• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni kızıma kavuştum:)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Isırasım , yiyesim, öpesim, koklayasim geldi 💜 maşallah 🧿 annesiyle birlikte uzun yıllar yaşar size arkadaşlık eder umarım 🙏🏻

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah Lily'ye, çok tatlı bir rengi var. 😍

Sizde Forpus aşireti kuracaksınız galiba. 🤭

3+1 eviniz ne güzel. Bir oda tamamen kuşların olabilir. 🤩

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gerwiti bugünden suyuna koymuştum aslında,yanlış mı yaptım ozaman?şimdi aç mı acaba diye tedirgin oldum😫besleme aparatı da almıştım aslında ama yanlış bişi yaparsam diye de korkuyorum,hiç yapmadim çünkü elle besleme
Sakin 😂 verdiyseniz sıkıntı yok, 2-3 gün sade su içsin sonra probiyotik de koyarsınız 😅 sabaha kadar yemezse bence yedirin ben Charlie de öyle yaptım, baktım gün boyu yemedi ertesi öğlen elle besleme yapmıştım fazla da yedirmedim, kursağına 2 ml mama girince acıktığını anlayıp kafese geri koyduğumda daldarıya saldırmıştı 😂😂😂 öyle saldırmak ki, artık yem kırabildiği halde günde 1 daldarı tüketiyor hala 🤣 batıracak beni sıpa 😜

İbrahim K.

Aktif Üye
Sakin 😂 verdiyseniz sıkıntı yok, 2-3 gün sade su içsin sonra probiyotik de koyarsınız 😅 sabaha kadar yemezse bence yedirin ben Charlie de öyle yaptım, baktım gün boyu yemedi ertesi öğlen elle besleme yapmıştım fazla da yedirmedim, kursağına 2 ml mama girince acıktığını anlayıp kafese geri koyduğumda daldarıya saldırmıştı 😂😂😂 öyle saldırmak ki, artık yem kırabildiği halde günde 1 daldarı tüketiyor hala 🤣 batıracak beni sıpa 😜
Dal darının fazlasının zararı olur mu ? Benimkine versen 3 tane yer günde o kadar çok seviyor bı tanesini yemeye başlayınca bitirene kadar ayrılmıyor yanından yerken kafes dışına döktüklerini de dışarı saldığım zaman toplayıp yiyor yem yemesi falan da normal

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dal darının fazlasının zararı olur mu ? Benimkine versen 3 tane yer günde o kadar çok seviyor bı tanesini yemeye başlayınca bitirene kadar ayrılmıyor yanından yerken kafes dışına döktüklerini de dışarı saldığım zaman toplayıp yiyor yem yemesi falan da normal
  • Fazla verilmesi halinde günlük yemesi yemlere ilgisi azalır.
  • Dal darının yağ oranı biraz fazla olduğu için fazla tüketim yağlanmaya sebebiyet verir.
  • Haftada birden fazla dal darı verilirse kuş tembelleşir.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Henüz küçük, normal yemi kırabildiğinden emin olana kadar sık sık verin bence. Charlie kıramıyordu, günde 3-4 tane yedi hep o dönem. Bugün 2 aylık oluyor tam, daha 1 haftadır falan net olarak kurmaya başladı hatta çekirdeği falan ayıklayamıyor daha. Sadece yulafı kemiriyor, aspur ve sarı darıyı yiyor. Gerisi henüz yok 🤣 ilk hafta bitirdikçe yenisini verdim, ikinci hafta üçe düşürdüm, üçüncü hafta sabah akşam verdim, 4. Haftadayız günde bir veriyorum. Birkaç gün sonra vermemeyi deneyeceğim. Aslında geçen gün denedim ama akşam uykusu gelince avaz avaz bağırmaya başladı, daldarı verince susuyor sadece cazgır 😂 olmadı ikiye bölüp yarısını falan vereceğim. Bir paketi 1 ay dolmadan bitirdi yahu insaf 🤣

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ama küçücükkk kıyamam 😍sağlıkla büyüsün inşallah aç kalmasın sürekli gözlemleyin ( ev de maşallah ev değil malikane . İşte benim evimde iki oda 😂😂😂)

Limonbey33

Tutkulu
Bugün el besleme yaptım da,kursagi dolu mu sizce,çok anlayamıyorum da ben,biraz kendisi garip mi duruyor ben mi evhamlaniyorum acaba?dışkısı normal buarada

Limonbey33

Tutkulu
Ama küçücükkk kıyamam 😍sağlıkla büyüsün inşallah aç kalmasın sürekli gözlemleyin ( ev de maşallah ev değil malikane . İşte benim evimde iki oda 😂😂😂)
Evet minik bebeğim o benim,sürekli gözüm onun üzerinde,üç saatte bir el besleme yapiyorum,büyüyecek ins benim kuzum🙏vala su devir de bir göz oda olsun yine de insanın evi olsun😊