• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni hobim yeni heyecanım :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İnşallah başarılı olmanızı dilerim. Bitkili akvaryum gerçekten bambaşka bir tecrübe, sabır ilgi ve bol araştırma isteyen bir hobi başarılar :)
Valla bütün gün ya buradayım ya da balıklar ile ilgili forumlarda 🤣 hangi kum hangi bitki, hangi bitki nereye vs vs bir sürü soru var aklımızda ama hepsi de ayrı bir heyecan 🥰

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İnşallah başarılı olmanızı dilerim. Bitkili akvaryum gerçekten bambaşka bir tecrübe, sabır ilgi ve bol araştırma isteyen bir hobi başarılar :)
Bu da yeni kurduğumuz japon akvaryumumuz içinde şimdilik 1 cüce vatoz 2 de japon var ama birkaç tane daha düşünüyoruz belki 3 japon ve 1 pengasus olabilir

M3HM3T

Yeni Üye
Valla bütün gün ya buradayım ya da balıklar ile ilgili forumlarda 🤣 hangi kum hangi bitki, hangi bitki nereye vs vs bir sürü soru var aklımızda ama hepsi de ayrı bir heyecan 🥰
Evet öyle, açıkçası ben ya nasip deyip akvaryum zemininde sadece vit.. siyah bitki kumu kullanıp misket gübre ile destekleyerek, Power led armatür ile Lowtech bir kurulum yaptım ve memnun kaldım veya kalıyorum:) diyebilirim. Tabi ki seçtiğiniz bitki türüne göre değişkenlik gösteren durumlar.

M3HM3T

Yeni Üye
Bu da yeni kurduğumuz japon akvaryumumuz içinde şimdilik 1 cüce vatoz 2 de japon var ama birkaç tane daha düşünüyoruz belki 3 japon ve 1 pengasus olabilir
Maşallah, öncelikle tabiki burası yeri değil ama tabana silis veya en fazla 1-2 mm çapında kum koymanız (japonlar için) heykel tarzı yapay süsleri çıkarın, imkan varsa anubias bitkisi ekleyin çom daha hoş ve doğal olacaktır. :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet öyle, açıkçası ben ya nasip deyip akvaryum zemininde sadece vit.. siyah bitki kumu kullanıp misket gübre ile destekleyerek, Power led armatür ile Lowtech bir kurulum yaptım ve memnun kaldım veya kalıyorum:) diyebilirim. Tabi ki seçtiğiniz bitki türüne göre değişkenlik gösteren durumlar.
Biz de siyah bazalt kum aldık, henüz gelmedi ama tek başına yetmez mi ki gübre de gerekir mi 🤔 LED sistemini eşim kendisi yapacak diğerine de öyle yaptı hoş duruyor 🙃

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

M3HM3T

Yeni Üye
Biz de siyah bazalt kum aldık, henüz gelmedi ama tek başına yetmez mi ki gübre de gerekir mi 🤔 LED sistemini eşim kendisi yapacak diğerine de öyle yaptı hoş duruyor 🙃
Akvaryumda pengasus beslemeyin, akvaryum için uygun türler değil. Dediğim gibi bitki türüne göre ihtiyaçlar değişiklik gösteriyor, öyleki kuma bile ihtiyaç duymayan bitkiler var. Ama zaten misket gübre dediğim malzeme pahalı birşey değil.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kum olarak grit kum alın. Onu seviyor kuşlar.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Akvaryumda pengasus beslemeyin, akvaryum için uygun türler değil. Dediğim gibi bitki türüne göre ihtiyaçlar değişiklik gösteriyor, öyleki kuma bile ihtiyaç duymayan bitkiler var. Ama zaten misket gübre dediğim malzeme pahalı birşey değil.
Eşim köpekbalığı beslemek çok istiyor 🙄🙄 Japonlarla da aynı boylarda olursa uyum sağlıyorlarmış bu yüzden çok istiyor almak zaten köpek balığının evde ne işi var ama ona kalsa evde tarantula iguana falan da beslicez 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben erkek diyorum... 2,5 - 3 aylık... Gündüz bir daha çekin gündüz ışığıyla daha net göreceğiz...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Manisa'da yaşayan arkadaşlar eğer kuşunuzda bir hastalık var diyorsanız ve kanatlı veteriner bulamıyorsanız kuş yetiştiricisi Ayhan Otçuoğlu ile kontağa geçin...