• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Yeni gelen cennet papağanı nasıl ele alıştırırım?

tarıkeren

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, yeni bi cennet papağanı sahibiyim de eve geleli 3. günü bugün. 6-8 aylık sanırım kuşum ve nasıl ele alıştıracağım bilgim pek yok. 2 gündür kafesin içerisine elimi sessiz ve yavaşça sokarak elimin tersiyle daldarı uzatıyorum gelecek gibi oluyor sonra vazgeçiyor bu yöntem iyi olur mu veya önerebileceğiniz bi taktik var mı?

Bi de kuşu yorarak ele alıştıran bi içerik üreticisi gördüm kuşu kafes içerisinde biraz yorduktan sonra kuş ele çıkıyor. ''yorulması önemli değil elimize çıktığında elimizin ona zarar vermeyeceğini anlaması daha iyi'' diyor bu yöntem kullanılır mı peki doğru mudur?

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Sakın yormayın. 10 güne kadar korkutmadan sevebileceği yiyecekler ile elinizi kafase sokun yavaşça. Misal dal darı ya da soyulmuş yulaf içi. Yani ödül maması olarak sevebileceği bir yiyecek ile yaklaşın . Sizinle aynı odada vakit geçirmesi de önemli. Asıl o vakit sizin zararsız olduğunuzu anlar . Kaç kuş dostumuz olduysa hepsinde böyle denedik yaklaşımımız olarak. Elhamdülillah on gün olmadan kendileri elimize omuzumuza başımıza gelmeye başladılar. Maksat güveniniz ve sevginizi benimsemesi.

perfectr

Aktif Üye
O videoyu ben de izledim. Orda kuşa yem verdiği de şüpheli geldi. Geçici yöntem gibi, yorulunca her kuş parmağa biniyor veya avuçla alınıyor. Ancak ertesi kuş enerjikken sıfırdan başlıyorsunuz.

Dal darı, ödül yöntemi ile kendini sevdirmek daha mantıklı gibi.

tarıkeren

Yeni Üye
Sakın yormayın. 10 güne kadar korkutmadan sevebileceği yiyecekler ile elinizi kafase sokun yavaşça. Misal dal darı ya da soyulmuş yulaf içi. Yani ödül maması olarak sevebileceği bir yiyecek ile yaklaşın . Sizinle aynı odada vakit geçirmesi de önemli. Asıl o vakit sizin zararsız olduğunuzu anlar . Kaç kuş dostumuz olduysa hepsinde böyle denedik yaklaşımımız olarak. Elhamdülillah on gün olmadan kendileri elimize omuzumuza başımıza gelmeye başladılar. Maksat güveniniz ve sevginizi benimsemesi.
O dediğim uygulamayı yapmadım ama daldarı uzatıyorum bazen daldarıdan bile korktugu oluyor kusumun hani nasıl bi etkileşimde bulunabilirim şuan bize pek uzak daha 3. günü olduğu için mi bilmiyorum

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
O dediğim uygulamayı yapmadım ama daldarı uzatıyorum bazen daldarıdan bile korktugu oluyor kusumun hani nasıl bi etkileşimde bulunabilirim şuan bize pek uzak daha 3. günü olduğu için mi bilmiyorum
Sabırla yaklaşım sergilemek gerek . Misal avucunuza yulaf alın az miktar (kuşlar için olanı) ya da ceviz , fındık olabilir çok olmamak kaidesiyle (malum yağ oranları yüksek) kafese uzatın yavaşça biraz bekleyin bir kaç denerseniz merakına yenik düşer. Gün içi melodik ses açın yanında iken . Profesyonel olarak değil naçizane şahsi tecrübelerime dayanarak tavsiye vermeye gayret ettim . Umarım faydası bi nebze olsa da dokunur

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Üst Alt