• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

yeni kuşlarım hk;

busepamuk

Yeni Üye
Tugce hanim bu benim kuslarin yaklasik 2-3 aylik arasinda oldugu soyleniyor tahmini olmasi gerektigi kilo aralığı nedir

busepamuk

Yeni Üye
Bende apexin urunleri var fakat bu siteden kimsenin onermedigini farkettim tum urunlerimi degistirmek iatiyorum arkadaslar set alicam bunlarin hangisini almaliyim lutfen bu konudada yardim istiyorum ve duzenli vermem gerekeni nasil vericegimide soyler misiniz kacan kusimda cok buyuk hatalar yapmisim bu sitede farkettim tekrarlamak istemiyorum hatalarimi kusura bakmayin lutfen cok darliyorum sizleri

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Buse hanım size hangi takviyeler alınması gerektiği söylendi. Hatta marka ismini de istemiştiniz. Multivitamin gervit, probiyotik entrobac tüy gelişimi için BT amin Forte. Gramaj olarak fazla almanıza gerek yok 30 ml yeterlidir. Çünkü açıldığında bozulma riskine karşı altı ay içinde değiştirmelisiniz. Gaga taşı,mineral blok, kalamar kemiği, grit kum ( beyaz kristal kum değil.) Bunları da temin ediniz. Dediğim gibi eve yeni geldiği için kuşlar dışkı da düzensizlik olabilir. Çok sorunlu durmuyor zaten dışkı. Ama yaşadığı müddetçe her zaman dışkı takibi önemli 😊

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Albino da yaklasik 2 3 aylik duruyor masallah guzel bir dişi. Zeytinyağı surdugunuz iyi olmuş size soylendigi gibi dışkı takibi yapiniz ve soylenen marka probiyotik ve multivitamin disinda baska markalara yönelmeyin. Haftada 4 5 gun mutlaka sade su icsin ve araliklarla verin takviyeleri. Anladim kafes duzeni bu sekilde olsun istiyorsunuz ama bari tunekleri tahtaya çevirin. Sularini da gunluk tazeleyin suluklari guzelce yikayip.

busepamuk

Yeni Üye
Herkese cok tesekkur ederim görüş ve önerileriniz icin bugun tahta tunek alip plastikleri cikaricagim 🙏

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu arada kafesten ballı krakeri çıkartın. Bal dedikleri bal değil bayatlamış yemlerden kimyasal yapıştırıcı ile yapıştırıyorlar. Buda maalesef başta kursak mantarı olmak üzere çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Onun yerine çok daha sağlıklı olanı daldarıyı tercih ediniz. İyi forumlar 😊🖐🏻

busepamuk

Yeni Üye
Tamamdir Muzlu kraker icinde aynisi gecerli mi asli hanim

busepamuk

Yeni Üye
Tamamdir asli hanim herkes disi dedi ama albinolarda cinsiyet farkli anlasiliyor yaziyor heryerde acaba erkek mi bu bendeki albino ya esimde disi diye aldi ama internete gore baktigimda erkek emin miyiz disi oldugundan acaba

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dişilerde cere kenarı beyazlığı olur ama erkek yavrularda cere lila rengindedir olgunlaştıkça lila maviye döner. Ama tabi bazı erkek mutasyonlu kuşlar yaş alsa bile cere maviye dönmez hep lila kalır. Sizin albino kuşa gelirsek fotoğraflarda göründüğü kadarıyla cere kenarında beyazlık var. Ama siz çıplak gözle görüyorsunuz cere kenarinda beyazlık var mı varsa dişidir. Mavi kuşunuz erkek. Mesela onda cere kenarında beyazlık yok. Yine de kapanışı dişi olarak yapayım 😊