• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni forpus hk.

k3rty

Yeni Üye
Selamlar herkese,
11 mart günü bir forpus edindik, söyleme göre bugün tam 45 günlük.

Bu tür kuşları ilk defa besliyorum, öncelikli olarak kafes içi eğitime başladım, dal darı ile elimizden uzatarak yem yiyor.Biraz yakın temasta gaga atıp ısırıyor ve ısırmasına izin veriyoruz. Biraz daha sıkıştırma sonrası parmağın üzerine çıkıp kaçıyor. Bu hareketleri yapması bile çok iyi bir aşamamı bilmiyorum. Edindiğim yer dişi olduğu bilgisini verdi. Resimleri ekliyorum , Yorumlarınız ile bilgi verirseniz memnun olurum.

mberkinizm

Aktif Üye
ben muhabbet kuşu sahiplendim 2 aya yaklaşıyor alınca oda dar değilse salın uçsun duvarlara çarpmıyorsa çok konduğu yerde yavaş yavaş önüne yem bırakın veya elinizle vermeye çalışın ama zorlamayın ben bu şekilde 1 ayda alıştırmıştım elime ve çok tatlı kuş maşallah

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Selamlar herkese,
11 mart günü bir forpus edindik, söyleme göre bugün tam 45 günlük.

Bu tür kuşları ilk defa besliyorum, öncelikli olarak kafes içi eğitime başladım, dal darı ile elimizden uzatarak yem yiyor.Biraz yakın temasta gaga atıp ısırıyor ve ısırmasına izin veriyoruz. Biraz daha sıkıştırma sonrası parmağın üzerine çıkıp kaçıyor. Bu hareketleri yapması bile çok iyi bir aşamamı bilmiyorum. Edindiğim yer dişi olduğu bilgisini verdi. Resimleri ekliyorum , Yorumlarınız ile bilgi verirseniz memnun olurum.
Foruma hoşgeldiniz öncelikle. Forpus deyince aklıma @Şehmus BAKIR hocam geliyor bu konuda en iyisi o. Benimde bakmak istediğim bir kuş türü inşallah bir gün bende sahipleneceğim. Parmağa çıkması çok güzel zamanla size alışacaktır. Kafes içi eğitime devam edin. Bol bol konuşun onla. İlgilendiğinizi fark ettikçe elinizle oyunlar yapmaya başlayacaktır. Bakımı hakkında Şehmus hocam yada forpus bakan arkadaşlar yorum yapacaktır. Tüyü kadar ömrü olsun. 🧿

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Foruma hoşgeldiniz öncelikle. Forpus deyince aklıma @Şehmus BAKIR hocam geliyor bu konuda en iyisi o. Benimde bakmak istediğim bir kuş türü inşallah bir gün bende sahipleneceğim. Parmağa çıkması çok güzel zamanla size alışacaktır. Kafes içi eğitime devam edin. Bol bol konuşun onla. İlgilendiğinizi fark ettikçe elinizle oyunlar yapmaya başlayacaktır. Bakımı hakkında Şehmus hocam yada forpus bakan arkadaşlar yorum yapacaktır. Tüyü kadar ömrü olsun. 🧿
Teşekkür ederim atakan hocam 😊 Kusu ben verdim zaten bu yüzden yorum yapmiycam anlayanlar bakıp bilgi versinler . Bu arada kafeskuslaricom ailesine hoş geldiniz @k3rty 👍