• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni muhabbet kuşum ağzı ile ses çıkarıp kuyruğunu hareket ettiriyor.

Bilicovskidani

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ağzı ile çeşitli garip sesler ve nefes almayla ile orantılı aşağı yukarı hareket eden kuyruk
Hastalık Belirti Tarihi
23 Nis 2021
Kullanılan İlaç
Laktozsuz kefir,
1 haftalık dişi muhabbet kuşum, oda da çoğunlukla kafası kanadının altına sokup bu sesi çıkarıyor, 2 gündür şırınganın çeyreğini verme şeklinde su ile karışık halde probiyotik destek yapıyorum, ekstra yine şırınga çeyreği ile su ile karışık multi vitamin desteği yaptım ama hala bi gelişme göremiyorum, ne yapmam gerek? Durum daha da kötü olucak diye korkuyorum. Kuşumun hastalik belirti videoları; Muhabbet kuşu kuyruk hareketi kuyruk hareketi

Muhabbet kuşum ağzı ile garip ses çıkarıyor. ağız sesi

Bilicovskidani

Yeni Üye
An itibari ile kuşum uykusundan yüksek sesli bi burun sesi ile uyandı, sanki burnu tıkalı gibi ama tam olarak anlayamıyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Solunum için aviast kullanın 5 gün eğer geçmezse bize tekrar yazın geçmiş olsun

Bilicovskidani

Yeni Üye
Dün sabah veterinere götürdüm, solunum yolu enfeksiyonu olduğunu belirtip, Antibiyotik ve vitamin verdi, gün içinde ekstra probiyotik destek versem sorun olur mu? Antibiyotik in etkisini engeller mi?

Bilicovskidani

Yeni Üye
Antibiyotik ağızdan damla olarak mi vereceksiniz vitamini ne şekilde verin dedi markaları görünüyor mu
AMINOSOL vitamin verdi, antibiyotik ismini bilmiyorum çünki şırınga içinde verdi, suluğuna antibiyotikten 3 damla, vitaminden de 2 damla şeklinde ekleyin dedi.

Bilicovskidani

Yeni Üye
Merhabalar, antibiyotik ve vitamin kullanımına devam ediyorum, tam olarak ne zaman belirtilerin gitmesi gerek?

Bilicovskidani

Yeni Üye
Bugün tedavinin son günü ancak hiç bir iyileşme söz konusu değil. Veterinerimede yazdım. Neden iyileşmiyor? 🤦‍♂️

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Dışkılarda bir sorun yok gibi gözüküyor. Belirttiğiniz harekete dair kısa bir video ekleyin görelim. Ayrıca veteriner hekimin verdiği ilacın ismini öğrenmeye çalışın.

akin1111

Yeni Üye
Veterinerle dün konuştum, hala iyileşme göstermediyse ilaç kullanmayı keselim dedi, İlaç ismini unuttum ama Er yada Ar la başlayan bir antibiyotikti. Doksimis temin edebilirsen onu kullan bir de dedi. Videolar;

Merhaba geçmiş olsun bu sorun benim kuşumdada var ama bende benim veterinerde bir çözüm bulamadık siz de durum nedir bir ilerleme var mı?

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye

Bilicovskidani

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun bu sorun benim kuşumdada var ama bende benim veterinerde bir çözüm bulamadık siz de durum nedir bir ilerleme var mı?
Tekrar merhaba, bugün doksimis kullanımının 3. Günü ve kuşumun belirtileri kayboldu, sadece kuşu gün içinde salınca uçtuktan sonra bir yere konunca hızlı hızlı nefes alıp sesler çıkartıyor, onun dışında günlük sesleri ve gece çıkan sesler tamamen kesildi.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Tekrar merhaba, bugün doksimis kullanımının 3. Günü ve kuşumun belirtileri kayboldu, sadece kuşu gün içinde salınca uçtuktan sonra bir yere konunca hızlı hızlı nefes alıp sesler çıkartıyor, onun dışında günlük sesleri ve gece çıkan sesler tamamen kesildi.
İlacın kullanımı bittikten sonra tekrar geri dönüş yaparsanız sevinirim. Geçmiş olsun

akin1111

Yeni Üye
Merhaba kuyruk sallaması devam ediyor mu peki

Bilicovskidani

Yeni Üye
Bugün 7. Gün dişi kuşum büyük oranda iyileşti kuyruk sallama durdu, ama bu seferde erkek kuşum aynı hastalığı oldu ama onun ki daha başlangıç olduğu için daha hafif belirtiler gösteriyor.