• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni Sultan Papağanım Hasta mı?

Kuş hasta olabilir mi?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

mertmelih

Yeni Üye
Merhaba dostlar. 2 gün önce bir üreticen sultan papağanı aldık. Yaklaşık 1 aylık ve erkek olduğunu söyledi. Öncesinde muhabbet kuşu bakmıştım ve genel olarak sultan papağanı hakkında araştırmamıda. Kuşum 2 gündür kafesin dibinde duruyor ve bazen gözlerini kapatıp 9-10 saniye bekliyor. Ötme konusunda ise ilk gün nerdeyse hiç ötmedi ama dünden itibaren hafiften sesi çıkmaya başladı. Fotoğraflarını ekledim. Ek olarak ilk geldiğinde titriyordu stressden dolayıdır diye düşündüm. Şuan titremesi yok denicek kadar az. Kafesine tüneklerini düzeltmek için vs elimizi soktuğumuzda hırçın davranmıyor sadece elden uzaklaşıyor sizce şuan bunlar stressden dolayı mıdır? Tüneklerinede dün çıkmıştı biraz fakat kafes küçük keldiği için daha büyük bir kafese geçirdik bunuda belirteyim ek olarak.

mertmelih

Yeni Üye
Düzenleme : Kuş tam 1 aylık değil ve arada tüneğine çıkıyor ama bir kaç dakika içinde geri aşağı atlıyor.

Ahmed

Müdavim
ben kendi kuşumu aldiğimda dırek tınekte etrafı ınceleyodu

mertmelih

Yeni Üye
Elimi kafesinde ona yaklaştırdığımda farketmiyor elimi uyukluyor gibi oluyor çok hafif üflüyorum kendine gelip elimi ısırmaya çalışıyor ama ısıramıyor hafiften gagasıyla eziyor gibi. Bazen çok hafif titriyor. Bazen kendine gelip bazen uyuklama moduna giriyor.

mertmelih

Yeni Üye
Kuş yem kirabiliyormuymus. Izgarayı çıkarıp yere serpin isterseniz. Belki yemligide bilmiyor olabilir dal darı ve aspur verin
Teşekkürler dediklerinizi yapacağım o zaman herhangi bir sağlık sorunu yok yavruluğundan ve stressinden dolayı mıdır?

mertmelih

Yeni Üye
Kuş kumunu vs ekledim tüneğinde takılıyor yemini yedi. Biraz uyku hali var ama onun içinde yavrularda uyumanın biraz fazla olduğunu okudum.

Corqse

Yeni Üye
Sanki 2 aylık var gibi sen yinede tabana kolay ulaşması açısından bir kaba yem koy ne olur ne olmaz hatta muhabbet sulugu varsa onuda tabana oturtabilirsin. Dal darı falan birakabilirsin tabana birazda sıcak bir ortamda olursa yavaş yavaş alisacaktir yerine düzene girecektir hareketleri.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Erkek olduğunu net olarak nasıl anlamış 🤔
Neyse biraz ileride belli olur.. kuş stres yapmış bu yüzden yem yemezse sorun olur daldari ve aspur verin.izgarayi çıkarın yerden yesin kuş sesleri açın bir kaç gün stresi gidene kadar ve dışkı resmi görebilir miyiz?

Üst Alt