kaç gündür sorun görüyorum. Bu yemi değiştirelim bence. Hatta ilk başta darı+aspur karışımı bir yem alıp içindeki karışık tohumları ayrı ayrı, farklı günlerde verin bence. @Şehmus BAKIR beye özelden yazarsanız, size uygun bir yem hazırlayacaktır versele laga yemlerden. Kafeste grit kum yoksa da alalım. Ayrıca ne olur ne olmaz şehmus beyden elle besleme maması, 3 no uç ve zeolit tozu isteyiniz. Gerwit ve entrobac da yoksa elinizde oradan alabilirsiniz

hazaly

Paylaşımcı
Gardenmix papağan yemi yiyen kuşlarda son bir kaç gündür sorun görüyorum. Bu yemi değiştirelim bence. Hatta ilk başta darı+aspur karışımı bir yem alıp içindeki karışık tohumları ayrı ayrı, farklı günlerde verin bence. @Şehmus BAKIR beye özelden yazarsanız, size uygun bir yem hazırlayacaktır versele laga yemlerden. Kafeste grit kum yoksa da alalım. Ayrıca ne olur ne olmaz şehmus beyden elle besleme maması, 3 no uç ve zeolit tozu isteyiniz. Gerwit ve entrobac da yoksa elinizde oradan alabilirsiniz
Versele laga yemden yeni almıştım ama yolda geliyor 3 no gerwit ve entrobac da elimde var. Hatta elimde japon darısı aspur yulaf da var. Japon darısından henüz vermedim ama önerirseniz vereyim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Versele laga yemden yeni almıştım ama yolda geliyor 3 no gerwit ve entrobac da elimde var. Hatta elimde japon darısı aspur yulaf da var. Japon darısından henüz vermedim ama önerirseniz vereyim
Sizin kuşunuza zeolit tozu denemek istiyorum aslında. Sindirim sistemindeki bozukluğu geçirme ihtimali yüksek. Bulabilir misiniz zeolit?

hazaly

Paylaşımcı
Sizin kuşunuza zeolit tozu denemek istiyorum aslında. Sindirim sistemindeki bozukluğu geçirme ihtimali yüksek. Bulabilir misiniz zeolit?
Ben aslında versele laga oro digest aldım şehmus bey iyi bir ürün olduğunu söylemişti. Onu mu kullanayım yoksa zeolit mi zeolit iyi derseniz ondan da temin edeyim yoksa oro digest deneyip olmazsa mi zeolit deneyeyim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ben aslında versele laga oro digest aldım şehmus bey iyi bir ürün olduğunu söylemişti. Onu mu kullanayım yoksa zeolit mi zeolit iyi derseniz ondan da temin edeyim yoksa oro digest deneyip olmazsa mi zeolit deneyeyim
Oro digest, entrobac yerine kullanabileceğiniz probiyotik bir ürün. O ürünü zaten kullanacaksınız, kuş sağlıklı olduğunda da. Zeolit bir mineral. Bunu havanda döverek toz haline getirip süt eleğinden tozunu geçirip günde 1 kez elle besleme maması ile vermenizi rica ediyorum. 7 gün boyunca. Elle besleme mamasına 1 pirinç tanesi şeklinde eklenecek. Elle beslemeyi siz yapamasanız bir petshop, üreticiden de rica edebilirsiniz

hazaly

Paylaşımcı
Oro digest, entrobac yerine kullanabileceğiniz probiyotik bir ürün. O ürünü zaten kullanacaksınız, kuş sağlıklı olduğunda da. Zeolit bir mineral. Bunu havanda döverek toz haline getirip süt eleğinden tozunu geçirip günde 1 kez elle besleme maması ile vermenizi rica ediyorum. 7 gün boyunca. Elle besleme mamasına 1 pirinç tanesi şeklinde eklenecek. Elle beslemeyi siz yapamasanız bir petshop, üreticiden de rica edebilirsiniz
Öneriniz için teşekkür ederim o halde yarın şehmus beyden temin edeyim ürünler vardır sanırım onda inşallah iyi gelir

hazaly

Paylaşımcı
Zeolitli beslemenin 4. Günündeyiz yarım saat önce diğer günlerde olduğu gibi verdim yedi ama yarım saat içinde 4-5 kez şu şekilde dışkı yaptı. Neden böyle oldu ki şimdi Ekli dosyayı görüntüle 46142

hazaly

Paylaşımcı
Bu korku, stres dışkısına benziyor. Diğer dışkıları da görelim akşam. Ama beyaz kağıt üzerinde. Kendi yemek yiyor mu? Keyfi nasıl?
Keyfi gayet yerindeydi aslında kafesin dışında oyun oynayıp ip kemiriyodu o besleme mamasına da saldırarak 1-2 dakika içinde yedi iştahlıydı. Bir de stres dışkısı beyaz olmuyor muydu bu hemen hemen mamayla aynı renk

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Keyfi gayet yerindeydi aslında kafesin dışında oyun oynayıp ip kemiriyodu o besleme mamasına da saldırarak 1-2 dakika içinde yedi iştahlıydı. Bir de stres dışkısı beyaz olmuyor muydu bu hemen hemen mamayla aynı renk
Arka plandan tam anlayamadım rengini dışkının ama bir anlık korkuyla hızlıca bağırsakları gevşemiş olabilir.

Üst Alt