• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Yeni muhabbet kuşlarımız

MrB

Yeni Üye
Herkese selam. Dün arkadaşımızın tatil dönüşüyle beraber arkadaşımızın kuşuna veda ettik ve gidip 2 tane yavru olduğu iddia edilen :D bencede yavru gibi duruyorlar muhabbet kuşu sahiplendik. Dünden beri takip ediyorum bir tanesi hiç yem yemiyor. Petshop bunlar henüz 4 aylık yemliğe koyduğunuz yem haricinde zemine de yem koyun bulamazlarsa yemi aç kalırlar dedi bizde hem yere hem yemliğe 4 tas yem ve su bıraktık toplamda. Yem yiyen kuş hem yerdeki yemi yedi hemde bugün yemlikteki taslara uçup ordan yem yedi. Ama diğer kuş ne yerden nede yemlikten henüz yem yemedi. Stres mi yapmıştır neden yem yemiyor olabilir ? Dışkısı top şeklinde değil solucan gibi. İsal gibi görünmüyorlar.

Dün biraz yavaşça elimi uzatıp kanatlarını felan sevdim ya kaçmayı bilmediklerinden yada cana yakın olduklarından bilmiyorum kaçmadılar sevdirdiler kendilerini. Acaba buna güvenip elime biraz dal darı ayıklayıp kafesin içine uzatmalımıyım? Bu kuşun yem yemesini nasıl sağlayabilirim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Fotoğraf ve stremable üzerinden tünekte videosunu yükleyip linkini burada paylaşırmısınız.

Temiz peçete üzerine güncel dışkısını ekleyin lütfen.

MrB

Yeni Üye
Fotoğraf ve stremable üzerinden tünekte videosunu yükleyip linkini burada paylaşırmısınız.

Temiz peçete üzerine güncel dışkısını ekleyin lütfen.

Watch unnamed | Streamable

Sanırım yükleyebildim. Cinsiyet tespiti yapabiliyormuyuz açık mavi olan mı dişi yoksa koyu mavi olan mı ? birinin dişi birinin erkek olması lazım ama :D

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşlar ki aylık civarı. Gri olan kesin dişi. Diğerinin vere net değil ama erkek gibi duruyor. Diğerinide net ekler misiniz. Dışkılar iyi duruyor. Yemeyen kul yer değişikliğinden yemiyordur gözlemlemeye devam edin. Rutin takviyeleri edinip mutlaka kullanın.

MrB

Yeni Üye
Kuşlar ki aylık civarı. Gri olan kesin dişi. Diğerinin vere net değil ama erkek gibi duruyor. Diğerinide net ekler misiniz. Dışkılar iyi duruyor. Yemeyen kul yer değişikliğinden yemiyordur gözlemlemeye devam edin. Rutin takviyeleri edinip mutlaka kullanın.

petshop ta 3-4 aylık civarı demişti elimizdeki kuş yemini arkadaşımızın kuşu için almıştık onun biraz yaşı vardı. Mamaistten aldım o kuş iştahla yiyodu bunu ama bizim kuşlar yavru daha bunlara özel bir yem almalımıyım yoksa elimizdeki yemden devam edelimmi ?

Az önce kafese yaklaştım biraz konuştum sonra elime biraz karışık yemden birazda dal darı ayıklayıp biriktirdim elimi yavaşça içeri soktum biraz beklediler korktular yanaşmadılar sonra yem yemiyor dediğim kuş elimden yem yemeye başladı hasta değilmiş demekki. Önce biraz ürkerek yedi sonra baktı zarar gelmiyor çıktı elimin üstüne 15 dakika elimden yem yedi :) fakat diğer kuş hiç pas vermiyor bakalım zamanla onunlada yıldızlarımız barışır inşaAllah :D

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dört aylık kesinlikle değiller. Aynı yemden devam edin ve daldarı bol verin bur sonra azaltırsınız.

İki kuşu alıştırmak zor olur ama sürekli ilgilenirseniz alışırlar.

MrB

Yeni Üye
Ürkütmemek için çokta yaklasamiyorum açık mavi olan biraz ürkek davranıyor. Şöyle bir problemimiz var 2 gündür ben bu kuşların hiç su içtiğini görmedim belki ben gözden kaçırmışımdir ama bunların çok küçük yavrular olduğunu da hesaba katarsak acaba algilayamiyor olabilirler mi ? Petshopta su içtikleri kap klasik kuş sulukları. Benim kullandığım kafeste ise kafesin dahili gelen gri metal su ve yem taslari var ve ben suyu bu taslarin içine koydum. Hem zemine hemde tası tutacak bir alan var o bölgeye koydum. Acaba su ihtiyaçları olduğunda gidip rahatça icebilirlermi yoksa alıştıkları gibi klasik suluklardan mi almaliyim? IMG_20250731_084938.jpg

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
Ürkütmemek için çokta yaklasamiyorum açık mavi olan biraz ürkek davranıyor. Şöyle bir problemimiz var 2 gündür ben bu kuşların hiç su içtiğini görmedim belki ben gözden kaçırmışımdir ama bunların çok küçük yavrular olduğunu da hesaba katarsak acaba algilayamiyor olabilirler mi ? Petshopta su içtikleri kap klasik kuş sulukları. Benim kullandığım kafeste ise kafesin dahili gelen gri metal su ve yem taslari var ve ben suyu bu taslarin içine koydum. Hem zemine hemde tası tutacak bir alan var o bölgeye koydum. Acaba su ihtiyaçları olduğunda gidip rahatça icebilirlermi yoksa alıştıkları gibi klasik suluklardan mi almaliyim? Ekli dosyayı görüntüle 91892
Normal suluğunuz yokmu su kabından ürküyor olabilirler

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İçerler siz görmemiştirsiniz. Gayem kullanışlı bir alan olmuş.

demir9756

Yeni Üye
Ürkütmemek için çokta yaklasamiyorum açık mavi olan biraz ürkek davranıyor. Şöyle bir problemimiz var 2 gündür ben bu kuşların hiç su içtiğini görmedim belki ben gözden kaçırmışımdir ama bunların çok küçük yavrular olduğunu da hesaba katarsak acaba algilayamiyor olabilirler mi ? Petshopta su içtikleri kap klasik kuş sulukları. Benim kullandığım kafeste ise kafesin dahili gelen gri metal su ve yem taslari var ve ben suyu bu taslarin içine koydum. Hem zemine hemde tası tutacak bir alan var o bölgeye koydum. Acaba su ihtiyaçları olduğunda gidip rahatça icebilirlermi yoksa alıştıkları gibi klasik suluklardan mi almaliyim? Ekli dosyayı görüntüle 91892
Galiba ilk defa kuş besliyorsunuz o kadar takılmanıza gerek yok isterseniz o suyu tavana asın o kuş istediğinde çıkıp içer yemde aynı şekilde. ama suyu başka yere takın yemle yanyana olmasın

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba suluk alın ve suluktan içsinler lütfen
Açıkta suya minik böcekler tüy toz girer

MrB

Yeni Üye
IMG_20250801_103400.jpg

Buda diğerinin fotoğrafı buda erkekmidir acaba arkadaşlar ? Daha net çekmeye çalıştım. Dişi olan bazen ciyak ciyak ses çıkartıp sert uçuş yapıyor kafes içinde. Bu bir oyunmu yoksa rahatsız olduğu birşeymi var pek anlamıyorum ama artık kafeslerine alismislardir diye tahmin ediyorum kafesin üstünde yani dış kısmında oyun alanı var. Salıncaklar merdiven tünek yem su taslari felan. Dişi olan parmağıma geliyor elimden yem yiyor acaba bunları oyun alanına çıkarmanın vakti gelmiş midir ? Salabilirmiyim eve kuşları artık.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 91920

Buda diğerinin fotoğrafı buda erkekmidir acaba arkadaşlar ? Daha net çekmeye çalıştım. Dişi olan bazen ciyak ciyak ses çıkartıp sert uçuş yapıyor kafes içinde. Bu bir oyunmu yoksa rahatsız olduğu birşeymi var pek anlamıyorum ama artık kafeslerine alismislardir diye tahmin ediyorum kafesin üstünde yani dış kısmında oyun alanı var. Salıncaklar merdiven tünek yem su taslari felan. Dişi olan parmağıma geliyor elimden yem yiyor acaba bunları oyun alanına çıkarmanın vakti gelmiş midir ? Salabilirmiyim eve kuşları artık.
Erkek 🥰

Eve geleli on günü geçmediyse çıkarmayın. İyice elinize alıştırın kafes içinde.

eczatasoy

Yeni Üye
Hayırlı olsun, tüyleri kadar ömürleri olsun... kafesinizin modeli nedir. Güzemiş...

Ekli dosyayı görüntüle 91920

Erkek😊

MrB

Yeni Üye
Hayırlı olsun, tüyleri kadar ömürleri olsun... kafesinizin modeli nedir. Güzemiş...
Tesekkur ederim tam emin olmamakla beraber Dayang A10 olarak geçiyor sanırım ama Dayang markasının tıpkı telefonlar gibi 16S 16splus 16max vs gibi birbirine benzeyen model isimleri var sanırım ben tipi benzer olan ölçüleri farklı olan kafesler gördüm internette cunki. İkinci el olarak aldığım için tam olarak bilmiyorum modelini. Normalde papağan kafesi olarak tasarlanmış. Boyu 170-180cm civarında. Üç bölüme ayrılmış bir oyun alanı var üst kısmında alt kısmı temizliği kolay olsun diye ayrılmış orta kisimdada kuşların yaşam alanı işte. Kafesin bir videosunu bulursam koyucam buraya. Tek sikintisi sağ ve sol taraflarında metalleri yatayken ön ve arka kısımda dikey. Sanırım muhabbet kuşları dikey tellere tirmanamiyor. Yan kisimlar yatay olduğu için aşağıdan yukarı komando gibi takılıyorlar ama on ve arka telleri henüz kullandıklarını görmedim. Muhabbet kuşları için bu kadar büyük bir kafes tasarımı da bulamadım mecburen bu küçük kusuru ile kullanıyoruz şuan için problem yok.

MrB

Yeni Üye

Bu videodan bakabilirsiniz kafese. Bir önceki mesajimdada bir ufak kusurundan bahsettim. Genel olarak güzel kafes. Ben Edirne'de sahibinden ilanı ile almıştım. Sıfirlari bütçemi aşıyordu küçük bir şehirde çok iyi denk geldi diyebilirim. Gönlüm el vermiyor küçük el kadar kafese.

MrB

Yeni Üye
Arkadaşlar kuşlarımda iki tane problem var. Nasıl çözebilirim size danışmak istedim. Fotoğraftaki kuşlardan solda olanı dişi. Dişi olan kuş kafeste normal ötüşün dışında ciyaklama yada viyaklama vs diye tarif edebileceğim şekilde ötüp tünekten tüneğe hızlı uçuşlar yapıyor o uçunca öbürüde uçuyor mecbur. Arkadaşımızın kuşu dışarı çıkmak istediğinde bu ciyaklamayı yapıyordu onun haricinde yapmıyordu sıkılmış olabilir belki diye 3. günün sonunda artık kafeslerini açtım çıktılar bol bol uçtular ve dişi olan kafesten çıktıktan sonra ciyaklamayı kesiyor. Uçuyor yemini yiyor tatlı tatlı ötüyor ama kafeste ciyaklayıp diğer kuşu rahatsız edebiliyor. Bununla alakalı bir video çektim videoyu ekleyeceğim yazımın sonuna.

İkinci problem ise fotoğrafta sağdaki kuşumuzun. Fotoğraftada gördüğünüz gibi kuş küçük emrah gibi. Boynu bükük devamlı. Tüyleri kabarık değil halsiz yorgun hasta gibi görünmüyor diğer kuşla beraber bugün baya uçtular dışkılarında problem yok normal dışkı. İshal gibi yada renk ve şekil bozukluğu gibi birşey yok ikisininde dışkısı aynı ve sağlıklı. Fakat günün yarısını kafasını yere eğip öyle geçiriyor diyebilirim. Boynunu bükmediği zamanlarda var ama bu yarı yarıya bir oranda. Ve dişi olan kuşa oranla yüzde 30-40 daha az yem yiyor diyebilirim.

Dişi kuşumuzun kafes içindeki ciyaklamalarını sert uçuşlar yapıp diğer kuşu rahatsız etmesini ve erkek kuşumuzunda küçük emrah modunu nasıl çözebiliriz arkadaşlar ? Kavga etmiyor bu arada sadece çok yakınına hızlıca uçuyor. Onun haricinde öpüştüklerini birbirlerinin kafalarını kaşıdıklarını gece yan yana yapışıp uyuduklarını felanda gördüm.wwww.jpg

MrB

Yeni Üye
Watch 3232 | Streamable Buda videoları. Bu ciyaklama işini her zaman yapmadığı için biraz uzun çekim yapmış oldum 1 dakika 54 saniye.Videonun sonlarına doğru yapıyor bu ciyaklama işini o ciyakladıkça öbürüde korkuyor. En azından küçük emrahımın gündüzki halinide görmüş olursunuz gündüz boynu bükük değil ama sık sık morali bozuk karadenizde gemileri batmış gibi yere eğiyor kafasını. Sorsan ödeyemediği 10 tane çek senet borcu var gibi.

Üst Alt