• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Yeni sultan papağanı

Şeyma D.

Paylaşımcı
Merhaba herkese 🌸
Erkek sultan papağanım var 1 yaşında. Kendisini bana hediye eden kişinin 2 dişisinden biri ölmüş diğer kuş depresyona girmiş ele alışık kuş ele gelmemeye başlamış. Aklına ben gelmişim senden başkasına veremem bakar mısın dedi. Hayır diyemedim bana gelecek akşam. Yedek kafesimi düzenledim 1 hafta kuşumla aynı kafese koymayacağım ayrı odalarda dursunlar ne olur ne olmaz diyorum. Ama gelince durum ne olur bilmiyorum. Dişinin yanındaki ölen kuş benim kuşumun annesiymiş ve hastaymış diğer kuşa geçmişmidir bilmiyorum. 3 gün üst üstte entrobac vereyim diyorum. Başka yapmam gereken bir şey var mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba herkese 🌸
Erkek sultan papağanım var 1 yaşında. Kendisini bana hediye eden kişinin 2 dişisinden biri ölmüş diğer kuş depresyona girmiş ele alışık kuş ele gelmemeye başlamış. Aklına ben gelmişim senden başkasına veremem bakar mısın dedi. Hayır diyemedim bana gelecek akşam. Yedek kafesimi düzenledim 1 hafta kuşumla aynı kafese koymayacağım ayrı odalarda dursunlar ne olur ne olmaz diyorum. Ama gelince durum ne olur bilmiyorum. Dişinin yanındaki ölen kuş benim kuşumun annesiymiş ve hastaymış diğer kuşa geçmişmidir bilmiyorum. 3 gün üst üstte entrobac vereyim diyorum. Başka yapmam gereken bir şey var mı?
Merhaba buyrun okuyun lütfen

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba herkese 🌸
Gelen kuş baba mı oluyor. Baba ise yanyana koymayın çifleşme ihtimalleri yüksek.

Şeyma D.

Paylaşımcı
Sarı yüz erkek gri olan dişi. Dişi erkekten büyük zaten. Birbirlerine arkadaş olsun diye düşündüm.

Ekli dosyalar

Şeyma D.

Paylaşımcı
Merhaba buyrun okuyun lütfen
Teşekkür ederim abla 🌸

Şeyma D.

Paylaşımcı
Ozaman tersi sizdeki erkek baba mı ☺
Yok semiha abla hiç çiftleşme olmadı daha yeni 1 yaşına girdi ilk defa dişi görüyor. Ve hiç umursamadı. Kafesten çıkmak istedi dişi gelince. Geldi omzuma kendini kaşıdı aynanın karşısında kendini izledi. Dişiyle hiç ilgilenmedi. Dişi ise önce korktu sonra kafesin kapısının önüne geldi beni çıkarın diye. Hemen çiftleşme olur mu ? Kafeste yuvalık olmayınca yavru olur mu ? Ayrı ayrılar şuan ama karantina bitince çıkartacağım dışarı.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çiftleşme için yuvalık şart değil anlaşsınlar yeterki. Ama yuvalık olmalıki oraya yumurtlasın yavruyu büyütsün vs. Yavru istemiyorsan ortam hazırlama çünkü yuvalık dürtüler. Çiftleşmek istemese de çiftleşme isteği uyandırır.

Şeyma D.

Paylaşımcı
Çiftleşme için yuvalık şart değil anlaşsınlar yeterki. Ama yuvalık olmalıki oraya yumurtlasın yavruyu büyütsün vs. Yavru istemiyorsan ortam hazırlama çünkü yuvalık dürtüler. Çiftleşmek istemese de çiftleşme isteği uyandırır.
Tamamdır yavru istemiyorum iyi anlaşsınlar sağlıklı olsunlar mutlu olsunlar yeter. Teşekkür ederim 🌸