• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yeni kuş??

n1kos4mu

Yeni Üye
Merhabalar yeni bir kuş sahiplendim erkek, dişi kusumla anlaşıyoar gibi ama eminde olamıyorum bazen birbirini isirmaya çalıştıkları için. Ama kur da yapıyorlar, ilk gün olduğu için normal biliyorum ama neden böyle dengesizler ?? Zamanla düzelir değil mi

toprakkk622

Aktif Üye
Merhabalar yeni bir kuş sahiplendim erkek, dişi kusumla anlaşıyoar gibi ama eminde olamıyorum bazen birbirini isirmaya çalıştıkları için. Ama kur da yapıyorlar, ilk gün olduğu için normal biliyorum ama neden böyle dengesizler ?? Zamanla düzelir değil mi
İlk günden aynı kafese koymak genelde önerilmez ayrı kafeslerde birbirlerini görecek sekilde olması gerekir. Birbirlerini ısırmaya calısmaları normal ilk kez birbirlerini görüyorlar ama aynı kafese ilk günden koyarsanız aralarındaki ilişki daha zor oluşabilir. İlk 7-8 Gün Ayrı Kafeslerde Olmaları Lazım Yeni Gelen Kuşun Karantinada Durması Hastaysa Kuşa Bulaştırmaması İçinde Bu Şart

n1kos4mu

Yeni Üye
İlk günden aynı kafese koymak genelde önerilmez ayrı kafeslerde birbirlerini görecek sekilde olması gerekir. Birbirlerini ısırmaya calısmaları normal ilk kez birbirlerini görüyorlar ama aynı kafese ilk günden koyarsanız aralarındaki ilişki daha zor oluşabilir. İlk 7-8 Gün Ayrı Kafeslerde Olmaları Lazım Yeni Gelen Kuşun Karantinada Durması Hastaysa Kuşa Bulaştırmaması İçinde Bu Şart
Aynı kafeste değiller ikisini dışarı çıkardıgimda oldu yazdıklarım, ayri kafeste duruyorlar yan yana şekilde teşekkürler

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkürler, ayrıca ilk kuşum normalde bana çok tepki verirdi bugün bana karşı tepkisizdi biraz yaklaşsasa , alınmış vb olabilir mi ??
Merhaba yeni kuş dışarı bırakılmaz kesinlikle 10 gün kafeste kalmalıydı
Entrobac probiyotik varsa evde 3 gün üst üste verin lütfen
İkiside içsin sularına katın

n1kos4mu

Yeni Üye
Merhaba yeni kuş dışarı bırakılmaz kesinlikle 10 gün kafeste kalmalıydı
Entrobac probiyotik varsa evde 3 gün üst üste verin lütfen
İkiside içsin sularına katın
Zaten evcil bir kuş(ele geliyor) sahipliydi önceden diye sorun etmemistim ayrıca aşırı fazla dışarı çıkmak istiyor üzülüyorum çıkarmayınca diye çıkarıyorum (sadece kafesin üstünde takılıyor),, ayrıca eski sahibi ihmal ettiği için zor uçuyor (+ kanatlarını kırpmışlar) , o yüzden sahiplendim zaten ama yinede kafeste kalsın mı?? Yoksa sorun yok mu

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Zaten evcil bir kuş(ele geliyor) sahipliydi önceden diye sorun etmemistim ayrıca aşırı fazla dışarı çıkmak istiyor üzülüyorum çıkarmayınca diye çıkarıyorum (sadece kafesin üstünde takılıyor),, ayrıca eski sahibi ihmal ettiği için zor uçuyor (+ kanatlarını kırpmışlar) , o yüzden sahiplendim zaten ama yinede kafeste kalsın mı?? Yoksa sorun yok mu
Her ortamın bakterisi farklıdır, bağışıklık sisteminin gelişmesi için kafeste kalmalıdır
Emeğinize yüreğinize sağlık 😊🤲

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Kanat tüylerini de ekleyebilir misiniz,bt amin forte ile destekleyebilirsiniz.Tüyler için kanatlıoil formmix yağ da önerebilirim.Tüyleri güçsüzse çok iyi gelir.

Üst Alt