• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni kuşum boncuk

BurhanAb

Paylaşımcı
Öncelikle isim önerilerine hala açığım karar vermedim
Limon isimli erkek kuşuma eş olan boncuk
Öncelikle kuşları para kazanmak için sevmiyorum onları para kazandırmasada seviyorum eş almamın asıl sebebi kuşun yanlız kalmaması bi arkadaşa ihtiyaç duyması almışken bari dedim bende akrabalara arkadaşlara falanda satabilirim en kötü durumda yavruları sahiplendiririm

Şimdi soruma gelim tahmini 6 aydır bende 3. Yada 4. Tüyünde şuanda eski kuşum sütlaçta çiftleşme hareketli görüyodum bunda göremiyorum sebebi küçük olmasımı yoksa bi hastalığı sıkıntısımı var?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba, kuşunuz 6 aylık ise normaldir çünkü yerli kuşlar en az 8 aylıktan önce çiftleşmezler , ideali de 1-1.5 yaştır zaten , eğer tüye girdiyse geçmesini bekleyip öyle üretime devam etmenizi tavsiye ederim, ayrıca takviye olarak kafeste kalamar kemiği mineral blok gaga taşı bulunmalı ve
Gervit-w multivitamin
Entrobac probiyotik
BT amin Forte takviyesi
3 ürün ana takviyedir kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim profesyonel ürünlerdir sadece internet üzerinden bulunabilir veya sitemizin sponsoru mamaist.com tercih edebilirsiniz
Haftada 1-2 kez iyice haşlanmış yumurta verebilirsiniz mama olarak haftada 1 gün mama verebilirsiniz
Üretimde kuşlara kolaylık ve yavruların etli olması için gereklidir , ayrıca yem üretici yemi olmalı, yada siz sonradan aspur ilave edebilirsiniz %35-%45 üretim için ideal orandır (aspur ) eğer yaşını doldurursa ve sağlık problemleri olmazsa e-50 takviyesini öneririm

BurhanAb

Paylaşımcı
Merhaba, kuşunuz 6 aylık ise normaldir çünkü yerli kuşlar en az 8 aylıktan önce çiftleşmezler , ideali de 1-1.5 yaştır zaten , eğer tüye girdiyse geçmesini bekleyip öyle üretime devam etmenizi tavsiye ederim, ayrıca takviye olarak kafeste kalamar kemiği mineral blok gaga taşı bulunmalı ve
Gervit-w multivitamin
Entrobac probiyotik
BT amin Forte takviyesi
3 ürün ana takviyedir kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim profesyonel ürünlerdir sadece internet üzerinden bulunabilir veya sitemizin sponsoru mamaist.com tercih edebilirsiniz
Haftada 1-2 kez iyice haşlanmış yumurta verebilirsiniz mama olarak haftada 1 gün mama verebilirsiniz
Üretimde kuşlara kolaylık ve yavruların etli olması için gereklidir , ayrıca yem üretici yemi olmalı, yada siz sonradan aspur ilave edebilirsiniz %35-%45 üretim için ideal orandır (aspur ) eğer yaşını doldurursa ve sağlık problemleri olmazsa e-50 takviyesini öneririm
Yem versele laga var o vitaminleri alamadım petşopçudan aldım vitamin 2 tane biri multivitamin biri b vitamini haşlanmış yumurtayı yarın denicem inşallah yerler

BurhanAb

Paylaşımcı
Brçen bu kuşları ne zaman birleştirim daha 1 hafta oldu boncuğu tam alışmafı

BurhanAb

Paylaşımcı
@Şehmus BAKIR artık bende kuş yetiştiriciliğine başlafım öğrenmem gereken bilgileri okuyabileceğim bi makale önerirmisniz?

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
@Mustafa27 pardon yazmıştım aptallığıma ver
Söylediğinizi tam olarak anlamadım, estağfurullah dilediğiniz soruyu istediğiniz vakitte sorabilirsiniz:) kuş üretimi için makale ;