• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni Kafesimiz

KaranlikOlan

Yeni Üye
Daha öncesinde Jako kafesindeydi ve çok büyüktü hem bana zor oluyordu hemde papağanım için uygun olmadığını düşünüp kafesini değiştirdim :) Kafese ekleme yapacağım oyuncak önerileriniz var mı?

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben Jako kafesini tercih ederdim şahsen. Ne kadar büyük olursa okadar iyi papağan için.

Kafesinde merdiveni ortaya değilde sağda veya solda biryere takın. Kuşlar tünekte tur atmayı severler tur için alanı olsun.

Kraker kullanmayın sağlıksız. Onun yerine daldarı kullanın.

Suluk neden okadar büyük. Vitaminli su zamalarında 6 saatte diğer günler en fazla günde bir suyu değişeceği için bana gereksiz büyük geldi. 🙈

Gaga taşı , kalamar kemiği , grit kum varmı kafeste alt taraftaysa göremedim 🤭

KaranlikOlan

Yeni Üye
Ben Jako kafesini tercih ederdim şahsen. Ne kadar büyük olursa okadar iyi papağan için.

Kafesinde merdiveni ortaya değilde sağda veya solda biryere takın. Kuşlar tünekte tur atmayı severler tur için alanı olsun.

Kraker kullanmayın sağlıksız. Onun yerine daldarı kullanın.

Suluk neden okadar büyük. Vitaminli su zamalarında 6 saatte diğer günler en fazla günde bir suyu değişeceği için bana gereksiz büyük geldi. 🙈

Gaga taşı , kalamar kemiği , grit kum varmı kafeste alt taraftaysa göremedim 🤭
Evet o dedikleriniz mevcut kafeste :) Kraker o gün için vermiştim uğraşsın diye normalde kullanmıyorum.Merdiveni bende köşeye koymayı düşünüyorum :) Jako kafesinin telleri çok kalındı ve kullanışsızdı o yüzden kafesi küçültmek istedim.

Ahmetcan

Paylaşımcı
Yemliklerde alttaki tüneğin tam karşısında ise gerçekten güzel bir kafes düzeni olmuştur. Ben olsam merdiveni alttan ortadaki tüneğe çıkışa göre konumlandırırdım.

KaranlikOlan

Yeni Üye
Yemliklerde alttaki tüneğin tam karşısında ise gerçekten güzel bir kafes düzeni olmuştur. Ben olsam merdiveni alttan ortadaki tüneğe çıkışa göre konumlandırırdım.
Merdiven çok uzun gelir çünkü çıkış kapısı ile o tünek arası mesafe kısa.O yemliklere denk gelecek şekilde 3. bir tünek konumlandırcam o zaman çok daha güzel olcak :)

KaranlikOlan

Yeni Üye

Murat Halisdemir

Müdavim
Aslında Sultan papağan için kafes ne kadar büyük olursa daha iyidir Jako kafes uygun bir kafestir.
Bu kuşlar çok fazla egzersiz ihtiyaç duyuyolar kafes rahat gezmesi hareket etmesi bunla beraber daha iyi kas gelişimi sağlar dirençli olurlar Dar kafes gece korktuğunda kendini oraya buraya vurabilir Alanı ne kadar geniş olursa o kadar iyi sultanlar için.

Ahmetcan

Paylaşımcı
Evet çok hoş olmuş fakat bu yemlikler akıllı yemlik olarak mı geçiyor?Birde yemlikler bu kadar içte olunca dışarıya dökmesi çok fazla oluyor o yüzden pek istemiyorum.
O kafesin kendine özel yemliği. Siz bir tane kancalı yemlik alıp kullansanız emin olun çok iyi olur çünkü sultanlar akıllı yemlikten yiyemiyor küçük geliyor bana göre. Hem hayvanın yem yerken rahat rahat yemesi daha iyi.

Son düzenleme:

Ahmetcan

Paylaşımcı
Artı olarak kuş şu an yem yemiyor mu? Hiç mi yemlik yok evde?