• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Yeni gelen hasta kuş

erasantane

Aktif Üye
Hastalık Belirti Tarihi
23 Mar 2026
Merhaba herkese

Geçenlerde sahibi bakamadığı için sokağa bırakacağız yada siz alın diye petshopa getirilen bir kuşu sahiplendim . Çok fazla bilgimiz olmasa da sürekli ilgilenmediklerini 2 ayda tüy döktüğünü söylediler . Kanlı tüy yok stresten mi anlamadım diğer kaslarımla aynı kafese koymadım cinsiyeti bilmiyoruz dedi sahibi fakat dişi olduğunu erkek kuşum aşırı ilgi gösterince anladım :) b vitamini veriyorum petshoptan aldım brokoli ve sebze de veriyorum kendi kuşlarımın haftalık düzenine göre yem olarak pelet karıştığım versele lage marka kullanıyorum veterinere götürdüm ihtisas olmadığı için çok yorum yapamadı . Desteğiniz ve yol gösterimiz ile iyileşeceğine inanıyorum

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İnsanlar neden böyle vicdansız. 🤦🏻‍♀️
Petshoptan aldığınız b vitamini bir etki etmez maalesef.

Önce dış parazit ense damlası yapın. B vitamini olarak bt amin forte kullanın. Şimdilik ayrı kafeste kalmaya devam etsin.
Demet abla da görünce daha net yorum yapar.

erasantane

Aktif Üye
İnsanlar neden böyle vicdansız. 🤦🏻‍♀️
Petshoptan aldığınız b vitamini bir etki etmez maalesef.

Önce dış parazit ense damlası yapın. B vitamini olarak bt amin forte kullanın. Şimdilik ayrı kafeste kalmaya devam etsin.
Demet abla da görünce daha net yorum yapar.
Tavsiye ettiğiniz marka var mı internetten bir yer buldum oradan alayım direkt

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba herkese

Geçenlerde sahibi bakamadığı için sokağa bırakacağız yada siz alın diye petshopa getirilen bir kuşu sahiplendim . Çok fazla bilgimiz olmasa da sürekli ilgilenmediklerini 2 ayda tüy döktüğünü söylediler . Kanlı tüy yok stresten mi anlamadım diğer kaslarımla aynı kafese koymadım cinsiyeti bilmiyoruz dedi sahibi fakat dişi olduğunu erkek kuşum aşırı ilgi gösterince anladım :) b vitamini veriyorum petshoptan aldım brokoli ve sebze de veriyorum kendi kuşlarımın haftalık düzenine göre yem olarak pelet karıştığım versele lage marka kullanıyorum veterinere götürdüm ihtisas olmadığı için çok yorum yapamadı . Desteğiniz ve yol gösterimiz ile iyileşeceğine inanıyorum
Merhaba emeğinize yüreğinize sağlık Rabbim razı olsun sizden 😊🤲
Dahası olmaz diyorum hergün daha fazlası oluyor
Rabbim akıl fikir versin vicdanları kurumuş resmen😡
Ammaaa öyle bir adalet var ki Rabbım de🤲🤲🤲
O pis kapılardan onlar yemeden ölmeyecekler buna inanıyorum🤲🤲
Bağışıklık çok düşük
Hemen entrobac probiyotik verin 3 gün üst üste
Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim
Tüm gelişimi hızlandırır Allah ın izniyle
Ağzına damlatın haftada 2 defa 2 damla çabuk toparlar inşallah 🤲
Çoookkk güzel bir çocuk olur sevmeye doyamazsınız
Biraz sabır biraz bakımla üstesinden gelirsiniz
Size çok güveniyorum ve inanıyorum 😊🤲🥰

Paşa01

Aktif Üye
Merhaba herkese

Ah kuzum canımın içi yavrum. Nasıl bakımsız kalmış. Rabbim herkese vicdan gömleğini giydirmez. Nasıl üzülüyorum böyle görünce içim parçalanıyor. Şifalar diliyorum

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba herkese

Tam anlayamadım ama tırnaklarında bir sorun mu var ? Eski kafesini değiştirin ( mümkünse kullanılmaz hale getirin çöpten falan alıp kullananlar var sonraki hayvanlara da zarar verir. Erkekle yan yana getirmeyin erkek de hastalanmasın farklı kafeslerde dursunlar. İyileştikten sonra 1 hafta daha karantinaya alıp sonra yakınlaştırırsınız. Diğer her şeyi detaylı yazmış arkadaşlar. Geçmiş olsun inşallah toparlar bu yavru. Vicdansız olan her kimse aynı durumdan beter olsun.

erasantane

Aktif Üye
Tam anlayamadım ama tırnaklarında bir sorun mu var ? Eski kafesini değiştirin ( mümkünse kullanılmaz hale getirin çöpten falan alıp kullananlar var sonraki hayvanlara da zarar verir. Erkekle yan yana getirmeyin erkek de hastalanmasın farklı kafeslerde dursunlar. İyileştikten sonra 1 hafta daha karantinaya alıp sonra yakınlaştırırsınız. Diğer her şeyi detaylı yazmış arkadaşlar. Geçmiş olsun inşallah toparlar bu yavru. Vicdansız olan her kimse aynı durumdan beter olsun.
Tırnağında bir sorun yok çok derin kesilmesi dışında tüy döktüğünü söylediler gözlerine çirkin gelince göz önünden kaldırmak istemişler muhtemelen. Şuan bana aşırı bağlandı ilgiye çok ihtiyacı var belli ihmal edilmiş yorumda yazılanları dün itibariyle temin için aldım muhtemelen yarın hepsi elimde olacak umarım iyileşecek bu kızımız . 23 marttan beri benimle dışkı kontrolü yapıyorum bazen normal dışkı var bazen ip gibi uzuyor standart şekilde olmuyor ben tek tip besleme yapmıyorum belki alışık olmadığı için adaptasyon süreci diye düşündüm

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Tırnağında bir sorun yok çok derin kesilmesi dışında tüy döktüğünü söylediler gözlerine çirkin gelince göz önünden kaldırmak istemişler muhtemelen. Şuan bana aşırı bağlandı ilgiye çok ihtiyacı var belli ihmal edilmiş yorumda yazılanları dün itibariyle temin için aldım muhtemelen yarın hepsi elimde olacak umarım iyileşecek bu kızımız . 23 marttan beri benimle dışkı kontrolü yapıyorum bazen normal dışkı var bazen ip gibi uzuyor standart şekilde olmuyor ben tek tip besleme yapmıyorum belki alışık olmadığı için adaptasyon süreci diye düşündüm
Allah sizden razı olsun gerçekten. Ne iğrenç insanlar var. İyileşecek inşallah. Probiyotikle dışkıları daha iyi hale gelir.

erasantane

Aktif Üye
Konuyu yeniden canlandırıyorum ama kusura bakmayın bu bebeğin gagası bana biraz uzun geliyordu bende daha önce gittiğimiz veterinere resim attım gaga ucu uzamış dedi muhtemelen ya daha önce kesilmiş yada hiç gaga taşı kullanılmamış dedi . Gaga taşı var şuan kafeste sizce törpüler mi kendi çünkü ona gaga stresi de yaşatmak istemiyorum. Yem konusunda tek kafeste olduğu için yediğini görüyorum

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Tam net yüzü gözükecek fotoğraf atar mısınız ama kestirmeyin bence gerek yok normal gözüküyor attığınız fotolardan. Ve her zaman yazın tabiki.

erasantane

Aktif Üye
Tam net yüzü gözükecek fotoğraf atar mısınız ama kestirmeyin bence gerek yok normal gözüküyor attığınız fotolardan. Ve her zaman yazın tabiki.

Kontrol edebilir misiniz

Ekli dosyalar

erasantane

Aktif Üye
Garibim tavuksum yem kırma yapıyor tabi seçtiği besinler var ama hiç yemiyor değil . Sadece dikkatimi çekti ben açıkçası kestiremem gaga taşı koydum garibimsu gaga taşı görmemiş ki birde elma dalı kopardım ona kafese koydum belki kemirme yaparak kendi törpülemeye çalışır diye

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Tipini yerim ne tatlı bakıyor :D . Demet ablama kesinlikle katılıyorum yaptığınız da çok doğru törpülemeye de gerek yok aslında biraz daha uzarsa törpülersiniz hafif hafif zaten çok stres görmüş bir kuş belli.