• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni sultan papağanı Gülibik

sdeniz14

Aktif Üye
Merhaba,

Erkek kuşum vefat ettikten sonra dişi kuşum yalnız kalmıştı bu sebepten dolayı birazcık streste gibiydi bu sebeple yeni bir kuş almaya karar verdik ve ilk defa deneyeceğimiz tür olan Sultan papağanı aldık. Cinsiyetini bilmiyorum eğer bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Bakımı nasıldır ve muhabbet kuşlarına göre farklılıkları var mı, nasıl kendime alıştırabilirim?

Bir de ara sıra kafasını hafif hafif silkeler gibi yapıyor sanki bir şeyden huylanmış gibi. Aynı zamanda kuş sesi açmama rağmen ötmüyor hareketsiz duruyor fakat şu anda kafesi tanımak istercesine dolanmaya başladı.

Bir de ayağında kuşun kimliğinin yer aldığı bir bilezik var, petshoptan almamıza rağmen bu bilezik gene de kuşun ayağında takılı geldi. Normalde üretimhanelerde takılır diye biliyordum. Bileziği çıkarmalı mıyız ve çıkarmamız gerekiyorsa nasıl çıkarabiliriz? Kuşun ayağını yaralamaktan da birazcık korkuyorum bu sebepten dolayı ayağında kalsa bir sorun olur mu? Bir de kafes altına koyduğumuz mısır granülünü yemeye çalışıyor. Yerse bir şey olur mu?

sirius

Paylaşımcı
Melodik bir ötüşü varsa erkek, tek tip bir ötüşü varsa dişidir.☺bileziği çıkarmanıza gerek yok sorun yaratmaz.

sirius

Paylaşımcı
Sultan papağanları genelde muhabbet kuşlarına göre daha kendini sevdirirler.bol bol sevgi bol bol ilgi ve sabrınız ile iyi dost olursunuz inşallah 🤲🏽☺

sdeniz14

Aktif Üye
Kuşum deli gibi kusmaya başladı. Hasta olabilir mi? Yoksa yeni geldiği için de bu şekilde kusması normal mi?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Geçmiş olsun, çok hareket ettiyse sarsılma olduysa ve ilk yem yemesi ise normal görülebilir çünkü genellikle kuşlar ilk petshopdan geldiğinde çok yerler ikinci kez olursa o zaman sorun olabilir

sdeniz14

Aktif Üye
Geçmiş olsun, çok hareket ettiyse sarsılma olduysa ve ilk yem yemesi ise normal görülebilir çünkü genellikle kuşlar ilk petshopdan geldiğinde çok yerler ikinci kez olursa o zaman sorun olabilir
Elimden çok az yedi, şimdi yemliği taktım ama yem yediğini hiç görmedim. Ben de kusması olunca korktum, diğer kafesteki kuşuma da sıçrar diye. Devam ederse petshopa iade etmem gerekiyor. İnşallah stresten yapıyordur ve bu durum geçicidir.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Elimden çok az yedi, şimdi yemliği taktım ama yem yediğini hiç görmedim. Ben de kusması olunca korktum, diğer kafesteki kuşuma da sıçrar diye. Devam ederse petshopa iade etmem gerekiyor. İnşallah stresten yapıyordur ve bu durum geçicidir.
Farklı yem olduğundan yemi beğenmemis olabilir bu yüzden yemeyebilir daldarı veya aspur, yulaf , haşlanmış yumurta vermeye çalışın eğerki onlardan birini yiyorsa ama sadece yem yemiyorsa yemi beğenmemiştir , kuştan kuşa değişir sadece yemin kalitesi değil önemi olan

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elinizde entrobac probiyotik varsa 3 gün üst üste verin lütfen 🙏 Ağzında koku var mı? Salyalı mı kusması? Maşallah pek de tatlı 🥰 Sultanlar daha canayakın oluyor muhabbetlere göre ve daha sosyaller 😊 Sindirim sistemi hastalıklarına da bir tık daha yatkınlar. Genetik olarak da gece korkusu olabiliyor.. Melodik ötüş yaparsa erkek, tek tip öterse dişidir. Bileziği de veterinere götürüp çıkarttırabilirsiniz bazen rahatsız ediyor veya bilek kısmında morarma yapabiliyor 🙏

sdeniz14

Aktif Üye
Elinizde entrobac probiyotik varsa 3 gün üst üste verin lütfen 🙏 Ağzında koku var mı? Salyalı mı kusması? Maşallah pek de tatlı 🥰 Sultanlar daha canayakın oluyor muhabbetlere göre ve daha sosyaller 😊 Sindirim sistemi hastalıklarına da bir tık daha yatkınlar. Genetik olarak da gece korkusu olabiliyor.. Melodik ötüş yaparsa erkek, tek tip öterse dişidir. Bileziği de veterinere götürüp çıkarttırabilirsiniz bazen rahatsız ediyor veya bilek kısmında morarma yapabiliyor 🙏
Teşekkür ederim 🥰 Kustuğunda yemlerde tükürük vardı ama sonra kuruyup katılaştı. Hiç koku almadım dışkı veya kusmuktan. Sürekli tiki varmış gibi kafası atıyor. Yani nasıl tarif etsem... Hani kuşlar huylanır da ani refleksle kafalarını oynatırlar ya. İşte bizim Gülibik sürekli böyle yapıyor. Dışkıları normal ama dediğim gibi kusması hoşuma gitmedi. Alabilirsem video kaydı alayım İnşallah.

sdeniz14

Aktif Üye
Garip ses duyduklarında algılamak için yaparlar bunu genellikle ama sürekli ve sürekli yapmaması lazım
Hayvanın ya tiki var ya da sinir sisteminde bir sıkıntısı... Hep de bana denk geliyor. 🥲 Keşke alırken daha dikkatli olsaydım.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hayvanın ya tiki var ya da sinir sisteminde bir sıkıntısı... Hep de bana denk geliyor. 🥲 Keşke alırken daha dikkatli olsaydım.
Dış parazit damlası uyguladınız mı?
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan biri olmalı
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Burunda toz,tıkanıklık, tüylerde parazit bunu yaptırabilir,

Üst Alt