• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni kafese geçiş

Cxcx

Paylaşımcı
Merhaba,
Boyuna dikdörtgen kafesten enine dikdörtgen 55cm seba kafese geçiş yapacağım, kafesin son halini paylaşırım, birkaç konuyu sormak istiyorum
1.Öncelikle dikkat etmem gereken şeyler
2.kuşları yeni kafese elimle mi koymalıyız yoksa eski kafasi ortadan kaldırıp kendilerinin mi girmesini sağlamalıyım
3. İki salıncak yan yana takılı sadece uyurlarken çıkıyorlar akşamları, yeni kafeste karşılıklı ya da çapraz birbirinden uzak iki salıncak olarak yerleştirsem uygun olabilir mi
4.seba kafes alanlar bilebilir kapıların olduğu bölgede kafes içine doğru 90 derece dik yayın telleri var, kuş tırmanırken ya da uçup o tarafa doğru atladığında yaralanmasını istemiyorum, telleri pense gibi birşeyle yuvarlanması gerek tabi tel kırılmayacaksa
Şimdiden teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kafesten kafese geçişlerde ben sadece şunu öneriyorum eski kafesteki oyuncak ve gereçleri aktarın ve elinizle koyun sıkıntı olmaz 👍

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yakın zamanda bende geçiş yaptım ama Bende bir süreç yaşamadım . Şehmus bey gerekli bilgiyi vermiş benimde size ufak bir önerim olsun Gece koymayın gündüzden koyun gece konunca yadirgiyolar karanlıkta yer bulmakta sorun yaşıyorlar ezbere bilmediklerinden .

Cxcx

Paylaşımcı
Yakın zamanda bende geçiş yaptım ama Bende bir süreç yaşamadım . Şehmus bey gerekli bilgiyi vermiş benimde size ufak bir önerim olsun Gece koymayın gündüzden koyun gece konunca yadirgiyolar karanlıkta yer bulmakta sorun yaşıyorlar ezbere bilmediklerinden .
Çok sagolun şimdi geçtik paylaşıyorum fotoğraf

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlarınizi düzenli dışarı çıkarmıyorsaniz iki salıncağı da çıkarın. Çıkariyorsaniz tek salıncağı kenara doğru koyun.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Güle güle yaşaşınlar yeni kafeslerinde. 🤗
Seba kafeste ızgara var mı? Ayrı mı aldınız?

Benimkilerinde 60lık kafesleri,iki salıncak arasına bir tünek daha koydum ben.

Kuşlarınizi düzenli dışarı çıkarmıyorsaniz iki salıncağı da çıkarın. Çıkariyorsaniz tek salıncağı kenara doğru koyun.
Düzenli çıkarsak bile tek salıncak mı kalsın? Bazen salıncak kavgası yapıyorlar o yüzden iki salıncak koymuştum bende yanlış bir yöntem mi?👀

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlara tunekten tunege uçma imkanı vermen için öyle yapmanı söyledim. Tünek araları ziplayacak kadar değil kanat cirmacak kadar mesafeli olsun. Ama düzenli cikiyolarsa problem olmaz. Yavru almak istiyorsan ama dediğim yöntemle birlikte iki salıncağı da çıkar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşlara tunekten tunege uçma imkanı vermen için öyle yapmanı söyledim. Tünek araları ziplayacak kadar değil kanat cirmacak kadar mesafeli olsun. Ama düzenli cikiyolarsa problem olmaz. Yavru almak istiyorsan ama dediğim yöntemle birlikte iki salıncağı da çıkar
Haftaiçi dört beş saat, haftasonu on saat kadar dışarıdalar o zaman sıkıntı yok. 😅
Yavru almak istediğim çiftte tünek kalamar kemiği yemlik ve suluk var sadece ama oğlum kızı ikna edemediği için pek icraat yok şuanlık.😅

Cxcx

Paylaşımcı
Kafesten çıkıyorlar, ne demek istediğinizi anladım dikkat edeceğim sağolun

"Misket"

Aktif Üye

Düzenli çıkarsak bile tek salıncak mı kalsın? Bazen salıncak kavgası yapıyorlar o yüzden iki salıncak koymuştum bende yanlış bir yöntem mi?👀
Seba kafeste ızgara var. Bende de 45 lik seba kafes var. Gayet güzel.

Cxcx

Paylaşımcı

evet seba kafesin sitesine bakabilirsiniz, ızgaralı oluyor, akıllı yemlikli ya da yemliksiz olarak iki ayrı türü mevcut, sağlam kafesler

Üst Alt