• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni kuşa alışma

caner__

Yeni Üye
yaklaşık 2-2,5 yaşında erkek sultan papağanımız var. bu süreçte sürekli yalnız yaşamıştı. bu kadar yalnızlık yeter diyerek eş alalım dedik.

ancak birbirlerine alışmaları için kafesler yan yana olacak şekilde 2 hafta kadar ayrı kafeste tutmamıza rağmen, aynı kafese aldığımızda erkek kuş çok çekingen davranmaya başladı. dişi, kafesin bir köşesine geldiğinde o diğer köşeye kaçıyor. akşama kadar kafesin içinde köşe kapmaca oynuyorlar. dişi kuş kanatlarını esnetmek için açtığında bizimkisi panikle kanat çırpıp uzaklaşmaya çalışıyor.

gördüğüm kadarı ile dişi bizim kuşa biraz baskın çıktı :D:D

birbirlerine alışmaları sizce ne kadar sürer? çiftleşmeleri gibi bir derdim şimdilik yok. birbirlerinden korkmasınlar yeter. (aynı kafese alalı 3 gün oldu)

ayrıca erkek olan bu sebeple strese girer mi? şu an zaten tüy dökümünde

Mert G.

Paylaşımcı
yaklaşık 2-2,5 yaşında erkek sultan papağanımız var. bu süreçte sürekli yalnız yaşamıştı. bu kadar yalnızlık yeter diyerek eş alalım dedik.

ancak birbirlerine alışmaları için kafesler yan yana olacak şekilde 2 hafta kadar ayrı kafeste tutmamıza rağmen, aynı kafese aldığımızda erkek kuş çok çekingen davranmaya başladı. dişi, kafesin bir köşesine geldiğinde o diğer köşeye kaçıyor. akşama kadar kafesin içinde köşe kapmaca oynuyorlar. dişi kuş kanatlarını esnetmek için açtığında bizimkisi panikle kanat çırpıp uzaklaşmaya çalışıyor.

birbirlerine alışmaları sizce ne kadar sürer? çiftleşmeleri gibi bir derdim şimdilik yok. birbirlerinden korkmasınlar yeter. (aynı kafese alalı 3 gün oldu)

Merabalar kuslarin videosunu gorebilirmiyiz strese girme durumu olabilir diye düşünüyorum

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bence tüyden çıkmasını bekleyin kuşunuzun, sonrasında erkeğin bulunduğu ve çok iyi tanıdığı kafese dişiyi koyun. Kafeste hakimiyeti erkeğe vermiş olursunuz böylece. Ayrıca erkek aşırı evcil olduğu için de yadırgar. Tüyden çıktığında dediğim şekilde yapın ve biraz zaman verin, kanlı bir kavga olmadığı sürece yeniden müdahale etmeyin🙏

hatfa54

Yeni Üye

bende hiç ayrı kafese koymadan aynı kafese koydum :d
dediğin gibi oldu ilk başta
şimdi bazen gaga atıyorlar ama
öyle kaçma vs eskisi gibi olmuyor
alışıyorlar
2 hafta olmadı sanırım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence yine ayrı kafeste yanyana dursunlar. Bir süre sadece dışarda beraber olsunlar. Ne zaman dışarda yanyana gelirler ozaman aynı kafese almanız daha mantıklı diye düşünüyorum.

caner__

Yeni Üye
durum güncelleme:

sular biraz duruldu gibi :D ikinci kafes normal muhabbet kuşu kafesi yani çok büyük değil, kuşu tekrar oraya almak istemedim.

ana kafesim iki kuş için yeterince büyük (60*80) kafesin iki ucuna ayrı ayrı yemlik ve suluk yerleştirdim. böylece yemek ve su için aynı yere gelmelerine gerek kalmadı. temas azalmış oldu yani.

rahat hissedip hissetmediklerini test etmek için de ortaya banyo kabını koydum. erkek kuş bir iki dakika sonra girip yıkanmaya başladı. demek ki diğer kuştan artık o kadar çekinmiyor.

Üst Alt