• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni kuş

EceGungor

Yeni Üye
Dün dişi kuşuma erkek çift almıştım orda pek ilgilenemedim ama eve geldiğimde kuşumun kuyruğu ve kanatlarının kesilmiş oldugunu gördüm yani azda gene belli ediyor kendisini uçamıyor yani biryerden bşalarsa aşağıya doğru iniyo direk yada biryere çarpcak gibi oluyor ve bugün HALSİZ duruyor yani normel kuş cikcikler diye biliyorum:) ama yemek falan yiyor duruyor bir hastalığı olabilrmi Kanatları kuyruğu falan yani internetten buldugum bu tür kesilmiş kanatları böyle bu yönde ama kuyrukları [Doğru yazdımmı bilmiyorum] neden kesilmiş internette bakıyorum bulamıyorum ne olabilir acaba bilen varmı? Ekli dosyayı görüntüle 18632

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kesilme konusunda bilgim yok ama durgun halsiz olması yeni ortama alışamadığı için olabilir 1 hafta kadar zaman verin yetişkinse daha da uzun olabilir

EceGungor

Yeni Üye
Kesilme konusunda bilgim yok ama durgun halsiz olması yeni ortama alışamadığı için olabilir 1 hafta kadar zaman verin yetişkinse daha da uzun olabilir
evet yetişkin en az 1 yıl vardır ama Kuyrukları ve kanatlarının böyle kesilmesini anlamadım çok belli ediyor

Nur~

Yeni Üye
Dün dişi kuşuma erkek çift almıştım orda pek ilgilenemedim ama eve geldiğimde kuşumun kuyruğu ve kanatlarının kesilmiş oldugunu gördüm yani azda gene belli ediyor kendisini uçamıyor yani biryerden bşalarsa aşağıya doğru iniyo direk yada biryere çarpcak gibi oluyor ve bugün HALSİZ duruyor yani normel kuş cikcikler diye biliyorum:) ama yemek falan yiyor duruyor bir hastalığı olabilrmi Kanatları kuyruğu falan yani internetten buldugum bu tür kesilmiş kanatları böyle bu yönde ama kuyrukları [Doğru yazdımmı bilmiyorum] neden kesilmiş internette bakıyorum bulamıyorum ne olabilir acaba bilen varmı? Ekli dosyayı görüntüle 18632
Halsizliği konusunsa bir fikrim yok ama kanat kesilmesi kuş uçamasın, kaçamasın diye yapılan ve ismine "kanat ayarı" denen bir uygulama. Bu uygulamada kuyruk kesilmez, tüylerin kesilmesinde de başka bir neden yok bildiğim. Dökülme vs olmadıysa eski sahibinin düşüncesizce yaptığı hata olabilir.

EceGungor

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 18637 Kuşum genellikle böyle duruyor uyukluyor Maşallah demeden geçmeyin lütfen ve 10 20 dk olmuştur gittim baktım uyukluyor aynı pozisyonda[Doğru olmayabilir] duruyor

Son düzenleme: