• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni Eşini Kabul Etmeyen Agresif Muhabbet Kuşu

muhabbet2000

Paylaşımcı
Biri erkek biri dişi çiftim vardı. Erkeğin aniden ölmesiyle hemen gidip başka bir erkek muhabbet kuşu aldım. Dişi bu yeni erkek aynı tüneğe geldiğinde ya da yaklaştığında saldırıyor. Kafesleri ayırdım. Google yapay zekanın dediği adımları uyguluyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

Google böyle bir şey önerdi:

İlk 1-4 Gün (Tam Dinlenme): Kafesleri birbirini görecek ama dokunamayacak mesafede (yaklaşık 1 metre) tutun. Kuşların korkusu geçsin, agresif olanın hormonu sakinleşsin.
5-9. Günler (Yakınlaşma): Kafesleri tamamen yan yana getirin. Demirler arkasından birbirlerine zarar veremediklerini görünce sakin bir merak başlayacaktır.
10-14. Günler (Nötr Alan Testi): İki kuşu da kafes dışında, daha önce ikisinin de sahiplenmediği nötr bir odada aynı anda uçmaya bırakın.

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Biri erkek biri dişi çiftim vardı. Erkeğin aniden ölmesiyle hemen gidip başka bir erkek muhabbet kuşu aldım. Dişi bu yeni erkek aynı tüneğe geldiğinde ya da yaklaştığında saldırıyor. Kafesleri ayırdım. Google yapay zekanın dediği adımları uyguluyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

Google böyle bir şey önerdi:

İlk 1-4 Gün (Tam Dinlenme): Kafesleri birbirini görecek ama dokunamayacak mesafede (yaklaşık 1 metre) tutun. Kuşların korkusu geçsin, agresif olanın hormonu sakinleşsin.
5-9. Günler (Yakınlaşma): Kafesleri tamamen yan yana getirin. Demirler arkasından birbirlerine zarar veremediklerini görünce sakin bir merak başlayacaktır.
10-14. Günler (Nötr Alan Testi): İki kuşu da kafes dışında, daha önce ikisinin de sahiplenmediği nötr bir odada aynı anda uçmaya bırakın.
Kuşların resmini atar mısınız.Eşi yeni öldüğü için normal istememesi ama zamanla diğer eşe alışır .Birbirlerini görebileceği yere koyun.

muhabbet2000

Paylaşımcı
Kafesleri ayırmadan önce çektim fotoğrafı. En ufak bir yaklaşmadan veya aynı tünekte bulunmada çok agresif bir şekilde karşılık veriyordu dişi. Fotoğraftakinden daha yakına gelemiyorlardı. Yeni gelen kuş çok stres yaptığı için ayırmak zorunda kaldım

Ekli dosyalar

Üst Alt